Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• borg25

senior tag

Sziasztok!

Múltkoriban belefutottam egy olyan gondba, hogy egyik barátom 1TB 2.5" HDD-jén volt vagy 30-40 gyenge szektor. A HDD kb 3 éves lehetett. A szektorból adatot már nem lehetett kiolvasni, csak újraírással lehetett életet lehelni bele. Ezen gyenge szektorok kivételével mindenhol lefutott a frissítés (olvasás-írás-olvasás)

Nekem is van egy NAS-om, rajta az adatokat egyre inkább statikusan használom, mármint 4 éve fényképeztem valamit, akkor rámentettem, azóta ott van, és sosem fogom törölni. Az ilyen jellegű adattárolásnál mire lehet számítani egy HDD-nél? Arra gondolok, hogy mikor az MTBF értékét meghatározták, akkor inkább folyamatos írási-olvasási ciklusra gondoltak, nem pedig írás, olvasás, évek-évek, olvasás.
    Mit érdemes ilyenkor tenni az adatok megmaradása érdekében? Gondolom az se tesz jót neki, ha egyik nap úgy döntök, nosza 12 óra alatt írj felül 3TB adatot.
    Van backup is (szinkronizáció) de az megint csak békén hagyja azokat az adatokat amit egyszer már átmásolt, és a timestampja nem változott.

Válaszotokat előre is köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák