Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Assdak

    őstag

    Sziasztok,

    Kellene egy kis segítség. Ide írom, mert talán ehhez a topichoz passzol leginkább a kérdés.
    Van otthon egy analog láncom, viszonylag minőségi komponensekkel, illetve egy a "játszos" szobába PC re kötött lánc. Ez utóbbival vagyok gondba.
    A felépítés jelenleg a következő volt:
    PC ( Asrock B75 Pro3, Win 8.1 Prof ) -> USB Sound Blaster X-Fi HD DAC -> Valami 10+ éves Philips házimozi erősítő, analog in -> Hangfalak.

    Tudom, nem túl profi, és nem is túl minőségi, de alapjáraton analog ember vagyok, így abba a láncba öltem a pénzt. Viszont most repi ajándékként kaptam egy HK3770 stereo receivert, így adott volt az ötlet, hogy a régi philips csodát lecserélem erre. És akkor itt kezdődik a problémám. Nyilván nem audiophil szinten, de eddig azért viszonylag szépen, dinamikusan szólt az egész PC ről játszott zenékkel ( foobar, ASIO, Flac ). Most bekötöttem a Harman-t, DAC-RCA-val, és a dinamika eléggé elveszett. A Philipshez képest nagyon gyenge.
    Mivel viszonylag csak jókat olvastam a 3770-ről, azért a másik láncból kivettem HD 990-et, és rákötöttem erre.
    CD vel olyat szól, hogy komolyan mosolyogva hallgattam. A dinamika, a mélyek, minden rendben a helyén, tehát nem a 3770-el van a probléma, hanem a PC-s összeköttetéssel.
    Viszont nem tudom mit rontok el, illetve min lehetne javítani?
    A HK3770 en vannak digitalis bemenetek, coax illetve spdif. Érdemes lenne a Sound blastert RCA-Analog helyett Spdif-el összekötni?
    Illetve a HK3770 ben van elvileg DAC ( nem találtam meg, hogy pontosan milyen ), az alaplapon pedig SPDIF kimenet. Ugye az SB X-Fi sajnos nem tudja a 44,1Khz-t ezért felmerült bennem, hogy esetleg jobb lenne e a HK DAC-re bízni a munkát, és direktbe a géppel összekötni SPDIF-en. Viszont ez nem tudom minőségre mint hoz.

    Ha esetleg valakinek van ötlete, vagy tudna segíteni, azt megköszönném. Sajnos ezek a pc-s hifi dolgok, nekem már magasak =/

Új hozzászólás Aktív témák