Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #10726912

    törölt tag

    Ma esti tapasztalatom írnám le egy kérdéssel fűszerezve:
    Anno még DDL írta azt egy topicban (talán ebben, talán a Házi hangfal építés-ben, nem emlékszem), hogy az UTP kábel megfelelhet hangfal vezetéknek, részletezte is, hogy miért (OFC minőségű rézből készült, stb).
    Mivel az erősítőm és a hangfal egy szimpla két eres, éjjeli lámpához vásárolt fehér vezetékkel volt össze kötve, ezért elő szedtem az UTP kábelt.
    KB4*2 méter lett belőle (egyforma a hosszúságuk). Fogtam egy darabot, lecsupaszítottam a 8 eret. 4*2 érpár van össze csavarva bennük (egy színes, egy fehér páronként). A színes drótok lettek a negatív, a fehér a pozitív oldal, így most egy negatív össze van tekerve a pozitívval.
    Bekötöttem az egyik oldalba és szóltam a családnak egyenként, hogy mondják meg van-e különbség. Nem tudták, hogy mit csináltam, azt kérdeztem:
    -Szerinted egyformán szól a két oldal?-
    S ballance-al hol az egyik, hol a másik oldalt hallgatták.
    Azt mondták, hogy az egyik oldalnak össze tettebb a hangja (Ez a párom véleménye volt). A fiam szerint több a közép az egyiken, mint a másikon.
    Az "egyik" oldal az UTP-vel szerelt volt a másik a sima villany vezetékes.
    Tehát még ezzel a rossz minőségű hangfallal is hatalmas különbség van! S ez vakteszt volt, tényleg nem látták, mit csinálok, a kábeleket sem látták, hogy melyik oldalon van melyik fajta...:)
    A kérdés pedig az lenne, hogy az UTP kábel ilyen rendszerű fűzéssel jó, vagy van sokkal jobb módszer erre? Ha igen, akkor leírnátok, hogy mi? Vagy egy link, esetleg saját tapasztalat...
    Ez a megoldás valószínűleg marad fél évre minimum, addigra remélem, szert teszek egy hallgatható hangfalra. Utána tudok gyűjtögetni (ha feltétlenül javasolt) hangfal kábelre.
    Köszönöm előre a választ:)
    Köszönöm előre is:)

Új hozzászólás Aktív témák