Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tristis

    őstag

    válasz Lotusz #21025 üzenetére

    Egy lánc úgy épül fel, hogy forrás, (digit ic, DAC,) interconnect kábel, erősítő, hangfalkábel, hangfal. Rádióerősítőt senki se fog szerintem neked ajánlani, hasonló árkategóriában jelentősen elmaradnak nem rádiós társaiktól.

    Azt szokták mondani, hogy a rendszerben a kábelek ára ne haladja meg a 10-15%-ot. Jelen esetben tehát 25e Ft mondjuk. Ebből 18-7e Ft-os arány a hangfalkábel javára jó lehet (hossz miatt jön ki ez az árkülönbözet.

    Jónak mondható források elég olcsók, mind hangkártyák, mind cd lejátszók, mind SACD lejátszók körében (média lejátszók körében is?! tudja fene!).

    Én így költenék a helyedben nagyságrendileg:
    Forrás: 30 (Lupus DAC beleférhet egy Kenwood 4020-tól felfelé futóművel, akkor kicsit kevesebb jut másra)
    IC kábel: 7
    Erősítő: 65
    Hangfalkábel: 18
    Hangfal: 60

    Azt szokták mondani, hogy a hangfal azonos árban általában tudja azt, ami előtte van. Én azt látom, hogy 50-60e Ft alatt kivételes esetekben lehet találni megfelelő hangfalt, mert nagyon nyilvánvaló hibákat csinálnak a hangfalak, ami fájdalmas. Ezt tudom mondani iránymutatásként. Kezdj Erősítővel és forrással, úgy vegyél hangfalat, majd legvégén költs többet kábelra. :R

    Erősítőbe valami 1990-es évek elején gyártott felsőkategóriás vasat javaslok iránynak. Hangfal zenefüggő nagyon-nagyon, forrásnak hangkártyát (később nagyon jól lehet DAC-cal bővíteni). Kábelnak nagy tisztaságú rezet először.

    Jajj és nagyon sokszor fordul elő, hogy a rossznak ítélt hangfalt cserélgetik, pedig attól hogy az adja ki a hangot, még nem azzal van a baj. :R

    [ Szerkesztve ]

    Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.

Új hozzászólás Aktív témák