Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hoffman_

    nagyúr

    sziasztok,

    rendszer ajánlat kapcsán szeretnék tanácsot kérni. még csak játszom a tervvel, de a nappaliban lévő aktív alap hangfalpárom, bár nagyon szeretem, ki szeretném váltani. eddig 5.1-ben gondolkodtam, mivel sokat filmezek, de a szoba 12nm alatt van, így a 2.1-et is elvetettem végül és egy sztereó rendszernél tartok most. a keret nem túl extrém, ez is oka volt az 5.1 kiesésének. 200e huf körül szeretném maximalizálni és az erősítőnek egy új BC Acoustique EX-202.2-t néztem ki, ami fix.

    a bementi oldal a PC lenne optikával, illetve a TV pedig egy jack-rca kábellel - utóbbi elég proli megoldás szerintem, de ha nem megy a PC éppen, akkor más megoldásom nincs a hangot kinyerni Netflix / XBOX esetén (az optikát nem fogom kihúzkodni). erre az elképzelésre teljesen jó lenne a kinézett erősítő, ha nem tévedek. a PC-ből egy belépő DAC-AMP megy fejhallgató felé, az erősítő felé egyelőre alaplapi hangkártya csak - ezt esetleg valami nem túl drága Xonar-ra cserélném, ha érdemes.

    a kérdésem az, hogy milyen hangfalpárt ajánlanátok emellé a maradék összegből, 100-130e a keret a párra. a fejhallgatóm egy HD595, amit nagyon szeretek a hangzását tekintve. alapvetően álló hangfalat szeretnék, az állvány + polcsugárzót szeretném átugrani. kétutas csakis, feljebb nem gondolom, hogy van értelme menni. új dobozra is szeretnék tippet, viszont a használt doboz is játszhat, ha találok garis darabot.

    film (főleg dts) és zene (főleg flac) kb. 60-40 arányban oszlik el. a zeneiséget tekintve szerintem kifejezetten nehéz ajánlani, mert mindenféle zene szokott menni, elektromos french housetól komolyzenén át punk rockig, tehát egy műfajra kihegyezni nem tudom. a rendszer napi szinten fog menni, akár több órát is

    köszönöm előre is, ha tudtok segíteni :R

    [ Szerkesztve ]

    "The time you enjoy wasting is not wasted time."

Új hozzászólás Aktív témák