Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nobeige

    tag

    válasz Deadzone41 #36030 üzenetére

    "szerintetek lehet-e élvezetbeli, értékbeli, élménybeli különbség két olyan feltételezett dolog között, amit vakteszten sehogy sem sikerül megkülönböztetnetek egymástól?"

    Előrebocsátom, hogy nem tartozom az itteni többséghez.

    Szerintem lehet különbség. A hallgató attitűdjén sok múlik.
    Extrém példa: Hiába tudom, hogy A erősítő ugyanúgy szól mint B, (valamint C,D, és E + még kétezer hasonlóan korrekt masina, amit nem hajtanak túl a képességein) ha én egyszer B-re VÁGYTAM (mert szebb, vagy drágább, vagy híresebb, vagy akármi), de a párom A-val lepett meg karácsonyra, akkor időbe fog telni, amíg visszatér a józan eszem, és nem fog hiányozni B.
    Nyilván ennek semmi köze a hangminőséghez (nem véletlen, hogy minimum követelmény egy valamirevaló összehasonlításnál, hogy ne lehessen tudni, hogy mit mivel hasonlítunk), de emberek vagyunk, akiket a tudatalattink is nagyban befolyásol.

    Ha nekem az kell, hogy tábkábelt vegyek, akkor juszt is azt fogok venni, hiába valószínű, hogy objektívan semmi különbség nincs köztük, de egyszerűen viszket, úgyhogy meg kell vakarni. És egy darabig jobban is fognak szólni a dolgok, hiszen kielégítettem egy igényemet, és pozitív érzések kapcsolódnak a beszerzéshez.

Új hozzászólás Aktív témák