Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mauzes

    őstag

    Üdv!

    Előre leszögezném, hogy nem értek a hi-fi-khez. Egyáltalán. Ami érdekel, hogy szépen szóljon a zene. Kölyökkoromban kezdtem egy pici irodai hangszóróval, ami ezerszer jobb volt, mint az alaplapi csipogás. Aztán jött egy nagy Genius, ez is vagy 10 éve lehetett, azt hittem, hogy milyen fasza (mert sokkal jobb volt, mint a régi), de tönkrement. Rákötöttem anyámék hifijét a gépre, az még jobb volt, most pedig egy Logitech Z3-as 2.1-esem van Audigy 2 ZS-vel. Csak azért írtam ezt le, hogy érzékeltessem a fejlődést, előbb-utóbb mindenhez hozzászoktam, és jobbat akartam.

    Most ott tartok, hogy a jelenlegi cuccomat jónak tartom ugyan (a haverjaim laptopon hallgatnak zenét meg mittudomén milyen hangszórókon, a családom is szar rádiókon, ezekhez képest nagyon jó), de már azt érzem, hogy nagyon kevés. Ez a kettősség azt idézi elő, hogy nem lenne nagy baj, ha ezzel kellene még ellennem, de szeretnék azért valami jobbat. Ahogy keresgélek ilyen PC-s megoldásokat, mert ott még nagyjából képben vagyok, mindenki mondja, hogy vegyek inkább erősítőt, meg ilyen-olyan hangfalpárt, és az sokkal jobb lesz, használtan főleg megéri. Na most én annyira nem értek hozzá, hogy azt sem tudom, hogy kellene az erősítőt a géppel összekötni, vagy hogy mi az a végfok, pl., és így azért igen nehéz lenne nekem választanom.

    Szóval valahogy úgy vagyok vele, mint a milliomos apuka, aki azt sem tudja, mit vesz, de a legdrágábbat akarja, csak én nem vagyok milliomos, de jobbat akarok.
    A kérdésem az lenne, hogy érdemes-e nekem ezzel a gondolattal foglalkoznom, hogy Ti itt majd ilyen-olyan ajánlatokat adtok nekem, meg segítetek, vagy üljek a seggemen, amíg meg nem okosodom, és nem mozgok otthonosan a témában (ami nem tudom, hogyan történhetne meg, egy ismerősöm sem foglalkozik ilyesmikkel, az internet meg okos ugyan, de elég frusztráló tud lenni, amikor nem értem, miről beszélnek nekem a leírók/tesztelők)?

    Az összegek is, amikkel Ti itt dobálóztok, nekem kicsit magasak, most olyan 40K-t szánnék a témára. A pénzgyűjtés viszont nem akadály, mert kapok én sokat, csak hát el is költöm. De ha látnám, vagy érezném hasznát, akkor költhetnék akár erre is...

    Bocs a hosszú meséért, a válaszokat köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák