Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz orbo #29032 üzenetére

    Ha bele akarsz vágni ebbe a hobbiba, érdemes minél többet hallgatózni (például szaküzletekben) és művelődni (például hifi szaklapokban), mielőtt bármi mellett döntenél vagy bármi tanácsot megfogadnál. A legjobb tanácsok sem biztos, hogy éppen a te ízlésednek-elvárásaidnak optimálisak, tehát kell tudás, tapasztalat, szemlélet, hogy jól tudj választani.

    Az "említett" Denon és ELAC érdemleges darabok, jó vételek, akár a meghírdetett áron is, de azért a koruk miatt nem lenne ördögtől való alkudni rájuk egy kicsit, - bár az egybeni és alku nélküli vétel esetére kilátásba helyezett kábelekkel együtt egészen jó vételnek is minősíthetőek. De nem kell elsietni, bátran keresgélj, erősítő tekintetében például NAD, Denon, Cambridge Audio, Marantz, hangdoboz tekintetében például Tannoy, Mission, Cambridge Audio, Celestion, Canton, Mordaunt Short, Wharfedale márkák között. Természetesen sok más márka adott típusa is szóba jöhet, de Magyarországon körülbelül a felsoroltak közül lehet legnagyobb eséllyel régebbi használt készülékeket jó áron találni a rendelkezésedre álló szűkös anyagi keretek között.

    Művelődj, keress, hallgatózz, kérdezz, művelődj, keress, hallgatózz, kérdezz... :)

    Szerk.: Egy szempont a CD-játszó vásárlási szándékodhoz: Manapság sokan esküsznek a számítógépről való zenelejátszásra különféle veszteséges és veszteségmentesnek minősített tömörített digitális formátumokaz használva. Nekem az a véleményem, hogy ma is érdemes CD-játszóba fektetni, mert egy viszonylag korrekt CD-játszóval, az "eredeti műsorhordozót", azaz CD-t lejátszva sokkal jobb minőségben lehet zenét hallgatni, mint az úgynevezett tömörített formátumokról. (Az egy másik téma, hogy persze a CD formátum is valójában egy "tömörített" formátum.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák