Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz KisTücsök #33906 üzenetére

    Maga a márka eredetileg az egyik leglegendásabb angol hifi márka, bár viszonylag kései alapítású (80-as évek eleje), de szinte pillanatok alatt a klasszikus angol márkák soraiba emelkedett annak idején, azonban az idők folyamán a különféle audiofil ipari válságok hatására átesett egy-két tulajdonosváltáson (Swift és Scotland>TAG McLaren>International Audio Group), és néha egy kis profilátalakításon is. A tulajdonosváltások ellenére úgy tűnik, máig megtartotta azt az "angolos" filozófiáját, minőségét és presztízsét, ami alapján a 8000-es szériájú készülékeik a nyolcvanas-kilencvenes években a középkategória legjobbjai között voltak számontartva, tiszta, dinamikus, középsávorientált, az "angol iskolán nevelkedett" hangjukkal (ld, még Arcam, Creek, Exposure, ION... és társaik ugyanabból a közegből). Az Audiolab (a jelenlegi kínai tulajdonlás ellenére), ma is ilyen, és a 8000SE erősítő a 150ezer forintos (majdnem 500 angol fontos) árával ma is a kategóriája legjobb ár-érték arányú készülékei közé tartozik, elsősorban azoknak, akik zenét szeretnek hallgatni a hangberendezésükön.
    A 610-es HK-hoz képest a 8000SE egyrészt egy-két lépcsőfokkal magasabb kategória, másrészt másfajta hangkép, amely olyan szempontból illhet jobban a Focal-odhoz, hogy lehiggasztja a helyenként kissé izgága hangdobozt, egy nyugodtabb, hosszabban hallgathatós karaktert kölcsönözve neki. A HK inkább buliba, party-ba jár a Focal-lal, összeölelkezve, csókolózva, sört vedelve, az Audiolab pedig inkább hangversenyterembe, öltönyben, nagyestélyiben, decensen-meghitten egymásba karolva, a büfében el-elfogyasztva egy-egy Martinit vagy jobbfajta pezsgőt.
    Kétéves Audiolab 8000SE plusz egy PS Audio kábel 89ezer forintért nagyon is korrekt ár, én ugranék érte, no persze egy kis alkut mindig érdemes lehet megpróbálni.

Új hozzászólás Aktív témák