Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • xavix13

    senior tag

    válasz Tomi13 #15007 üzenetére

    Ollie-nak igaza van, teljesen máshogy kell játszani az arénát mint a constructedet.
    Általánosságba elmondható, hogy arénába azok a classok erősek/könnyebben játszhatók, amelyeknek jók a basic és common lapjaik. Pl. Druid, Mage, Paladin.
    Szintén azok a kártyák erősek és jók, amelyek önmagukban is elég jó lapok. (Pl. Chillwind Yeti, Harvest Golem, Argent Commander stb.)
    Arénában nagyon ritkán lesznek olyan kombóid, amik constructedban teljesen megszokottak. (Pl. Force of Nature + Savage Roar druidnál)
    Vannak olyan lapok classonként amikből szinte bármennyi elfér a deckben. (Pár példa: Swipe, Fireball, Water Elemental, Deadly Poison)
    Arénában az esetek 90%-ban, egy midrange szerű paklit fogsz összerakni, törekedni kell arra hogy legyen elég early game és midgame (lategame-re elég 3-4 nagyobb minion), és laphúzás.
    A legfőbb amire törekedni kell az a boardcontrol, ezt hatékony tradekkel, ill. removalokkal tudod elérni.
    Nem árt ha ismered a classoknak a lapjait, melyik körben milyen lapokkal okozhatnak neked kellemetlenséget. (Pl. mage ellen 6. körben, ha már amúgy is van boardod, az esetek nagy részében nem érdemes letenni, még plusz lényeket, mert csak meghalnak a flamestrikeba)
    Dióhéjban ennyi, de igazából nagyon ajánlom ollienak a videóit és aréna leírásait amit megtalálsz a blogjában, én is onnan tanultam meg arénázni, illetve nézz sok streamet. (Trump, Hafu, Kripparian, magyarok közül: Belezőgép, Madorjan akiket tudok ajánlani)

    (#15012) Tomi13: Ollie aréna videói, illetve leírásai

    [ Szerkesztve ]

    One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.

Új hozzászólás Aktív témák