Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dabadab

    titán

    válasz Core2duo6600 #2025 üzenetére

    A CD minosege sajnos igenis szamithat, ket dolog miatt:

    1. Az audio CD sokkal jobban hasonlit a gramofon lemezre, mint az adat CD-re, igy ha valamit nem sikerul elsore leolvasni es (az adat CD-khez kepest) gyenge hibajavito kod sem segit, akkor nem ujraolvassa a kerdeses reszt a lejatszo, hanem intrapolal egyet.
    2. Allitolag egy csomo asztali CD lejatszonal elkovetik azt a marhasagot, hogy az olvasofejrol jovo jel adja az egesz rendszer orajelet, igy ha a CD-n a pitek egyenetlenek, akkor az egesz cucc orajele ide-oda csuszkal, ami foleg a D/A atalkitonal problemas.

    Az a baj, hogy mint PC-s korszakban felnott ember, el sem tudod kepzelni azt a rengeteg ''amatorseget'' es mai szemmel megdobbento anakronizmusnak tuno dolgot, ami az audio CD korul van.

    Egyebkent az a legviccesebb, hogy egy sima PC winamppal teljesen mentes ezektol a - high-end CD lejatszoknal is fellepo - problemaktol, egyreszt, mivel (1) a lejatszas cimszo alatt gyakorlatilag begrabbeli a CD-t, masreszt meg (2) a hangkartya a PCI buszon at egy rendes kvarctol kapja az orajelet, nem a CD-rol.

    [Szerkesztve]

    DRM is theft

Új hozzászólás Aktív témák