Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    Nos. Tereljük értelmesebb mederbe az eseményeket.
    Talán furcsa lesz az "előzetes" szándékbejelentés, de sajnos megint erős lett a konkrét aktualitása, és talán több szempontból is van értelme: hadd örüljön, aki örül neki, és hadd vegyen részt az előkészítésben is, aki szívesen teszi.

    Ebben a topikban régóta, sokszor, lásd most is előkerült már a téma valamilyen csomagolásban, most egy formája megvalósulni indult. Tehát:

    Elég széles igény mutatkozik rá, ezért az ősz folyamán a leendő alapítók létre fognak hozni egy Hifisták (Audiofilek?) Klubja jellegű utópisztikus szakmai klubtopikot, amely afféle nyitottklub-szerű formában szándékozik majd működni. Célja az lesz, hogy a "tagok", a "pártoló tagok" vagy a csak arrafelé tévedő érdeklődők-kíváncsiskodók értelmesen és becsületesen, kedvük szerint, a saját és egymás okulásául elbeszélgessenek, elvitatkozgassanak a hifi (audiofil?) hobbi és szakma ügyes bajos, szép és csúnya, őket érdeklő, megbeszélésre érdemesnek tartott dolgairól. A beszélgetés, társalkodás, vitatkozgatás, tósztok elszavalása és megtapsolása, egymás vállának meglapogatása, a kitüntetések ünnepélyes átadása, szóval a meghitt klubélet a neki megfelelő képzeletbeli, kellemesen kényelmes klubkörnyezetben (képzeletbeli kanapék, fotelek, intarziás bridzsasztalok, perzsa padlószőnyegek, könyvespolcok, bársonyos falikárpitok, patinás olajfestmények, könnyű aperitifek és koktélok és üdítők, igényes szivarok, pipák és nargilék...) zajlik majd - és mivel e csodás klubélet rekvizítiumai csak képzeletbeliek lesznek, ezért a képzeletbeli dohányosoknak sem kell képzeletbeli különhelyiségbe vonulniuk a képzeletbeli füstölésükkel, mert a képzeletbeli dohányfüst nem okoz passzív dohányzást, és nem vonatkoznak rá az uniós tiltások sem.

    Azoknak lesz szabadságuk, lehetőségük bekerülni ennek a klubéletnek az uszályába "tagként", "pártoló tagként" vagy egyszerűen csak arrafelé tévedő érdeklődő-kíváncsiskodóként, akik figyelmesen elolvasva magukévá teszik a hifi (audiofil?) klubtopik témaösszefoglalójában lefektetett célokat és működési kereteket, és becsületszavukkal felelve felesküsznek erre a klubkódexre és betartják az ott lefektetett irányelveket.
    A hifi (audiofil?) klubtopik utópisztikus társadalmi formája a meritokrácia lesz, és a topik tekintélyes meritokratai társulata fogja a kívánatos mederben terelgetni a klubtopik közéletét. Nem akarok történelmietlen negatív prekoncepcióval belerondítani az utópia zavartalan szépségébe, de a hifi klubtopik megalakításának kényszerűen lesz egy "jogi" alapfeltétele: ha az alapítók úgy látják, hogy a klubtopik közélete esetleg menthetetlenül eltávolodott a kódexében lefektetett erkölcsi-szakmai kívánalmaktól és humánus céloktól, akkor jogukban áll bezárni, megszüntetni a topikot. (Megint nem akarok prekoncepcióval élni, de kénytelen vagyok megjegyezni: véletlenül se kérünk most ide hivatalos cenzori okosságokat, ismerjük a Prohardver Fórum Szabályzatát!)

    Mindez a bejelentés tehát most itt arra szolgáltassék, hogy aki ezen topik valahai olvasói-művelői közül örül a hírnek, az előre örülhessék, aki szívesen részt venne az előkészítési-építkezési munkálatokban, az szívesen gondolkodhassék, felajánlkozhassék és kezdeményezhessék, - és egyáltalában, hogy az ügy átléphessék a Rubiconon, a kocka el legyék vetve. Ezennel el valék. Akinek tetszik, annak tessék.

    A leendő alapítók nevében:
    kammerer és társa and co.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák