Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Pazolini

    senior tag

    válasz gógyi #76006 üzenetére

    Sokan jellemezték már a Canton Reference dobozokat itt és a haladó házimozis topikban is. Érdemes rákeresni.
    Az én egyoldalú véleményem azért nem lehet releváns, mert a sima Vento dobozokat meg sem hallgattam, egész egyszerűen azért, mert pont akkor álltam vásárlás előtt, amikor a Vento Reference sorozatot árazták durván (!) le. Nem is volt kérdés, hogy inkább lépek a vasakkal is feljebb, mert megéri. Azóta már újra fent vannak az áraik, különösen a hivatalos magyar forgalmazónál, a Hornnál. Ha valamelyik kereskedőnek még van olyan darabja, amit olcsóbban rendelt meg a lengyel lerakatból a boltjába/raktárába, talán még mehet ez alá kicsit, mert hülye lenne nem a Hornhoz igazodni, vagy lényegesen az alá menni... Egy szó mint száz, a régi leárazásnak már vége... :o

    Ha te a kettő között vacilálsz, akkor meg kell hallgatnod mind a kettőt azonos láncon.

    Sorozaton belül sem mindegy, melyik tesóról beszélünk. A 7-es a legkisebb álló hangdoboz. Ár-érték arányában talán a legjobb választás.
    Neutrális, nem színezős, sem nem meleg, sem nem hideg. De mivel mindent megmutat, az egész lánc gyengeségeit, beleértve természetesen a forrást, forrásfájlt - brutálisan őszintének mondható: lehet olyankor karcos, üres, tompa, bántó is.
    Eléggé mélyre tud menni, de a magasai olykor csilingelők, harsányak. Ezen segített a kerámia magas, ami a 7.2-ben már ott van. Az nem megy olyan élesen magasra, ellenben finomabban bánik a hirtelen felugró magas frekvenciával, jobb, egyégesebb hangképhez hozzájáruló magasat csinál.
    Nagyon igényli a jó láncot, viszont meg is szolgálja. A Ref 3 mélyei elképesztőek tudnak lenni, a Ref 7-nek csak elég a mélye (az sem kevés).
    Jó láncon minden zenei stílusban otthon van, de gyengébb láncon nem szereti a metált és az elektronikus zenét. Minden szinten - rosszabb láncon is - jól adja a vissza a hangszeres muzsikát, a klasszikusokat, a jazzt, az énekhangot. Mozira is jó, a beszédhangot nagyszerűen tolmácsolja. Bizonyos láncokon komótosak a Ref-ek, ugyanalkor pontosak, részletezőek, teresek.
    18 nm alatt nem érdemes gondolkodni bennük, a fölött mindenképpen, meghajtásukhoz kell az erő, a bika, a kraft, de alacsony hangerőn is szépen muzsikálnak, főleg A osztályos erősítőre kötve.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák