Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Muki94

    aktív tag

    Meddő vita.
    A zene jó esetben mikrofonokkal felvett hanganyag, általában sztereó mikrofonnal,
    a filmek hangjai pedig számítógéppel generált effektek halmaza. Egyértelműen egy DTS 7.1 fog odab@szni, mivel meg van határozva, hogy az a kocsi márpedig jobb hátul robban fel, és akkor az a surround szólal meg.
    Tudom, sztereo rendszer is tud megdöbbenti teret alkotni, de erősen korlátolt. a zenét leírni jó, mert leginkább egy koncerten is a zenekar előtted játszik, nem pedig körülötted áll.

    2pontból nem lehet térben hangot előállítani megfelelően, sőt szerintem még a 7.1 mellé is mehetne a plafonra egy hangszóró, hogy a fölötted létrejövő hangokat is visszaadja "élethűen".
    ismerősöm beújított egy brutális árú Harman Kardon 7.1 full digitális végfokot, és mellé egy 7.1 JBL rendszert. Forrás 25gigás Blu-ray DTS hanggal. Oké, élmény mozizni, de még ez sem volt az igazi, pedig egy autó árát ráköltötte. Hiába állítgatja kétnaponta kalibrálómikrofonnal a teret, átvitelt, egy órán keresztül fejérzajt hallgatni, nem jön ki az, amit elvárna az ember. Persze, fájdalmas hangerőn odateszi magát a rendszer, mégsem kap el a huuubazzeg... +: zenén, förtelmes. csimmbumm, maszlagos.
    Mégis, kell itt lövöldözni a százezreket egy teóriára?

    Anno volt egy Surányi Ferenc nevű hifiboltos (suranyihifi.hu), aki összeállított egy "tanfolyamot" a nagyközönségnek, amit bárki, egy körlevélre feliratkozva elérhetett.
    Azt illene felkutatni annak, aki a házi mozizást preferálja. Sőt, volt neki autóhifis csomagja is.
    Erről van szó

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák