Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dgyuri0123

    nagyúr

    válasz Polllen #72041 üzenetére

    Érdekes dolog a szobaakusztika... :)

    Nálam a Triangle ( meg az egész rendszer) furán (hasonlóan) viselkedett. Búgott ahol nem kellett volna, "igazi" mélye sem akart lenni, bezzeg a konyhában, fürdőben volt basszus bőven, pedig 2 helyiséggel arrébb vannak. :)

    Aztán elkezdtem cserélgetni az erősítőket, meg a forrást, egyre "feljebb és feljebb".. Jelenleg Vincent-nél tartok, egy Pro Ject Dac Box RS-el az elején. Miért írom mindezt, aminek látszólag semmi köze az előzményekhez? Mert az első "minőségi" cserénél (NAD T748) gyakorlatilag kezdtek el-eltünedezni ezek a fajta akusztikai gondjaim. Illetve sokkal finomabban, kevésbé zavaróan voltak jelen. A jelenleg szolgáló Vincent-el (no meg RS Dac-al) olyan a hangzás, amire évtizedek óta vágytam. A poén pedig az, hogy semmit nem változtattam a szoba akusztikáján. Minden ugyanott van és mégis minden "jó"... A konyhában és a fürdőben alig hallom a rendszer hangját, pedig a "szokott" hangerővel szól. A hallgatási pozícióban van a legtöbb basszus, a legjobban hallható ének/magas hangok és a legjobb dinamika. Innen kimozdulva mindenből jóval kevesebb jut. Ennek (szerintem) így kellene "működnie".

    Remélem a véleményem/tapasztalatom némileg hasznos volt/lesz számodra és nem tekinted értelmetlen firkálmánynak. A célom csupán annyi volt, hogy felhívjam a figyelmedet arra, nem feltétlenül a szobád tehet arról, hogy nem úgy szól a rendszer, mint elvárnád, sőt... nálam a legkevésbé számít(ott) a szoba elrendezése, az ide-oda tologatás, vagy különböző hangelnyelők rakosgatása a sarkokba, falakra. Természetesen adott volt egy "sűrűn" bútorozott, tapétázott, szőnyegezett, könyvespolcokkal telített szoba. A kongó, üres felületeket valahogyan csillapítani kell, ez nem vitás, de a csoda, elsősorban az "Ön" készülékében van (vagy nincs).

    [ Szerkesztve ]

    "csak a zene van"

Új hozzászólás Aktív témák