Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • RetepNyaraB

    veterán

    Üdv

    ha van ilyen zsugorburkolatom pl. forrasztott csatlakozásokhoz, az mitől lesz zsugori? Mert most még nagyon lazacsávó... Egész pontosan banándugóra húznám rá, megforrsaztva.

    Részben más: megjött az Audioquest Type 4 kábel, háromnegyed órai káromkodás (a pókos sötétben az erősítő háta mögött) árán beszerelve. A kábel irányjelölt (ha így akarom értelmezni az egyfele mutató nyilcskákat a burkolaton, valamint az egyes ereken fel vagyon tüntetve egyértelmű treble/bass rúnákkal, hogy bikábel esetén mit merre. Tökjó ;)
    A Yamaha 565-ön (nesze neked sorozatvezető modell) eszméletlen debil módon kb 20 centire van egymástól a front speaker és a bi-amphoz használt rear surronund bemenet. Természetesen banándugóról szó se lehet, a gyakorlatilag észrevehetetlen lukakba kell beletuszolni a drótot és vagy rugós baszak, vagy csavaros buznyák tartja őket a helyén. Egy gyárilag négy eret tartalmazó tömör kábel esetében, mely mocskosul nem akar 2mm átmérőjű kanyarokat bevenni; ez igen praktikus :W
    Lelkileg teljesen kimerültem az élménytől, tehát tesztről összehasonlításképp az előző mezítlábas Oelbach 25-tel szó sem volt, eszemben sincs mégegyszer kotorászni a cucc mögött; csak a teljesen ezoterikusan szubjektív és magam felé hajló véleményem írhatom le.

    A hangzás pozitív értelemben véve "felkeményedett": sokkal tisztábbak és erőteljesebben csengők a magasak, főleg dobok esetében a cintányáros cudar világ szekcijó. Az egész mély részek (amelyek idegesítenek a Jamoban) szintén tisztultak, sajna kevesebb nem lett, de a bőgőn már majdnem hallani vélem, ahogy a húr a fogólaphoz csapódik; ebből eddig semmise érvényesült. Az általános hangzás erősen tisztább, gyorsabb és áttekinthetőbb(?) lett. A térérzés nem változott semerre asszem. De az rendben volt nekem eddig is.

    Kammerernek üzenem eddig megúszta a zukrán barátaim látogatását, így megmarad a kisujja (mindkettő). Az eset fórumlakókra gyakorolt szomorú következménye, hogy K. továbbra is tud majd gépelni, akár két kézzel :DDD

    "I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

Új hozzászólás Aktív témák