Keresés

Aktív témák

• rudi

nagyúr

válasz rudi #92 üzenetére

Most elolvastam a storyt végig (reggel óta sopron-bp-ferihegy-veszprém kör van mögöttem). Asszem a kártyának lassan annyi lesz... Jó le kellene nyomni a RAM frekiket és megnézni mi lesz, bár ezzel éppen a kártya használhatósága csökken; 200 MHz alatt már eléggé lassúcska rajta a RAM. A korábban linkelt oldalon [L]http://whitebunny.demon.nl/hardware/chipset_nvidia.html[/L] van egy olyan prggi, hogy dumpBIOS, az kinyoma az elindítás könyvtárába a VGA BIOS tartalmát (ez megy ATI kártyákra is!), azt a BiosEditor build520-al meg lehet editálni. Vedd le a RAM frekit mondjuk 175-re vagyis DDR350-re, már nem emléxem melyik jelölést használja az editor (alacsonyabbra, nem mert túlzott underclocknál összezavarodhatnak a RAM időzítések). Ha a RAM-ok nem melegek, akkor lehet, hogy a számukra feszt szolgáltató cuccok közül beteg valami. Tapogasd végig a NYÁK-ot, hogy nem melegszik-e valami túlzottan, esetleg azt próbáld meg hűteni (mondjuk egy 8×8-as ventivel). A Zalman hítpájp azért nem szerencsés, mert nem igazán veszi ezelésbe a RAM-okat.

Elhangzott a szerviz lehetőség is. Ilyen helyen azt szokták mondani, hogy OK bevesszük, de nem biztos, hogy tudunk vele valamit kezdeni. Elkérik a pénzt és bármit mondhatnak hogy mi a baja, úgysem tudod leellenőrizni. Szerintem annyit nem ér meg a kártya, nagy valszószínűséggel javíthatalan.

Elhangzott a RAM modul cseréje is ami szerényen szólva is JÓ teljesítmény. Kézzel nem sokan (sőtt NAGYON kevesen) tudnak ilyen precizen forrasztani és még akkor jó lenne ugyanolyan modul mint ami a kártyán van és 8:1 az arány, hogy kiszúrod a hibásat, feltéve, hogy egy modul hibás.

a mindenféle beszólósoknak csak fLeSs aláírását tudom idézni: ''Fikázni könnyű, alkotni nehéz...''

• rudi

nagyúr

válasz levy1983 #1 üzenetére

Hát ez érdekes egy probléma. Én arra tippelek, hogy az alaplap BIOS-a lehet 8×AGP-n maradt és a GF4 amit kaptál csak 4-szeressel birkódzik meg. Rakd vissza a 9500-ast és állítsd az AGP sebességet 4×-re vagy autora.

Ha ezután sem jó, akkor próbáld meg a VGA-t egy másik gépben és jelentkezz mi lett a helyzet.

Aktív témák