Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ear001

    addikt

    válasz #92251648 #100997 üzenetére

    "A hangzás tervezés, hangfelvétel készítés és keverés a filmiparban ma már különálló szakmákká váltak. Szerintem ez nem történt volna meg, ha nem lenne rájuk igény."

    Igény volt, eladói oldalról. Hiszen egy csomó pénzt lehetett begyűjteni szabványoknak megfeleléssel, az ehhez kellő berendezések eladásával, majd erre a vonatra egyre többen felszálltak, vagy mondhatjuk, hogy odafurakodtak a húsostálhoz.

    A fogadói oldalon meg megy a délibábkergetés. A legtöbb szoba, hifi rendszer még a két hangszórós megszólaltatással is küzd, már ott is vesztünk a természetességből egy jó monóhoz képest. Hát még öt hangszóró meg a szub elhelyezésével, amit éreznek is, hiszen szinte évente jönnek új varázsszavak, extra csatornák, és ami eddig nem volt jó az most az ultraHXDXVX-el már tuti tökéletes lesz.

    Én a házimoziban két dolgot látok, egyfelől azt, hogy aki lemarad, az kimarad, őrületes az erkölcsi avulása a cuccoknak, a másik, hogy egyre erősebb a szakadás a való világtól, minden szimulált, sterilizált és mindez műszaki oldalról nagyon megmagyarázva, megerősítve. Nem tudom, Glenn Gould jó szívvel keverne hangjátékot egy összes Harman meg Dolby pecsétet megkapott stúdióban?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák