Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bkercso

    nagyúr

    válasz borg25 #67024 üzenetére

    Nagyfrekin igaz ez. 20kHz-en még 0,5mm az áram behatolási mélysége a vezetékbe.

    A kábelek hangkaraktere inkább a szigetelésük anyagától figg, mert egyrészt ez határozza meg a szórt kapacitásukat az erek között, másrészt a mikrofóniás hajlamukat is, amivel a mechanikai rezgéseket elektromos jellé alakítják. Létezik önmikrofónia is, amikor a rajtuk folyó áram hatására változik a geometriájuk. Kis mértékű ez, a hallás viszont nagyon jó, energiában 12 nagyságrendet fog át!

    Tamoo:
    Amikor én próbálkoztam az volt a fáma, hogy cat7 1200MHz. Ennek jó minőségűek a vezetői.
    az 1200MHz úgy igaz, ha a csavart érpárokon vezeted az árampárokat, valamint megtartod a külső árnyékolást. Viszont a kábelimpedancia szerintem sok ohm már ekkora frekin.

    Gabor970:
    a cat7-el csak hangfalhoz érdemes próbálkozni, vagy IC-t is javallott kötni belőle?
    Nekem IC-re a riasztókábel (biztinságtechnikai kábel) jött be. Az alufólia árnyákolású, fehér, min. 4-eres kivitelben kapható, amit a Lomexben árulnak. :) Bár csak belső kábelezésre használtam. CAT7-ről nincs tapasztalatom, de ki lehet próbálni, elvi akadálya nincs, hogy jó legyen.

    Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

Új hozzászólás Aktív témák