Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • WN31RD

    addikt

    válasz DDL #2610 üzenetére

    "Tessék végigböngészni a '80-as évek eleji brit hifi sajtót, ahol ez szépen le van vezetve."
    Ez elég tág forrásmeghatározás... Tudnál közvetlen linket adni?
    Még jobb lenne, ha összefoglalnád röviden az AB tesztek módszertani hibáit és a hibák elemzését.

    Vonatkozik ez általában minden vaktesztre, vagy létezik olyan, nem az "AB teszt" kategóriába sorolható, vakteszt, amely elfogadható szerinted hangminőség tesztelésére? Mely teszt vagy tesztek ezek? Ha nem létezik, akkor mi az oka annak, hogy a különféle tudományos kutatásoknál széleskörűen elfogadott, kifejezetten az emberi előítéletek és a placebo hatás kiszűrésére használt, módszer nem jól működik ebben a speciális esetben?
    ____

    "tessék zenét hallgatni!! Ilyen 15-20 másodperces vackokkal semmire nem lehet menni. Tessék letömöríteni 5-6 jól ismert különböző stílusú zenét és azt hallgatgatni. Nem kapcsolgatni össze-vissza. A "jól ismert" jelző magában foglalja a médiát is. Ja és nem idegen rendszeren, hanem a szintén jól ismert sajáton."

    Sokszor csináltam már ilyet. Nem egyszer előfordult pl., hogy megszereztem valamilyen zenét jó minőségű mp3-ban, hallgattam egy ideig, és annyira megtetszett, hogy megvettem eredetiben, azóta azt hallgatom, de a hangzásban semmilyen különbség nem tűnt fel hosszabb távon sem.

    Olyan is volt persze, hogy gyengébb minőségű mp3 után feltűnt az eltérés, de ha ilyenkor kíváncsiságból rövid mintát is összehasonlítottam az eredetivel, mindig, kivétel nélkül, hallottam a különbséget ott is. Soha nem tapasztaltam még olyat, hogy hosszabb távon észrevett különbséget jól kiválasztott nagyon rövid (néhány másodperces) mintán ne tudtam volna azonosítani.

    ''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

Új hozzászólás Aktív témák