Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz dudika10 #19395 üzenetére

    Idézek a hozzászólásodból, mert ez is kiváló példa az előző "vitához":

    "Tárgyaljuk külön a CD-ket és az erősítőket. CD-nél van mozgó alkatrész, arról még akár meg is lehetne győzni hogy van értelme.
    Na de az erősítő:
    Semmi nem mozog az elektronokon kívül, nekik meg aztán tök mindegy, hogy rezeg-e szerencsétlen erősítő vagy nem.
    A rezgés miatt metszi a mágneses indukcióvonalakat és feszültség indukálódik a vezetőkben? Vagy mire gondolt aki kitalálta ezt az üveglapos valamit? És miért rezegne jobban az üveglap mint a márvány például?"

    Nem akarok egy új meddő "vitát" nyitni, és előre is elnézést kérek, hogy majd az esetleges magvas válaszreakciókra nem fogok visszareagálni, de érzékeltetni szeretnék valamit, mert annyira "tenyérbemászó" a dolog. És azért is elnézést kérek, hogy hasonlatot fogok megint alkalmazni, én se szeretem, ha vitában hasonlatokat alkalmaznak, de néha hasznosak, ha a fogadó fél érti, hogy mit akarnak velük szemléltetni. Nos tehát, azzal, hogy felveted, hogy egy erősítőnek mindegy, hogy rezeg-e vagy nem (mert az elektronok így meg úgy), megint egy olyan témát hozol fel, amin már réges-régen a túl vagyunk! (Mármint a világ úgy általában.) Nem értem (no persze hogyne érteném), miért törzstag egy (elvileg) hifi fórumban olyan valaki(k), aki elkezdi vitatni, hogy érdemes-e erősítő alá rezgéscsillapító/szabályzó módszereket bevetni?! Olyan ez, mintha egy nemzetközi csillagász-fizikus konferenciára beszabadulva elkezdenéd mondogatni, hogy márpedig a Föld lapos kell legyen, hiszen különben leesnénk róla. Elefánt a porcelánboltban, könyörgöm!

    AMDFannak arról, hogy legyen az én bajom, hogy nem hagyom magam meggyőzni: Én bő negyven éve (4-5 éves korom óta) vagyok aktív zenekedvelő-zenehallgató, és ezzel összefüggésben mintegy harminc éve "aktívan" vagyok "audiofil". Egyetlen "bajom" az, hogy az évtizedek alatt rengeteg zenehallgatás, rengeteg és szerteágazó témájú olvasmány, rengeteg beszélgetés, rengeteg készülékkipróbálás, rengeteg saját tapasztalat megszerzése, rengeteg csoportos és saját kísérlet elvégzése valamint jónéhány készülékmodifikálás révén megszerzett tapasztalatom révén a relatíve olcsó (cakkompakk 500ezer forint körüli) hangberendezésemen olyan hangminőségben tudok zenét hallgatni, amely az adott körülmények között a lehető legjobban megközelíti az élő hangversenyen hallható hangot. Ez a "bajom", amikor nem hagyom magam "meggyőzni" gyerekségekről. És ha akarod, akkor érted, hogy nem valami tekintélyérvet akarok előadni, hanem érzékeltetni akarom, hogy nem ma kezdtem, és annál sokkal-sokkal nagyobb tudás (és értelem) áll a mondandóm mögött (akár matematikailag és műszakilag is), mint amennyit ti itt rám akarnátok erőszakolni. És akkor még egy megjegyzés mindehhez, az SPDIF "tökéletességéhez" hozzáfűzve: természetesen soha nem jutna eszembe, hogy a zenehallgatásomnak akár csak a közelében is legyen számítógép, nemhogy arról akarjak zenét hallgatni. És ez sem arisztokratizmus, hanem tudás, tapasztalat, zeneszeretet.

    Aki akarja, érti.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák