Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Downsampling

    senior tag

    válasz Tamoo #51848 üzenetére

    Én most léptem feljebb. Szerintem nagyon jó DAC, de tényleg kell hozzá egy rendes táp. Ha beleolvasol az AVX fórumba, nem azt láűtod, hogy rühellik, hanem, hogy baromi sokan használják - de szinte mindenki rendes (tehát nem a gyári kis adapterszerű gagyi) táppal!
    Viszonylag komolyabb rendszerben is kipróbáltam, összevetetem MF DACkal is, de nem tudom, nem szeretni. AZ MF (és úgy általában a Burr-Brown chipes DAC-ok) teljesen más karakterűek, de nem tudtam azt mondani egyikre sem, hogy jobb. A Wolfson 8740 chip-et nem csak a Cambridge, az Arcam és egyéb viszonylag olcsóbb kategóriát képviselők használják. Ha 50-60 ezerért valaki tud jobbat mondani, s olyat, aminek van három különböző (valós) bemenete, illetve háromféle beállítása (arról ne beszéljünk, hogy tud egy teljes fázisfordítást is - aminek az értelmére még nem jöttem rá), az ne tartsa magában!
    Én nem rég vettem egy AD1955-ös chipes DAC-ot, na de kicsit más árkategória.
    A CA DacMagic viszont helyben van, itthon is elérhető (bár nem mindig komoly táppal), egy rendesen megépített, robosztus szerkezet. Nem éppen egy DIY vagy ahhoz hasonlító fílinget adó masina.

    Szerk: a hátránya, hogy 24/96-ot tud "csak", ami azért az esetek 99,9 százalékában nem gond, kevés még a neten is a 24/192-es flac. De szerintem ebben az ársávban nincs is olyan masina, ami tudná a 192 kHz-es mintavételi frekit...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák