Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz slick-adam #41985 üzenetére

    Én is azzal értenék egyet, hogy általában nem a legköltséghatékonyabb megoldás a dupla rendszer fenntartása, de ha nagyon kevés bevételhez jutnál a házimozid elkótyavetyéléséből, akkor én se javasolnám, hogy megválj tőle. 1000 ajróból már ki lehet hozni ezt azt, de még jobb lenne, ha használt készülékeket akarnál. Mindenesetre egyelőre gondolkodjunk újban. Először is jelezném AMDFan aktív rendszer-ajánlásához képest, hogy persze, aktív hangdobozokból is léteznek nagyon jók, annak is megvannak az előnyei, de az se véletlen, hogy a hifisták-audiofilek mintegy 98%-a passzívhangdobozos-sztereóerősítős komponens megoldást használ. Meg azért a felmerült példákból kiindulva az sem igaz, hogy az általad kiválasztott Nuber és az AMDFan javasolta Mackie között lényeges mélytartománykülönbség lenne. (Nem hallottam még a Nuber-t, de az is egy adott méret, a Mackie is lényegében ugyanaz a méret, és a Mackie-nek sincsen extrém hosszú löketű mélynyomója, ami valamelyest pótolhatná a kis méretet. Annak a Mackie-nek sincsenek olyan különösebb mélyei, amire felkapnám a fejem, csak annyi van neki, amennyi kijöhet belőle az adott méretben-minőségben. Ezzel azt akarom mondani, hogy a szubbasszussugárzó kiiktatása révén elvesztett mélyeket csak állódobozzal tudod valamelyest kompenzálni, ha ez fontos neked. És az állódobozok nem is szólnak kevésbé szépen, mint az állványos dobozok, ha az állványt is beleszámolom az állványosak költségébe. Az állódobozoknál tulajdonképpen az "állvány", vagyis maga doboztest is hasznosul, tehát tapasztalataim szerint általában érdemesebb állódobozt venni - kivételek minden alól akadnak, de az alól nincs kivétel, hogy igazán mély hangokat 10-15-20 literes állványos dobozokból nem lehet kihozni, illetve ahogy lehet, úgy nem érdemes.
    "...csak polcra valo kategoria, nagy alloknak nincs hely." Olyan nincs, hogy nincs hely! Van hely! Van az a dakota közmondás, hogy zenehallgatási célra nem teszünk, ismétlem, hölgyeim és uraim, kedves barátaim, nem teszünk hangsugárzót polcra vagy asztalra, hanem csakis, ismétlem csakis állványra! Ez alaptörvény! Asztala (és polca) pedig csak az Alaptörvénynek van, a hangdoboznak nincsen! Még a bukott baloldal se teszi polcra vagy asztalra! Márpedig ahol egy rendes hangdobozállvány elfér, ott az állódoboz is elfér. Ha ebben meg tudnánk egyezni, továbbléphetnénk holmi ajánlások felé is.
    Az általad linkelt Denon és Yamaha erősítő között szerintem nincs akkora hangminőség-különbség, mint az árcédulájuk között, de a köztük levő hangminőségkülönbségnek éppen ekkora árkülönbség az átlagos ára - remélem érthető, hogy mit írok, azt írom, hogy az árak exponenciálisan növekednek a minőséghez képest. Tehát én a Yamahát választanám a kettő közül, de szóbajöhetnek más ügyek is, ha a hangdobozkérdésben "meg tudnánk állapodni".
    A CD-játszóddal nem igazán a kora a baj, tehát nem mondhatni, hogy "elszaladt volna vele az idő", inkább az a baj, hogy viszonylag alapszintű típus, nem igazán a legsikeresebb az árkategóriájában se, bár azért viszonylag jó vétel volt a maga idején. Tehát a CD-játszód cseréjében inkább ilyen szempontból érdemesebb gondolkodni, nem azért, mert azóta annyit fejlődött volna a technológiájuk. Mindig jelennek meg "csoda DAC-ok" "hiper jó áron", de aztán mindig kiderül, hogy legfeljebb csak egy kis lépést haladt előre általuk a lejátszók hangminősége, ha egyáltalán. Persze sok kis lépés sokra megy. Mindazonáltal, ha kizárólag új készülékekben gondolkodsz, akkor a CD-játszód cseréje nem fér bele a keretbe, mert ami lényegesen jobb lenne a jelenleginél, az elvinné a kereted jelentős részét.
    Tudok konkrét tanácsokat is adni, ha kb. az általam ajánlott szemlélet mentén tudnánk beszélgetni. És persze, ha minden kötél szakad, a "polcra való kategória" utcájába is képes lennék belemenni, de nagyon nem szivesen tenném. Nagyon le akarlak beszélni erről az "elvtelen" kompromisszumról.

    (#41968) Giot Ez így elég megfoghatatlan, a belső felépítése 65-féle erősítőépítési iskola számára hatvanötféleképpen lenne szim- vagy antipatikus. Szerintem nincs bennük olyan különösebb faxni, ami mentén különösebben tanulságos kijelentéseket lehetne erről tenni azon kívül, hogy az árához képest eléggé benne van az anyag, mint ahogy ez általában viszonylag igaz a NAD-okra. Tapasztalat egyébként van a "Monitor" szériával, de szerintem erről sem állapíthatóak meg úgy általánosságban különösebb tanulságok. Nem igazán különböztek a tipikusan jellemző NAD hangvételtől - már ha van ilyen -, de persze azért a Monitor névnek is volt tartalma, nem csak merketingcímke volt. Ahogy a Monitor névből adódóan illik, általában valamivel eszköztelenebb hangjuk volt ezeknek, mint a "nem Monitor" szériáknak, ezért szűkebb körben is voltak népszerűek. A nép, az istenadta nép cirkuszt akar.

Új hozzászólás Aktív témák