Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz Lompos48 #36813 üzenetére

    "...csak a fehér/fekete azaz híd/nemhíd-kapcsolás a választék." "A visszacsatolásnak pl. itt semmi szerepe a "hídságban",..." Persze, ez természetes, nyilvánvaló, senki se gondol mást.
    Az hogy azt írtam, hogy "közel áll a hídkapcsoláshoz", az nem képzavar, hanem a bonyolult probléma lebegtetése, elvonatkoztatása.

    Szerintem azért nem értjük egymást rendszeresen, pontosabban szerintem azért nem érted a szövegemet rendszeresen, mert te mindent nagyon szó szerint, sőt még "a szó szerintinél is szó szerintebben" veszel, én ellenben sokszor beszélek "lebegtetett", "kreatív", relativisztikus, metaforikus nyelven, amely nyelvi módszer azoknak szól, akik akarják érteni-érezni, akik érteni-érezni akarják. Ezért írtam már többször, hogy egy kis lebegtetést, egy kis elvonatkoztatást kérek a "mérnököktől", és akkor máris érthetővé válik a beszédem, és akkor nem azon akadsz fenn, ami miatt nincs okod - gondolom én kettőnkről. Rendszeresen elbeszélünk egymás mellett, illetve én úgy gondolom, hogy én rendszeresen elbeszélek melletted, mert te nem vagy vevő a beszédmódomra. Ez megint a harmadik fél problémája, amit épp a minap elemeztem, mert általában nem a címzett értetlenkedik, akinek írom, hanem a harmadik fél, aki "mellékesen" olvassa. Amikor veled beszélgetek,amikor neked címzek valamit, akkor lehetőleg másképp fogalmazok, mint amikor mással beszélgetek, te ellenben a saját módszered szerint akarod értelmezni azokat a szövegeimet is, amelyek nem a te módszered számára készültek, hanem a cínzett módszerei számára. Ebből vannak szerintem elsősorban a félreértések, vagy legalábbis én félreértéseknek látom az ilyesmit. Lehet, hogy ez már így marad, hogy mi stabilan nem értjük meg egymást, pontosabban az én szemszögemből ez úgy látszik, hogy te stabilan nem értesz meg engem, merthogy úgy gondolom, hogy én érteni szoktam a te beszédedet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák