Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • AMDFan

    addikt

    válasz #92251648 #15493 üzenetére

    "Ezt tapasztalatlan füllel nem igazán lehet megállapítani, mert a legtöbb hallgató nem tudja megkülönböztetni a 40 és 50 Hz-et sem, a 30 Hz-et meg még hírből sem ismeri."

    Pontosan ezt szoktam én is hangoztatni. A legtöbb zenében általában 42-46 Hz között van tapasztalataim szerint a legmélyebb basszusmenet (legalábbis ha lehet hinni a foobarnak).
    Ettől mélyebbre inkább a kísérletező elektronikus zenészek mennek le akiket nem érdekel, hogy nem éppen rádióbarát a zenéjük, így ott találkozhatunk 30-33Hzes basszussal is. Ezek nemhogy egy polchangfalat, de egy mélynyomót is megizzasztanak, és a zene közben már legalább annyira érezhető mint hallható.

    "Rockzenénél fontos szerepe van a mélyebb frekvenciáknak"

    Itt a 45-100Hzes tartományra gondolsz te is? Mert rockzenénél ez számít szerintem nagyon, itt vannak a mélyebb gitárhangok, amiknek kell a testesség ahhoz, hogy ne szólaljon meg komolytalanul egy keményebb zene. Sőt gyakorlatilag a lábdob és a basszusgitár is a 45-200Hzes tartományba van keverve tapasztalataim szerint. De légy szíves cáfolj rám ha nagy hülyeséget mondok. Viszont a lineáris frekvenciamenetből még nem következik az, hogy jól is fog szólni egy hangfal. Rocknál és metalnal szerintem nem árt ebben a tartományba egy kis színezettség, vagy urambocsá' kiemelés.

    "Egy igazán jó hangsugárzó/rendszer alkalmas mindenféle zenei műfaj élvezetes tolmácsolására, ez azonban igen ritka."

    És valószínűleg igen drága. Nagyon kíváncsi lennék egy ilyen rendszerre, de van egy olyan érzésem, hogy ez már a milliós kategória körül van. Ha egyáltalán létezik kompromisszummentes zenehallgatás.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák