Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • krichd1

    addikt

    válasz johnywalker #84022 üzenetére

    Nem leszek sokáig. :)

    (#84028) Eugene Roe: Az impedancia nem egy konstans állandó a teljes frekvenciatartományt tekintve. Szinte minden hangdoboznál változik valamennyit a frekvencia függvényében, ezért a megadott mondjuk 8ohm egy névleges érték, nem fix. Komolyabb gyártók megadják a minimum impedanciát is, ami egy átlagos 8ohmos hangdoboznál simán lehet 3,5-4ohm, akár kevesebb is, ez általában 100-200Hz környékén szokott lenni.

    Valóban hülyeség az a tévhit, hogy kis méretű hangdobozhoz elég a kis teljesítményű erősítő, a nagy méretű hangdobozhoz meg mindenképp batár monstrum kell, mert elég sok a kivétel. Legtöbb hangdoboz szériánál az állványos hangdobozok szinte mindig érzéketlenebbek, mint az álló társaik és nem csak papíron.
    Én hifis pályafutásom alatt a kisméretű állványos hangdobozokkal kínlódtam legtöbbet ilyen szempontból is. Ennek éppen annyi haszna lett, hogy később, mikor odakerültem a ribbon és elektrosztatikus panelsugárzók közelébe is, akkor már jóval könnyebb volt kiválogatni a használható erősítőt az ipari hulladéktól. Bár a nagy érzékenységű tölcséres hangdobozok megint teljesen más párosítási koncepciót és típusokat igényelnek.

    [ Szerkesztve ]

    Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

Új hozzászólás Aktív témák