Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Auratech

    őstag

    válasz vili13 #5979 üzenetére

    Amikor összeraktam a "cuccot" nyilván belehallgattam, milyen borzalmakat művel a szoba.
    Mint az új szobában a tapsikolás, füttyögés. Ez kisgyerekek szokása költözéskor. Ők még fogékonyak az akusztikai környezet változásra. Hihetetlen pszichológiai hatása van a szobaakusztikának a "hangulatra". A fengsui ehez képest vudu(szerintem).

    Tehát a tesztlemezt betéve a lehallgatás helyén fülelve pop jeleket játszom le. Ez 20-20 ig terjedő spektrumú pattanás(dirac).
    Gömbi mikrpöfonnal felvéve a lejátszottakat megkapom a hely utózengésének karakterét idő és spektrum vonatkozásában. Ezután felveszem a 20-20ig sweepelő színuszjelet.
    Az egyenletes, -15 db kivezérlésű jel felvéve ingadozó amplitudójú. Megkapom, hol vannak a helység rezonáns frekvenciái ahol kiemel. Mint a fürdőben fütyölve is van egy hang, amire gerjed a helység. A cél az, hogy a gerjedési pontokon csillapítsunk, ideális esetben a linearitásig, ami persze dinamika függő, tehát passzív elemekkel lehetetlen tökéleteset csinálni.
    Ha linearizáltuk középértékein a szobát, mint rezonáns elemet, akkor érdemes az utózengést csilapítani kb 0.2 -0.4 s ig, tehát amíg a zengés -60Db-t esik.
    A többit majd nap közben. Most sipirc van. :)

    Auratech Field Recording

Új hozzászólás Aktív témák