Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nebulo5

    senior tag

    válasz blattida #36999 üzenetére

    "A lemezre történő kiírás csak az archiválás miatt ajánlott, nem fog jobb hangminőséget adni cd-ről, mint a számítógépről vagy a médialejátszóról lejátszva."
    Még ha számításba vesszem a tényt: jó drága média lejátszó, már remek, vagy akár szuper minőségű hangot tud produkálni, akkor is mrgkérdőjelezném a kijelentésedet. Eddigi tapasztalataim szerint, még mindig kevesebb anyagi befektetéssel elérhető a minőségibb zenei hang cd-re írt anyaggal, dedikált lejátszóval. Akár, még a cd író (30 - 50 ezres) árát is bele kalkulálva.
    Volt már nálam néhány media player az alsó-közép és közép kategóriából, de egy alkalommal sem kaptam "tetszetősebb hangot és zenei teret, mint egy cd játszóval. (jelenleg, egy Yamaha CDX870 lejátszót használok + Lupus III DAC) Az analóg (saját dac-el) kinyert hangja sem elvetni való, de a Lupusal elégedetten hallgathatom a zenét. Media player + Lupus-al, még nem sikerült minden szempontból kompromisszumot kötnöm. Talán, jelenlegi álláspontom kialakulásához sokat nyom a latba, hogy eleve szép mennyiségű cd-re írt zenei anyagom van. Illetve, még egy fontos tényező: jelenlegi anyagi lehetőségeim tükrében, bohémságnak tartanám, ha egy media lejátszóért 90 - 100, vagy mégtöbb ezer forintot kiadjak. (nem is próbálkoztam ilyen árfekvésű lejátszókkal, nehogy kísértésbe ejtsen... :D )
    Tisztában vagyok vele, hogy a media lejátszók ára egyre csökkenőben van a "tudásukhoz" mérten, de 1 - 2 gyártótól eltekintve, nem egyértelműsíthető az az igyekezetük, hogy a sztereó audiofil hanganyag reprodukálásában is tennének jelentős erőfeszítéseket, a fejlesztések során.

    Üdv: nebulo

Új hozzászólás Aktív témák