Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kNG

    senior tag

    Sziasztok!

    Egy amatőr kérdésem lenne, ha valaki segítene, azt nagyon megköszönném :) küszködök ezzel a problémával egy ideje...

    Alaphelyzet :

    - PHILIPS FW-P750 típusú hifi (5 hangfalas)
    - ASUS P5B alaplap integrált hangkártyával (soundMAX 5.1es csoda...)

    A Hifit probléma nélkül rá tudtam kötni a számítógépre, egy RCA kábel segítségével...a Hifibe értelemszerűen dugom be a vezetékeket, a számítógépnél pedig a zöld aljzatba dugom...természetesen szól is, zenéknél különösen nagyot üt és szépen szól a hifi, de a probléma az az, hogy nem jön át a Dolby hangzás számomra...próbáltam a hifi Pro Logic rendszerével kínlódani, váltogattam a hangfalakat, a hangfalak hangerejét állítgattam, de a 2 nagy hangfal és a center egyszerűen ''elnyomja'' a rear hangfalakat...ezután megpróbáltam azt, hogy a hifit az S/PDIF aljzatra kötöttem, ezekután a soundMAX driver (windows xp-n) megkérdezte h mit csatlakoztattam...ha hagytam azon h rear hangfalakat, akkor már átjött a Dolby hangzás, de valahogy nagyon idiótául hatott, főleg zene közben, eltűntek a dinamikus erőteljes basszusok, bár kétségkívül dolbys hatása volt a dolognak... windows 7nél ez a trükk nem is működik.

    A kérdésem : Mit csinálok rosszul? Hogyan kössem össze a hifit a számítógéppel, vagy mit állítsak be hogy megmaradjon az erőteljes basszus, a tiszta hangok, de végre dolbys hatása is legyen az egésznek? Esetleg valamilyen átalakítóra lenne szükségem? Nem hiszem el h nem tudnának ezek a rear hangfalak 1 ''kicsit'' jobban sikítani :)

    Előre is köszönöm a segítséget! :R

    MicroFluentAMP+DAC w. OPA BLUE, TMP Audio Ribbon IC, TMP Audio USB A-B, JDS LABS ATOM AMP + DAC, FiiO e10k, Sennheiser GSX 1000, Sennheiser HD560S, Grado SR 225i, AKG k712 PRO, AKG k371, Audio-Technica AD700X, Sennheiser HD 559, Sennheiser HD600, NO EQ! :)

Új hozzászólás Aktív témák