Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • CPT.Pirk

    Jómunkásember

    válasz KMT #8022 üzenetére

    Nem. Nem az alap torzításon felül tesz hozzá, hanem a saját torzítása eltérő a tranyósékhoz képest. Pl. 1% torzítás tranzisztoros erősítőnél totál más, mint 1% torzítás csőtől. A tranyós torzítása nagyon kellemetlen a fülünknek.

    Amúgy, apámnak zúg a füle, de még ő is hallotta a különbséget a csöves erősítőm és a Quad405 között, és sokkal jobban tetszik neki a cső hangja. Ezzel én is így vagyok, van pár filmem, zeném, amiket már milliószor néztem, halottam, most olyan részletek jönnek elő hallgatás közben, amiket a Quad és a Marantz tranyósom sosem adott vissza. Nekem ez elég bizonyíték.

    ---
    Hátha érdekel valakit, a csöves 5.1 árai:
    7 trafó (1 táp, 6 kimenő) - 35k (és még jól is jártam szerintem)
    Csőfoglalatok: 5K
    Csövek: Pcl,Ecl86 - 500/dB, 2db EL84 3K (a mélynyomó P-P kapcsolású), ECC86 - 300 *mindegyik vateráról
    Vezetékek, RCA aljztok, kondik, ellenállások: 5K
    Potik, egyéb alkatrészek, bemenet választás - még nincs végösszeg
    Fa doboz, ez van most soron, kb 3-4K lesz.

    Nem kevés a végösszeg, de pl. ha ugyanezt tranyóból csinálom (egy JLH kapcsolást terveztem anno), akkor pl. legalább csatorna páronként külön toroid kellene, amiket pedig 2.5X kell túlméretezni, azoknak a költségei meg megint jó magasak, meg akkor még a végtranyók árai...

    Azt kell mondjam, nem bántam meg, hogy belevágtam a csövezésbe (0 ilyen tapasztalattal). Ez a hangzás, utánozhatatlan. És akkor még hol vannak az olyan drága csöves dolgok, mint pl. egy minőségű erősítő 300B csővel, stb.

    Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

Új hozzászólás Aktív témák