Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • felora:)

    tag

    sziasztok!

    olyan kérdésem lenne, hogy: van egy samsung tv-m hdmi bemenettel és egy optikai (SPDIF) kimenttel. van egy HP probook 455 g1-em hdmi kimentettel. továbbá nézegettem egy jóféle átalakítót, ami az optikai kábelen küldött jelet ledobja rca csatlakozókra, amik a hangrendszerembe mennek. tehát digitális jelet átalakítja analóg jellé.

    A teljes felállás: laptopból hdmi kábelen keresztül megy a kép és a hang bele a tvbe. ez szép eddig, de szeretném a hangot 5.1-be élvezni, a tv-n az optikai kimentet használva belekötöm az átalakítóba a hangot, aztán rca kábel bele az 5.1 hangrendszerbe.

    az átalakító még a úton van a lényeg, hogy teljesen élesbe még nem bírtam kipróbálni csak streoba. nézegettem a hangbeállításokat a laptopon, de nem tudom sehol átállítani a hangszórókat, hogy 5.1-es jelet küldjön ki a tv-nek. viszont "felismeri", hogy sztereo (azt írja, hogy csatornák száma: 2), meg a márkáját, típusát, mindent kiír róla, ami létezik. Lehetséges, hogy ha belekötöm az átalakítót, akkor már engedni fogja a noti, hogy beállítsam neki az 5.1-et vagy felejtsem el a notiról való 5.1-ezést? :R természetesen a TV-n ha megjön az átalakító átállítóm külső hangszóróra, akkor lesz esélye, hogy a laptop engedni fogja az 5.1-es csatornát? :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák