Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bkercso

    nagyúr

    válasz MC Pite #20989 üzenetére

    Hát a szkin effektus itt tényleg nem lényeg.
    A bi-wiring -et meg szerintem néha keverik a bi-amp-pal. Ez utóbbinál hangszórónként vagy egy-egy erősítő, és ekkor tényeleg dupla kébel kell. De a bi-wiring arról szól, hogy egy páron viszed az áramot, egy másik párral meg méred a hangfalnál, és arra szabűályoz az erősítő, így kiejtve a kábelen keletkező hibát.
    A koax meg több mint árnyékolt kábel, ennél nem csak szórt elektromos tér "nincs"(mnt az árnyékoltnál), hanem szórt mágneses sincs. Ezek a kábelek nagyfrekis jelátvitelre valók, mert pontos és hosszfüggetlen impedancia jelemzi őket, így illeszthetők és a reflexiók elkerülhetők.
    Szerintem CAT5-tel járnál a legjobban, a csavarás miatt árnyékol is valamennyire, a sok ér miatt pedig jobban, mintha csak egy csavart érpárod lenne.

    Lotusz: Azért építettem 2.1-et, mert szélessávú hangszórókat használok (nem akartam keresztezést és ezzel fázishibákat a beszédtartományban), viszont egyrészt kétutas rendszerrel jobbak a mélyek, másrészt a többi sávban kisebb a dopplertorzítás, ráadásul kisebb membránnal jobb a közepeket lesugározni (kevesebb parciális rezgés), és még a magasak iránykarakterisztikája sem olyan szörnyű, mint egy nagyobb membránnal (8cm-eseim vannak, 160Hz a keresztezési frekv (12dB/okt)). Nem beszélve a mély- és magassugárzók szinte ellentétes elhelyezési kritériumairól. Továbbá a 14m"-es lakásban jobban el is fért anno. :)

    [ Szerkesztve ]

    Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

Új hozzászólás Aktív témák