Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Downsampling

    senior tag

    válasz Peetta14 #52137 üzenetére

    ...ööö, bár ígéretet tettem, hogy én itt többet nem írok, de félek, hogy megint sok melléduma és nyolcszorosan túlfilozofált, mindenféle érdemnélküli választ kapnál - miközben kioktatnak, hogy mit hogyan kell pontosan, szakszerűen írni...

    Először is kérdeznék:
    1. DacMagic Plus vagy DacMagic100? A kettő nagyon nem ugyanaz... Ezt az USB beállítások miatt kérdezem...
    2. Miért a hangkártya digit kimenetéről hajtod a DacMagicot? Ez azért értelmetlen, mert ha USB-ről kapná a jelet a PC-dről a DAC, akkor a hangkártya teljesen kiiktatódna. Foobar, és az okosabb lejátszó progik ilyenkor kapásból tojnak a hangkarira (ezt onnan is észreveheted, hogy a hangkarihoz tartozó szoftverrel már nem tudsz semmit sem állítani, még hangerőt sem, de ha pl. elindítasz a böngésződben egy youtube videót, azt sem tudod már a tálcán lévő hangerőszabályzóval állítani. Vagyis USB-ről lényegesen jobb minőségű jelet kaphat a DAC-od (mivel ebben az esetben teljesen kimarad a körből a hangkártya), mintha a hangkártya digit kimenetéről hajtod. Hátránya, hogy a DacMagic (na itt jön be, hogy pontosan melyik típus van neked) csak 16 bites jelet képes USB-n fogadni (feldolgozni), bár azt is fel fogja konvertálni 24/192-re, mivel ezt mindenesetben megteszi.

    Én a leírtak alapján a PC-t egészen biztosan USB-vel kötném a DAC-hoz! Ha DacMagic Plus-od van, ahhoz találsz a CA oldalán egy kis USB drivert, amivel kellemesen konfigurálhatod a DAC-od, s talán (erre nem emlékszem) még a 24 bites jelek fogadására is rá lehet bírni
    A tévédnek az optikai kimenete mellett nincs digit koax kimenete? Mert ha igen, akkor az immár USB-re való átállás miatt máris van egy szép hosszú digitkábeled, amivel összekötheted a DAC-ot és a tévét.
    Ha csak optikai van (ezen meglepődnék, nem jellemző, hogy csak az egyiket használják), akkor be kellene szerezni egy hosszabbat (a távolságot te tudod). Az optikai kábelek nagyrésze nem annyiszor drágább, ahányszor hosszabb. Javaslom az Atlas cég termékeit, nálunk nem annyira ismertek, de igen jó minőségűek, s meglepően olcsók. Ebay-n jómagam is sok Atlas optikait találtam, az Atlas Fibre Optic kifejezetten nagyon jó ár/érték arányú kábel (mellesleg What Hifi ötcsillagos). Az AVX-en pedig éppen árulnak egy Audioques Optilink 1-et, ami 2,1 méteres, asszem 10k-ért - ami nagyon nem rossz vétel.

Új hozzászólás Aktív témák