Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Downsampling

    senior tag

    válasz blattida #51864 üzenetére

    Előre szólok, nem szeretnék vérre menő vitát...

    Ezt a megjegyzésed nem tudom értelmezni: "Azért ne csak azokat válogasd ki neki, akik csak jót mesélnének neki az angol-kínai varázslatról. Maradjunk tárgyilagosak, amennyire csak lehetséges."
    Passz...

    Minden tiszteletem az általad sufnicégeknek nevezett gyártók felé! Nem csak a magyarok felé!
    Mindezek mellett másban látom a problémát. A konkrétan itt emlegett terméke gyártóját, s magát a terméket sem ismerem, ezt hangsúlyoztam korábban is, sőt, azt is, hogy éppen ezért sem pro, sem kontra nem akarok állástfoglalni. A gond azonban az, hogy egy-egy ilyen gyártó (s ez főleg a DIY, vagy az általad sufnicégeknek nevezett kábelgyártók körében a leginkább tettenérhető), hogy ha meg is tetszik egy termékük (jó a hangja, jó az ára), a későbbiekben nem tudsz majd továbblépni. Az a baj az ilyen gyártókkal (s ismét nem akarom megkérdőjelezni a tudásukat, képességeiket, áldozatvállalásukat), hogy egy-két termékkel ma már csak zsákutcába lehet vezetni az embereket. Pont a zenehallgatás egy olyan terület, hogy az ember mindig megfogadja (amikor végre összeállt egy egész jó rendszer), hogy itt a vége, mostaztán évekig nem nyúlok semmihez - aztán az lesz a vége, hogy pár hónap, de talán csak pár hét, s megint csak belenyúlunk, valamin változtatunk, s innentől kezdve indul a lavina. Namost, aki megvesz egy olyan terméket, ami önmagában zsákutca, hiszen ugyanazon az úton, azon a vonalon nincs feljebb, nem lehet tovább, feljebb lépni, akkor jön a nagy arculcsapás. Kezdhetek mindent elölről! S ezért félnek a zenehallgatók leginkább a DIY vagy a kisszériás gyártóktól! Nem azért mert rossz a termékük, hanem, mert nincs feljebblépési alternatíva! S ezért lesznek ezek a termékek viszonylag gyorsan a használtpiacon is kevésbé kelendőek, az áruk ennek megfelelően alaposan esik. Pedig ezek jó kis masinák, vagy jó kábelek! Aztán mikor már annyira leesik egy Lupus MKIII ára, hogy 30 ezerért sem viszik el (rákerestem, jó sokáig tartott, de megtaláltam), akkor szerintem úgy dönt a gazdi, hogy francba az egésszel, nem adja el. Ennyi pénzzel nem igazán lesz beljebb egy őjabb készülék vásárlásakor, viszont már olyan régen hirdeti, annyi vele macera, meg aztán jönnek az okostojások, s a hirdetésben kezdenek pocskondiázni, vagy különféle filozófiákat magyarázgatni, akkor végképp elmegy a kedve a hirdetéstől!
    Jelenleg nem tudok Lupus hirdetésről az AVX-en, de könnyen lehet, ha valaki a keres rovatban ír egy olyat, hogy "Hivox Lupust keresek!", akkor lesz jelentkező.

    Tényleg nem keménykedni, vagy durván vitázni szerettem volna, de amit most itt leírtam, évek óta probléma az AVX-en, s ki is alakult a két tábor: van a kisebb, akik főleg az olcsóság miatt, vagy mert még kezdő (persze kivételek is akadnak) tartanak ki az ilyen DIY, vagy kisszériás, kis termékpalettával rendelkező gyártók mellett, s van a jóval nagyobb, akik szintén tisztelik az ilyen gyártókat, de szépen lassan kiiktatnak minden ilyen terméket a rendszerükből.
    Minderről nyilvánosan, privátban is sokat tárgyaltunk az AVX-en, illetve ha alaklom nyílt rá, személyesen is. Amikor én bekerültem ebbe a világba, kapásból azok közé kerültem, akik óva intettek a kisszériás gyártóktól. Akkor - a tapasztalatlanságomból adódóan - elfogadtam ezt a filozófiát, most meg már eléggé ebben élek, nem igen tudnék változtatni.

    S még mindig hangsúlyozom, hogy igenis elismerem az ilyen gyártók munkáját, tudását! Sőt, azt is, hogy igenis össze lehet állítani olyan szinergikus rendszert, amely csakis ilyen gyártók komponenseiből áll! Vagyis egy zenei rendszert! De ha ebbe egyszer csak egy picit is belenyúlunk... Na akkor...

Új hozzászólás Aktív témák