Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Auratech

    őstag

    válasz vili13 #6065 üzenetére

    A felvetés jogos. Egyébként arra biztosan könnyen használható. Meg bármilyen áramlási csatornában detektorként. A hangnyomás változás gerjesztette interferencia nagyságrendileg más tartományban van, mint a porszemek zavaró hatása. A digitális rendszerek nem zavar érzékenyek. A hatásfokot persze csökkentheti, ha nagy piszok van. Szükség van egyébként egyfajta kalibrációra, ha nagyon változik a pára tartalom, vagy vihar közeleg. De boldog lennék, ha már ezzel kéne foglalkozni csak. Szar ügy, hogy műszakilag analfabéta vagyok ahhoz képest, amit tudnom lenne szükséges. Ez van.

    Talán az általad említett szintézist kerülve szoktam egyre több természethangot hallgatni. Kinn a szabadban. Most rakom össze a felvételhez való cuccokat. Nyáron szeretnék néhány nagyon audiofil természethangot felvenni, meg templomi akusztikát (a szintézishez) :D
    Sok természet hang felvételt hallgattam, de sosem volt meg a jelenlét illúziója, annyira, mint zene felvételeknél. Gondolom nem mennek ki a dzsumbujba a csöves cuccokkal, meg a kétmilliós mikrofonokkal.

    Auratech Field Recording

Új hozzászólás Aktív témák