Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • shtml

    őstag

    válasz DDL #4781 üzenetére

    Mert hiányos ismereteitek alapján szűklátókörű látásmóddal tagadtok vagy követeltek dolgokat.

    Attól, hogy nem értünk veled egyet, még nem kell feltétlenül a mi hiányos ismereteinkre gyanakodnod - persze ha ettől jobban érzed magad, ám rajta. :)

    És még csak kipróbálni sem vagytok hajlandóak a dolgokat

    Őszintén szólva én akár ki is próbálnám - annak ellenére, hogy fizikai megfontolásokból kételkedem benne. Egyetlen akadálya a dolognak az, hogy nincs két példányom ugyanabból a kimondottan jó hangzású CD-ből, pénzt pedig nem kívánok áldozni arra, hogy bebizonyítsam más megalapozatlan állítását, amelyet ő deklaráltan nem kíván bizonyítani.

    nem nagyon van a mérési eredmények és a hallott hang minősége között egyértelmű összefüggés egy bizonyos szint felett

    Valóban, pl. a Mars felszíni hőmérséklete és a lejátszott hang minősége között kevés az összefüggés. Amivel finoman azt akarom közölni veled, hogy ha nem találsz összefüggést a mérés és a hallott hang minősége között, akkor nem azt méred, amit kellene. Erre ugye tipikus példa a korai tranzisztoros erősítők, amikor harmonikus torzítást mértek IM torzítás helyett. Mihelyt rájött valaki arra, hogy a rádiótechnikából régóta ismert IM torzítást kellene mérni, rögtön kiderült az összefüggés. Ezen elgondolkodhatnál kicsit, mielőtt butaságokat mantrázol.

    A szak­ember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki min­denre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

Új hozzászólás Aktív témák