Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Downsampling

    senior tag

    válasz Plexicushio #52059 üzenetére

    Én erre most nem tudok mit írni. Annak ellenére, hogy az elmúlt huszonpár évben sokáig csak CA cuccaim voltak (kivéve a hangsugárzókat), a te masinádat csak a sajtóból ismerem. Fogalmam sincs a képességeiről, de az tutti, hogy alapból jobb minőségű, mint a legtöbb hálózati médiajátszó.
    Olyan készülékem meg nekem is volt, hogy egyben volt a Cd-játszó, meg az erősítő, sőt, még egy tunert is raktak bele, s az egész három éve még 1300 euróba került... Én meg megvettem 65 ezerért, mert a kutya sem értékelte.... Igen, ami egyben van, az sokak serint nem is lehet igazán jó, hallgatható. Pedig ennek ellenkezőjét legalább ugyanannyi érvvel lehetne cáfolni, mint erősíteni (rövidebb jelutak, nem kell külön kábelezés, így nem tudod elbilleneteni a hangzást semerre sem, stb.)
    De tanácsot adni nem tudok. Hallgatózzál! Pláne, ha az ember új vizekre evez, akkor hallgatózni kell!

    Ja, már sokszor gondoltam rá, hogy régi CA-pártiként (ami most éppen abszolút nem igaz) kipróbáljam a CA hangsugárzóit. Nem a monitorokat, hanem az állókat (én valahogy zsigerből nem tudok monitorban gondolkodni, ahhoz még állvány kell, meg a jóistentudjamégmi - persze ez az én hibbantságom, bele lehet kötni rengeteg helyen). De valahogy a végén mindig lebeszéltem magam róluk, pedig még egyet sem hallgattam meg... Valahogy azt látom, hogy már eleve nagyon alacsony az áruk, nem kedveli a használtpiac sem őket, nagyon "ár alattiak". Ami persze jó, ha olcsón akar kijönni az ember, de nyilván oka van ennek a nagy olcsóságnak... Na de itt jün az be, hogy az egész hifizésben vannak főirányok, hullámok, divatok, stb. Szerintem ennek a "CA hangsugárzók nem nyerők" dolognak is van egyfajta divatíze... Olyasmi ez szerintem, mint a B&W sugárzók piszkosul magas túlértékelése, vagy mondjuk mint a KEF iQ sorozatának a túlértékelése... Csak mostanság kezdik el itt-ott merni azt leírni, hogy eszméletlen műanyaghangjuk van...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák