Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • WN31RD

    addikt

    válasz DDL #2636 üzenetére

    "Ezt a próbát te is megcsinálhatod. csináltass a jól ismert zenéidből cd-ket [...] Ezeket az alkalmakat fel kell jegyezni. néhány nap után ki lehet értékelni a dolgot."
    Ez, bár időigényes, de nagyon egyszerűen kivitelezhető teszt. Mindenképpen kipróbálom, és be fogok számolni az eredményéről.

    "Ezeket a hatásokat nem lehet kiküszöbölni, mert akkor a kialakult körülmények (teljesen igermentes környezet) fogja stresszelni az alanyt és a "mérés" felbontása tovább csökken."
    Pont erre találták ki a duplavak teszteket, ahol a teszt levezetője sem tudja, hogy melyik mintát vizsgálják éppen, és akkor nem szükséges ingermentes környezet. A mérés "felbontásának" esetleges csökkenését pedig ellensúlyozza, ha több próbát végeznek.
    ____

    A fentiek azonban nem számítanak abban az esetben, ha olyasmit tesztelünk, amit a tesztalanyok saját bevallásuk alapján könnyedén képesek azonosítani, mint pl. te vagy frankie! az mp3-at. Az általatok leírt különbségek olyan nagyok, hogy közel sem ideális tesztkörülmények között is biztosan meghalljátok. Továbbá, feltételezem, nem töltöttél el napokat a tesztminta hallgatásával, tehát egy rövid teszt is elég.
    Mindez vonatkozik mindenkire, aki könnyen meghallja, hogy (jó minőségű) mp3-at hallgat-e vagy eredetit, tehát hasznos lenne akár igen egyszerűen levezetett ABX tesztek eredményét is megismerni.

    ''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

Új hozzászólás Aktív témák