Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz bajnokpityu #54961 üzenetére

    Köszi, én is kíváncsi lennék, ha lehullna a lepel a belsejéről.

    (#54959) nostromo73: Újonnan nézve úgy 25-30ezer körül kezdődnek olyan állványok, amelyek szóbajöhetnének, például a Söund Arts belépő állványai adják magukat.

    Használtak közül 15ezer környékén már kaphatóak olyanok, amelyek megfelelően kiszolgálnák, szerintem ehhez a hangvételhez kiválóan illik például a klasszikus Heybrook S1, lehetőleg eredeti vagy a Söund Arts által épített, tehát lehetőleg nem utánépített, de az utánépítettek is megérhetik az olcsóbb árukat. Ha Heybrook S1-et találsz, biztosan nem lősz vele mellé, 15ezer körül már ki lehet fogni jó állapotúakat, kopottasat olcsóbban is láttam már.
    De akár egy ilyen MIssion is: Mission Stance II de lealkudva, mert azért 28ezer sok érte. Ezzel egy kicsit csengő-bongóbb lenne, mint a Heybrookkal.
    Prímán megérné ez a modifikált Söund Arts 18ezerért, bár látom, félre van téve éppen valakinek.
    Ilyesmiket keress. A QUAD-hoz főleg jól illene szerintem fa állvány, ha ilyesmit látsz hirdetni, különösen érdemes odafigyelni rá.
    Mint már kénytelen-kelletlen beláttad, nem megúszható, tényleg létszükséglet az állvány. De használtan nem kerül sokba olyan, ami már elég jó a dobozodhoz. Megjegyzem, az elektronikák számára is elég fontos a hifi állvány, bár ott nem annyira látványos a változás, mint a hangdoboznál.

    Hozzáteendő, hogy az állvány és a megfelelő elhelyezés okozta letisztultság miatt persze a felsőmélyek mostani feldúsultsága alább fog hagyni, tehát majd esetleg érezhetőbb lesz a kisdoboz szubbasszussal való kiegészítésének késztetése, de annyival definiáltabb, finomabb lesz a zene szövete a megfelelően elhelyezett állványról, hogy ez remélhetőleg ellensúlyozni fogja a tónus kissé magasabbra csúszásán érzett bánatodat.

    (#54960) Bobrooney
    Az ajánlás persze azt jelenti, hogy mit menjél el feltétlenül meghallgatni, mielőtt döntenél. Nem vásárlási, hanem meghallgatási ajánlás.
    Ha tehát új készülék kell, akkor az adott zeneanyagokhoz kifejezetten illőnek gondolom az általad kinézett Marantzot, nyugodt, kellemesen meleg, de egyáltalán nem feldúsult karaktere van, nem nagyon tud dübörögni, de neked ez nem is lesz igazán fontos. Szépen szól, korrekt erősítő annyiért. A PM-5004 is szóbajöhet, ha 5005 éppen nem kapható.
    Ha már Marantz, akkor hasonló hangvételű hangdobozokat ajánlanék mellé, például olyanokat, amikkel együtt ki is tudod próbálni adott üzletben, rendszerként. Az általam az áráért kifejezetten nagyrabecsült Cambridge Audio S70-t említeném elsőként, ha éppen nem lenne elég jól akciózva a Hi-Fi Barlangban a Tannoy Mercury V4 és a Monitor Audio M4, egyaránt 109ezerre. A Monitor Audio komolyabb hangdoboz a kettő közül, de a Tannoy hangkaraktere kevésbé ízlésfüggő, több embernek tetszik, a Monitor Audio egyedibb, elég szikáran szól. Hasonlítsd össze őket. És ha már ott vagy, vesd össze a Marantz-cal a NAD C 316 BEE-t, az is eléggé kulturáltan szól, de több élet is van benne, mint a Marantzban.
    Ugyanott, a pillanatnyi állványos kínálatból mindenképpen érdemes lenne meghallgatnod a QUAD 11L Classicot 120ezerért, mert igen szépen szól, 100ezerért a Monitor Audio BX2-t, ez is szépen szól, de hasonló megszorítással, mint amit az állódobozukról mondtam, a 100ezerre leárazott, előkelő Focal Chorus 705V-t, amely nem annyira ízlésfüggő mint a Monitor Audio, de jobban mint a QUAD vagy a Tannoy. Csapj egy nagy hallgatózást.
    A sok lehetőség közül érdemes lenne még mindenképpen a 100ezres Acoustic Energy 101-t is meghallgatni az Audio Centrumban.
    Van még bőven lehetőség, de kezdetnek mindenképpen ajánlanám az említett Marantz és NAD párosítását az említett leárazott álló Tannoy-jal és Monitor Audioval. Ezt így nehéz lenne felülmúlni, és illene a zenéidhez.
    Alkalomadtán nem ártana majd egy rendes forráskészülék se a PC helyett.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák