Hirdetés
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
borg25
senior tag
Sziasztok!
Múltkoriban belefutottam egy olyan gondba, hogy egyik barátom 1TB 2.5" HDD-jén volt vagy 30-40 gyenge szektor. A HDD kb 3 éves lehetett. A szektorból adatot már nem lehetett kiolvasni, csak újraírással lehetett életet lehelni bele. Ezen gyenge szektorok kivételével mindenhol lefutott a frissítés (olvasás-írás-olvasás)
Nekem is van egy NAS-om, rajta az adatokat egyre inkább statikusan használom, mármint 4 éve fényképeztem valamit, akkor rámentettem, azóta ott van, és sosem fogom törölni. Az ilyen jellegű adattárolásnál mire lehet számítani egy HDD-nél? Arra gondolok, hogy mikor az MTBF értékét meghatározták, akkor inkább folyamatos írási-olvasási ciklusra gondoltak, nem pedig írás, olvasás, évek-évek, olvasás.
Mit érdemes ilyenkor tenni az adatok megmaradása érdekében? Gondolom az se tesz jót neki, ha egyik nap úgy döntök, nosza 12 óra alatt írj felül 3TB adatot.
Van backup is (szinkronizáció) de az megint csak békén hagyja azokat az adatokat amit egyszer már átmásolt, és a timestampja nem változott.Válaszotokat előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Használt NVME M2 SSD-k - 1000 GB tól 2048GB-ig Samsung Hynix Intel Kioxia WD Micron Toshiba
- SAMSUNG 1TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- WD 8TB HDD WD80EMZZ-11B4FB0 37 óra POH, 0 hiba, 6 hónap garancia.
- SKHYNIX SAMSUNG WD SSD-k M.2 PCIe 256GB gen4
- SAMSUNG 2TB 990 EVO PLUS M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/ 5.0 X2 - Új - 7250-6300 MBs - Eladó!
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980 + eredeti doboz
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Macbook Pro 2019 // i7 // 16/512GB // Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest