Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Chronos85

    tag

    válasz Jumbozorz #58359 üzenetére

    Hali
    "Szerintem Arénázni fogok" Ha erre elfogadsz egy vénróka arénás tanácsát (még nagyon a béta óta engem ez a része köt le a játéknak). A jelenlegi helyzetben ne tedd!

    Sokan mondják és így is van, egyáltalán nem kezdőbarát a játék. Persze sokat javult, de az aréna része csak romlott a kezdetekhez képest. Több mint 3x annyi lap került be és ugyan úgy 3ból kell pickelned. Csak ma már ez arra változott, hogy a legkevésbé rosszat kell többnyire választanod és nem azt, ami a deckbe a legjobban passzol.

    Ugye ez azt is jelenti, hogy az összes lapot ismerned kell (wildosakat is), nem csak az aktuális metában szereplőket. Vannak 3rd party programok amik segítenek a draftban ez legit és kezdőknek ajánlott is használni mert úgy a 80%a már itt eldől egy aréná kimenetelének. DE ez a program nem tanít meg, h bizonyos szitukban mik az "optimális" lépések (most tempó kell, trade vagy csak körbe kell játszanod bizonyos spellt). Ezt nyílván saját tapasztalatból (ez bizony költséges nem kicsit), vagy aréna streamerek (ez úgye megint fontos, teljesen más mintha laddert néznél) tudod "ellesni". Erre itt írták Shadybunny-t szvsz megérdemli, hogy még1x szerepeljen, mert tényleg rengeteget segít az arénás "közösségnek". Érdemes lehet 1-2 régebbi adást vagy youtube csatornájába is belenézni.

    Ami még járható, ha sok időd van, hogy másik régiókban is játszol (bnet appban tudod átállítani Amerikai vagy Kínára és így a fő régióban meg spórólsz, hogy a kövi kiegnél jobb esélyekkel, nagyobb tudással tudj nekilátni.

    És akkor itt megint előkerült még1 probléma ugyanis a jelenlegi rendszerben az aréná fix booster (deck)-je mindig a legújabb (azért ez a nagy többségnek pozitív változás). Viszont neked ha rankedezni is szeretnél szükséged lesz a régebbiekből is jópárra (különösön a classicból). Persze rewardként kaphatsz extra boostert vagy lapokat is (kivéve ami kalandból van), viszont ebből a pont hiányzót bemakkolni...

    Hát így röviden ennyi, nagyon sok régimotoros ezért nem is arénázik már közel annyit (én se), mert az új lapokat durván 1-1,5hónap alatt össze lehet szedni a feles dustból meg legyártod a többit, a másik meg hogy hatalmas eltérések vannak az egyes class-ok között (ezért egyhangúvá válik a dolog, nah nem annyira mint most a shámán ranked). Ezzel így most nem terhelnélek, meg úgyis meglátod majd ha nézed a streameket :)

    Szóval még1x kezdőként a jelenlegi rendszerben tényleg NE eröltesd a dolgot. Ismerkedj a lapokkal, nézegesd a videókat, esetleg alternatív régiókban 1-2t, de folyamatosan semmiképpen, inkább spórolj.
    Remélem tudtam segíteni, másnak is Üdv.: Chronos

Új hozzászólás Aktív témák