Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz pellesmartin #48046 üzenetére

    Tehát MBR lemezről van szó. Annál max. 4 db elsődleges partíció lehet, vagy pl. 3 db elsődleges és egy kiterjesztetten belül több logikai partíció. Szóval nálad is ezért van ez a katyvasz.

    Egyébként az a 480 MB-os NTFS partíció az micsoda?
    Mert az látszik, hogy Legacy BIOS módban lett telepítve a Windows és az 500 MB-os rendszer számára fenntartott partíció is megvan. De ez a 480 MB-os valami helyreállítási partíció, vagy csak egy korábbi telepítés "maradéka" és amúgy nem használja a rendszer?

    A particionáló programban a D-nél a kiterjesztést nem próbáltad a nem lefoglalt területtel, vagy nem engedi? Ha nem, lehet a 2 logikai közé ékelődött elsődleges partíció a gondja. De azért érdemes ránézni más hasonló programmal is, mint az az előző válaszban már említve volt. Ugyanis a téma topikjában korábban volt olyan eset, ahol ez a program szintén nem engedett / tudott megcsinálni egy ilyen műveletet, ellenben egy másik igen. Példa: [link], [link].

    Azt meg gondolom nem kell mondani, hogy egy rendszerlemezen lévő partíciók machinálásakor nem árt fokozottan óvatosnak lenni! Sőt, szükség esetén előtte a fontos adatokról és akár magáról a rendszerről is biztonsági másolatot készíteni. Utóbbi célra bevált program pl. a Macrium Reflect, amivel a rendszerpartíció mellett akár az adatpartíciók is lementhetők egy lemezképfájlba.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák