Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
-
Mobilarena
Sokféle HDD tesztet láttunk már, viszont megbízhatóságra - ami talán a legfontosabb - szinte sehol nincs ''megbízható'' és átfogó statisztika.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Domaximus
tag
Sziasztok!
Tegnap szereztem be egy WD10EZEX vinyót. Ez igy mennyire okés ha ilyen hangot ad ki a HDD?
HD Sentinel problémat nem jelez sehol, meg alapból sincs gond vele, viszonylag gyors is.. tegnap szereztem be mert a másik HDDm már kinyiffant.
Itt a video a jelenségről:
[link]
és itt hogy mikor csinálja [link]igazabol mindig hallom ezt a berregést vagy vibrálást mikor ugymond dolgozik..
-
blendész
tag
válasz
Domaximus
üzenetére
Simán lehet, persze. A win elég sokszor támaszkodik a lapozófájlokra: ha ezek sérülnek, akkor omolhat minden. Ha egyik program sem gyártott mostanában nagy ideiglenes fájlokat, akkor valószínűleg a hibás szektorokat veszi ki folyamatosan az elérhető tárhelyből a rendszer, ezért csökkenhet a hely. Ha még ráadásul mindenféle hangja is van a vinyónak, én kukáznám azonnal...
-
Domaximus
tag
Üdv!
Gyanitom hogy ez a HDD hiba lesz és valszeg kuka is ahogy van, de leirom:
Régóta megvan ez a hdd kb 7 éves lehet már
viszont nemrég kezdett el nagyon durván rossz lenni a helyzet:
WD5000AAkx 500gb vinyó, hdsentinel 18% kondit ir ki több 400 hibás szektorral.
Még üresjáratban is olyanokat ciripel hogy csak na.
Pár napja nagyon durván elkezdett random összeomolgatni a firefox, crash reporttal, esemenynaplo pagefilera hivatkozik... játékokkal eggyel se tudok már 10 perncél többet játszani mert vagy kidob az asztalra hibaüzenet nélkül vagy kiirja a virtual memory low hibát (nem volt soha ilyen lapozofileos bajom es nem is nyultam hozza) A töltési idők menuből a játékba látványosan rohadtul lassabbak is lettek ahogy észrevettem
És tudom is hogy honnan jöhetett ez hogy ennyire megadta magát, codot töltöttem battlenetről (200gb és ugye előfoglalás sincsen a jó kis battlenet programon) és a netem mondjuk úgy hogy elég jó ehhez a HDDhez képest (35-40mega másodpercenkénti letoltes). Letoltes kozben fagyott meg es crashelt ki a battlenet program, emelett brutalisan hangosakat ciripelve ment a vinyo
Másik, hogy szoktam figyelni a particioimat, es amelyiken a windows van azon látványosan csökken le a szabad hely
Kerdesem: Tenyleg kepes ilyen durva dolgokra egy HDD? Marmint hogy crashelnek a programok a pagefilera hivatkozva. Ramot testeltem szoftveresen is meg a biosbol futtatva, nem talalt hibat. -
XZoli
aktív tag
válasz
PhoenixK
üzenetére
Az SMR-röl csak RAID tömbben okoz hibát legalábbis ezt vettem ki, viszont én nem használom RAID lemezként
, de már kifutottam az időből sajnosA két HDD közül melyiket válasszam
WD Gold 4TB 3.5" 7200rpm 256MB SATA 3 Arany WD4003FRYZ 57000Ft
WD Red Pro 4TB 7200rpm 256MB SATA3 WD4003FFBX 47000ft -
XZoli
aktív tag
Sziasztok vettem a Synology DS114 NAS-ba egy WD Red 4TB 3.5" 5400rpm 256MB SATA3 WD40EFAX merev lemezt a problémám nagyon lassú a PC -ről 20 MB/SEC tudok csak rá másolni. A hálózat jó mert a másik számítógépemre 110-120MB/sec tudok másolni. Ez csak ennyit tud vagy mi lehet vele? Vissza sírom a jó WD Blacket
-
blendész
tag
Sziasztok!
Két kérdésem lenne:
Asztali pc-be tennnék be 2 db 3,5"-os hdd-t, melyek elérésére viszont egyáltalán nincs mindig szükségem, így szívesen venném, ha szoftveresen külön aktiválhatnám őket, normál helyzetben jó lenne, ha kikapcsolva tudnának maradni. Mivel lehet legegyszerűbben ilyet megoldani?
Illetve a Red lemezek mellett, van esetleg tipp, hogy viszonylag emberi áron 3-4 Tb-os méretben mely modelleket tartanak megbízhatónak? Teljesítmény nem érdekes, csak jó lenne, ha minél tovább rajta maradnának az adatok, egy-két naponta történő eléréssel.
Az egyik hdd-n, egy 3 Tb-os Toshibán eltűnt egy egész mappa. Újraindításkor a windows valamit javított is a lemezen. A hdd sentinellel pedig hiába futtattam le kétszer a kb 4 órás részletes tesztet, szerinte minden tökéletes... Némileg elveszett a bizalmam...
-
flymi
addikt
Üdv Skacok!
Nekem kérdésem lenne:
WD4001FAEX, ez ugye 4TB WD Black. Mennyire érinti a sok parkolás?
WD Green van, annál tudom, h jelen van. Nem piszkáltam, nem kapcsoltam ki.
Hirtelen felindulásból vettem mindjárt kettőt, csak még nincs nálam.
Szerverben üzemeltek ~800 napot. Ha kézhez kapom az egyik megy a gépbe a 2TB Green mellé, a másik külső meghajtóba adattárolásra. -
Chrys_
addikt
válasz
finthus
üzenetére
Synology DS1819+ NAS-ban 8db. 4TB WD RED 4TB (WD40EFRX) van 24/7-ben használva, nagyon ritkán van a NAS leállítva. Ebből
SHR-2 kötet (7db. HDD):
53k+ működési óra: 3db.
40k+ működési óra: 2db.
23k+ működési óra: 2db.Basis (egyedüli HDD a kötetben):
17k+ működési óra: 1 db. (backup HDD, adatok napi rendszerességgel frissítve Hyper Backup-pal)Egyetlen egyszer volt HDD meghibásodás, az egyik (most) 40k+ órás integritása változott. Kb. 1 éve történt, kiszedtem a NAS-ból, Win10 alatt rendberaktam, majd vissza a NAS-ba, azóta is hiba nélkül működik minden.
Én nem látom értelmét a cserélgetésnek.Egyébként 6*8TB SHR-1-ben mennyit ad? Gondolom kb. 37TB kötetet. Ha 1 HDD tönkremegy, cserélni kell, akkor a kötet helyrehozása az új HDD-vel elég sokáig tart (4TB is sok időt igényelt). Ez idő alatt nincs védelem egy újabb HDD hiba esetén, problémás az adatok mentése. Én ekkora kötet esetén mindenképpen SHR-2-t ajánlok minimum.
-
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Én egyáltalán nem akartam HDD-t használni már, de megláttam valamit aprón, és megtetszett, mert kedvelem a strapabíró dolgokat. Tényleg új, sohasem használt, most bontottam ki. Egyelőre betettem a fő gépembe, erre fogom letölteni felhőkből a legfontosabb adataim, aztán megy fiók mélyére. Bár nagyon lenne kedvem még próbálgatni, lehet, lesz ebből még pár teszt.
Típus a képen, de hogy kereshető is legyen: MQ01AAD020C.
-
Jól látom, hogy merevlemezeknek nincs is sebességteszt eredményes topikja, csak ide jönnek néha ilyen adatok is?
Évek óta csak retrózáshoz használok HDD-t, de ma veszek egyet, amit szintén erre a célra terveztem, csak kiderült, hogy talán adatmentésre jobb lenne, annyira minőségi darab. Nem gyors -majd lemérem azért, mire képes-, de extrém környezetben is megállja a helyét, és nagyon megbízható.Ganz-[HUN: Az enyémre csak eladói 3 nap gari van, de elvileg teljesen új, és pár üveg sör áráért kapom.
Szóval filléres tétel, de ha tényleg az, ami, szerintem durván jól járhatok vele. -
finthus
csendes tag
Sziasztok,
DS1618+-ban 6 db 8TB-os HDD van SHR1-be fűzve.
Szerintetek van-e értelme sorrendben (mondjuk havonta) 1 HDD-t egy "pihentetett" 8TB-ossal cserélni? (azaz 1. pozícióban levő HDD-t januárban, 2. pozícióban levőt februárban, stb.).
Köszönöm a véleményeteket. -
Ganz-[HUN]
addikt
Csövi!
4db 15k-s Seagate/hitachi SAS HDD rezonanciája mennyire fogja a WD Black (WD2003FZEX) élettartamát csökkenteni? -
scansat
tag
Sziasztok.
Egy kérdésem lenne. Mindenfelé olvashatók a WD merevlemez színkódok. Nincs is ezzel baj. Csak most éppen szeretnék vásárolni egyet a gépembe. A rendszer és a programok ssd-n vannak, de a sok videómnak, zenéimnek és képeimnek kellene egy 4TB-os hely. gondoltam ár/érték arányban a Blue a legjobb, veszek egyet. Erre találtam 3 félét. a Bue Digital és a Caviar Blue-t és még egy harmadikat.
Egyik: https://www.arukereso.hu/merevlemez-c3103/western-digital/blue-3-5-4tb-5400rpm-256mb-sata3-wd40ezaz-p556112469/
Érdekes hogy ez 256MB-os és olcsóbb.
Másik: https://www.digitalflash.eu/4tb-wd-35-caviar-blue-sataiii-64mb-cache-winchester-751
Harmadik: https://www.arukereso.hu/merevlemez-c3103/western-digital/blue-3-5-4tb-5400rpm-64mb-sata3-wd40ezrz-p309240897/
Most akkor ezek miért néznek ki máshogy, ha a két utolsónak még a típusszáma (WD40EZRZ) is ugyanaz? -
sum-blink
aktív tag
Szerintetek ha egy vinyó csak kattog és a windows csak a két partíciót látja, de megnyitni nem tudja, akkor még lementhetőek az adatok? Lehet nem jó helyen kérdezem, elnézést.
-
arn
félisten
mennyit birnak uzemoraban a vinyok? szamit egyaltalan a kora a vinyonak? az egyik mar oreg, de desktopban volt hasznalva, ket eve nasban uzemel mindketto.
wd red 3tb - 6+ eves, 21450 ora
wd red 8tb - 2.5 eves, 14087 oraerdemes oket lecserelni a koruk miatt? kicsit varialni akarok a nassal, 2x4 v 2x6 v 2x8 felallasban, ez esetben a 8tbos maradna. de mennyire lehetne szamitani ra az elkovetkezendo harom evben?
-
JokerMaffia
tag
Sziasztok! Seagate Barracuda ST2000DM008 egy évet sem bírt ki. Vásárlás időpontja: 2019.09.18. Gyakorlatilag pillanatok alatt jelentkezett a hiba, kondíció 15% . Elérte a 7% onnantól már menthetetlen, adatmentés egy része sikeres, elveszett adatok szerencsére pótolhatóak. Hasonló tapasztalata valakinek? Mi okozhat ilyen tetemes hibaarányú meghibásodást? Köszönöm.
-
King Unique
titán
válasz
AMD Power
üzenetére
Ezt miért nem pl. a Flash SSD topikban kérdezted meg?
De amúgy nem is értem, hogy miért kérdés ez, amikor manapság már kb. minden normális desktop OS fel van készítve az SSD-k kezelésére. Például a Windows 7 SSD-knél eleve letiltja a töredezettségmentesítést, Windows 8-tól kezdődően pedig már optimalizálás van (bővebben), ami SSD-knél a TRIM-et futtatja. Ahogyan az ilyen célra használt külső programok is már tudják, hogyan kezeljenek egy SSD-t. Szóval normál esetben nem is kell ezzel foglalkozni. Na meg SSD-knél eleve értelmetlen a hagyományos töredezettségmentesítés, az a HDD-khez való.
-
AMD Power
titán
Sziasztok!
SSD élettartalmát valóban csökkenti a töredezetségmentesítés?
-
Buckey
őstag
válasz
Doky586
üzenetére
Köszi!

Tegnap óta már állandóan mennek. Mondjuk állandó üzemre is vannak tervezve, csak hát a spórolás, hogy nincs használva... nem is kopik.
Ezek szerint jobb, ha állandóan forog és soha nincs leállítva.Ahogy olvastam, még a hőmérséklete sem vészes, ezek szerint.
Mondjuk nekem furcsa, mert eddig max. 38°C-os volt a legmelegebb HDD-m. -
-
Buckey
őstag
Sziasztok!
Nem tudom, jó helyre írok-e, de olyan kérdésem lenne, hogy van a NAS-ban egy WD40PURZ és egy WD30PURX, és mi a jobb a HDD-knek? Ha állandóan forognak, vagy ha mikor kell (2-3 naponta) ébresztve vannak. Illetve a NAS időnként (naponta többször is) megforgatja a lemezeket valamiért, majd leállítja.
Olvastam mindenféle információt, ki leállításra, ki az állandó forgásra esküszik. Hivatalos állásfoglalást nem találtam (lehet, nem véletlenül).És a másik, hogy a kb. 31°C-os helységben a lemezek üresjáratban (lemezek forognak) 42°C és 41°C-osak, használatkor 1-3°C-al magasabbak. Nem sok ez egy kicsit? Mondjuk télen jóval hűvösebbek lesznek, a helység kb. 5-10°C-ra is lehűlhet (de ezen tudok változtatni, és szerintem fogok is), ami szerintem meg nagyon alacsony.
Válaszokat előre is köszönöm!

-
jcvd
tag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Sziasztok!
A segítségeteket kérem!
Nagy, asztali PC-be volt az oprendszer számára egy Samsung 850 EVO SSD.
Meg akartam nézni, hogy egy 4 TB RED NAS merevlemezemen mik vannak, levettem a házam oldalát és adtam neki tápot és SATA kábelt.
Na innentől azt írta ki, hogy nem éri el az oprendszert, sőt, a BIOS-ban már fel ismeri az SSD-t.
Kérlek adjatok tanácsot, biztos vagyok benne, hogy nem mehetett tönkre az SSD (ugyan mitől?), de így, hogy a BIOS sem ismeri fel, így mi a fenével tudnék hozzáférni?

Várom segítségeteket!

-
Massoud
csendes tag
Ja, én az olvasófejekre gondoltam

-
Massoud
csendes tag
Nem tudom, hogy a fejek jók-e, meg sem nyikkan, nem hallom, hogy felpörögne, egyik gép sem ismeri fel, sőt lefagy tőle.
Leállítás után (nyaralás) indítottam volna a NAS-t, de ezt a lemezt már nem látta.
Megpróbáltam a WD oldalán, de még nem jött válasz. -
Massoud
csendes tag
4.0TB WD RED Nasware 3.0 216.14. havi gyártás.
Egy hete már, hogy használhatatlan, a NAS nem ismeri fel, a PC lefagy tőle, ha csatlakoztatom.
Valószínűleg meghalt, bár egy kicsit rövidnek tartom az élettartamát.
Sajnos számla, gar. jeg már nincs meg, de úgy emlékszem ezekre 3 év garancia van.
Papírok nélkül tudom valahogy érvényesíteni, vagy marad a kuka, ( bocsánat szelektív hulladékgyűjtő állomás
).
Valószínűleg nem vennék többet ebből a fajtából. -
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy egy decemberben vásárolt Seagate SSHD HD Sentinel alatt egyik pillanatról a másikra a kondicója lecsökkent 24%-ra és 216 hibás szektor van rajta. Garanciális, de tesztelik, kérdésem az ilyen miatt szerintetek kicserélik? Én laptopomról szerette volna adatokat lementeni és az 50gb másolása közben hibát dobott és megállt szóval ilyen hibákba futottam bele. De mi van ott meg nem jön ez elő. Vagy az nem lényeges ha 24% csak a kondíciója? Mert amúgy nagyon keveset volt használva. Összesen 1 nap és kb 5-6 órát. esetleg mivel érdemes tesztelnem itthon?
-
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Használta valami teszt közben a vinyót? Pl. ezen van az OS, Antivirus SW, ...
-
Ganz-[HUN]
addikt
Hali
WD Black FZEX 2TB-os HDD-nél ez normális? 2018. Áprilisi gyártmány.
-
tomp
félisten
-
Wasquez
senior tag
Azért ez így nem feltétlenül igaz, mert idővel minden öregszik, főleg a forrasztások, ott ahol két különböző elektronpotenciálú anyag találkozik, szép lassan elindul a korrózió.
Alaplapokkal járt úgy egy cég, ahol dolgoztam, hogy megvettek elfekvő készletes alaplapokat, amiken az ELKOK a dobozban durrogtak ki a fülünk hallatára. Ezeket cserélgettük folyamatosan.
Szóval a KH hibára nagyobb az esély! -
szabog4
aktív tag
Sziasztok!
HDD-m meghalt. Samsung HD502HJ.
Kattogást hallottam, amire azt hittem az új HDD, (küldhetem vissza, de nem). Újraindítottam a gépet, (üzemeltem volna be az új hdd-t h kimentsem az adatokat, fontosak, munkák.) és van az a hang, amikor bedugod az usb-t és leválasztod. Érintkezett, nem érintkezett...ismét- ismét és nem látta, onnantól gatya.
Mibe fájhat a javítás? Fontos kimentenem az adatokat róla.
Somogy megyében, esetleg azon belül Kaposváron belül van valaki, aki foglalkozik ilyennel?
Bárminemű segítséget előre is köszönök!
-
Azt hiszem, hogy a valasz itt van: [link]
"I would like to inform you that changing the orientation will not affect the lifespan of the hard drive. However, we do not recommend to change the orientation of the hard drive after hours of use of the hard drive."
...
"I would like to inform that I had checked the link and peter is right as well. Mounting a 3/5" hard drive horizontally, vertically, or sideways doesn’t affect the hard drive life significantly. WD drives will function normally whether they are mounted sideways or upside down (any X, Y, Z orientation).
The above statement is right but at the first installation of the drive. Western Digital does not recommend to change the orientation after the long usage."
-
Sziasztok!
Tobbszor felmerult a kerdes, hogy allitva, vagy fektetve jobb egy winyonak.
Az iment hallottam egy meggyozo ervet arrol, hogy allitva is ugyanolyan jo, megpedig azt, hogy a NAS-okban is fuggolegesen vannak a winyok. pl. igy a hosszabbik elukre allitva.
Mi a velemnyetek errol? A NAS-ok a garanciara jatszanak, vagy tenyleg tok mindegy a winyoknak?
-
-
Mr.Peter
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy laptopot, hdd sentinel szerintöbb mint 7000 napot ment a winchester. Ez hogy lehet? Ez biztos nem valós adat. Hogyan tudom megnézni a valós adatot?
-
-
-
Predator2
addikt
Helló
Ismertek olyan embert Magyarországon aki foglalkozik WD HDD-k garanciáztatásával?
Mitől pusztulhat meg ilyen hamar egy HDD?
-
-
mbt
csendes tag
Hali!
Nem biztos hogy a megfelelő topicba írok, ebben az esetben bocsi.
A korábbi Dell laptopomból lehetséges egész egyszerűen áttenni az ssd-t, amire windows és sok progi fel van telepítve, egy egészen más lenovoba? Lehet ebből bármi probléma? (Csak tesztelni szeretném hogy működik-e a gép, nem így akarom használni.)
Köszi -
jasonka
aktív tag
Üdv !
A HDD-k többsége - tudtommal - a fej(ek) és/vagy a tányér(ok) hibája miatt halálozik el (?)
Jelenti-e ez azt, hogy ha egy külső 2,5"-os winchester ütésálló, akkor (valamivel) hosszabb az élettartama, mint egy normál (nem rázkódásálló) típusé ?

-
kkeeppeekk
csendes tag
Sziasztok. start-stop count. összes indulás leállás száma: 37.532 db a hard disk sentinel szerint. ez mitől ilyen sok egy 1 éves asus laptopomnál? 186 napot ment. ment. teljesítmény, kondíció 100%-os 4,Start/Stop Count,0,77,77,OK (Mindig rendben),37532,0,Engedélyezve ez hardver hiba? vagy Windows beállítás? mert amúgy jól működik a laptopom. Válaszokat előre is köszönöm -
Snowy_owl
őstag
Sziasztok!
érdeklődni szeretnék afelől, hogy külső illetve mobil 2,5-es merevlemezekben valóban van gyorsulásmérő szenzor? Tehát ha hirtelen gyorsulást érzékel, teszem azt egy laptop a az asztal széléről esésnek indul, akkor a merevlemez a gyorsulás következtében parkolópályára kerül? Keresővel több topikban sem jutottam sokra, ezért érdekelne.
-
klepto
addikt
Sziasztok!
Szeretnék véleményeket, tapasztalatokat kérni megbízhatóság, sebesség, várható élettartam szempontjából, a Seagate st3000md008 merevlemezzel kapcsolatban.
A válaszokat előre is köszönöm
-
Próbaképpen pár hibátlan hdd-t leszteltem gyorsba csak read test-el hdtune-vel
WD Black 2013 feb (ez a régebbi szériás black)
WD1002FAEX
130-140MB/s
halk, nem inkább közepesWD Blue 2014 aug
WD10EZEX
180-190mb/s
hangos és rezonálWD Green 2015 máj
WD10EZRX
halk
135-145mb/sSeagate Desktop 2014 Sep
ST1000DM003
190-200Mb/s
leghangosabb de látszólag a leggyorsabb -
csákány.
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Seagate Barracuda 3TB-os vinyóm (ST3000DM001). Elég rossz hírnévnek örvend, és éppen ezért szeretném frissíteni a firmware-ét, talán úgy megbízhatóbb lesz. A jelenlegi firmware CC27, de már van CC4H. Itt van a firmware, és itt van a leírás a frissítéshez. A kérdésem az lenne, hogy csak elővigyázatosságból írják oda, hogy mentsem az adataimat, vagy tényleg elvesznek frissítés közben. Azért szeretném, ha olyan is válaszolna, aki már frissített Seagate vinyót ilyen módon.
-
Sziasztok!
Laptop winyók asztali gépben használva mennyire megbízhatóak az asztali társaikhoz képest?
Az alacsonyabb hang miatt vennék egy játékos gépbe noti winyót, és mivel a parkolás játékokban nem jön jól, így azt is kikapcsolnám.
Ez így mennyire kockázatos?
Mondjuk, ha a sebesség nem elsődleges, mert régebbi játékokról van szó. -
hundai
aktív tag
Sziasztok!
Van egy seagate st2000dm001 merevlemezem, ami lassan 4 és fél éves. 339nap működési idővel, 68000parkolással(nem sok ez kicsit?) 100%/100% állapotban.
Kérdésem: Alkalmas lenne NAS üzemre (1felhasználó), torrentezésre mindezt 24órában.Köszönöm.
-
pimmi
senior tag
ok, köszönöm
-
-
pimmi
senior tag
válasz
SpongyaBob
üzenetére

esetleg érdemes 1 - 2 órát beállítani? ha elmegyek valahova és elfelejtem kikapcsolni esetleg? -
pimmi
senior tag
sziasztok asztali gépem 8-21 ig megy általában, mi a jobb a hdd nek ha a win energiagazdálkodásban 30 perces elalvás az engedélyezett vagy a soha? mert van hogy épp elalszik és fel kell ébresztenem, szóval az alvás is ugy károsítja mint a ki be kapcs a hdd-t? köszi
-
trialboj
őstag
Ez a szoftver kimondottan WD hardoknak a tesztelésére ajánlott, ingyenes, és egyszerű.
Egy emag pontál vettem át nem a futár hozta, tőle nem vettem volna át ebben a formában. Remélem ők ott már kibontották.
Hibás szektort nem mutat, első indulása volt a mai, szóval rendben van. -
-
Cifu
félisten
válasz
trialboj
üzenetére
emagról jött, és semmi csomagolása nincs, ez normális?
Az olcsóbb ill. OEM / bulk HDD-k nem kapnak csomagolást, ez normális.
A jobb webshopokban azért rendesen becsomagolják, de az eMAG ugye csak egy "piactér"...
Mit érdemes futtatni az új winyón amíg semmi nincs rajta, hogy megbizonyosodjam róla nincs bad sector, és minden rendben van vele?
Oprendszertől is függ. Alaphangon a legtöbb sima tesztprogram (Aida, HWInfo) kiírja szépen a "simán" kinyerhető adatokat, például hogy hányszor pörgött fel.
Azt, hogy van-e bad sector, alap windows esetén is meg tudod nézni: nyitsz egy 'sajátgépet' / 'ez a gép'-et (magyarul fájlkezelő), jobb gomb a meghajtón -> tulajdonságok -> eszközök -> hibaellenőrzés. De van rá kismillió program (pl. CHKDSK, Hard Disk Sentinel, stb.), amivel tudsz felület ellenőrzést végrehajtani.
-
trialboj
őstag
Vettem egy WD10EZEX BLUE 1TB 7200rpm -es winyót, most fogom bekötni, emagról jött, és semmi csomagolása nincs, ez normális? Illetve hogy nem tudom hogyan szállították, volte valami védő réteg rajta, a műanyag kicsit nyúzottnak tűnik.
Mit érdemes futtatni az új winyón amíg semmi nincs rajta, hogy megbizonyosodjam róla nincs bad sector, és minden rendben van vele?
Köszönöm
-
King Unique
titán
válasz
trialboj
üzenetére
A másik topikban már kaptál kb. ugyanezen kérdésedre egy választ. Egyazon kérdést feltenni, illetve ugyanazt a témát kitárgyalni lehetőleg 1 topikban kellene és nem több helyen párhuzamosan!
Egyébként a megfelelő topikok a HDD problémájával, az adatmentéssel, illetve a szektorhibás merevlemez javításával kapcsolatban ezek lettek volna:
• HDD probléma (nem adatmentés)
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• Bad sectoros merevlemez javításaAdatmentésre meg nem éppen egy ilyen kritikus állapotú HDD-t kellene használni. Max. akkor, ha kb. egyáltalán nem fontosak azok az adatok...

-
trialboj
őstag
Most tudtam meg hogy kva nagy bajban vagyok. Teljesen tönkrement a hdd, épp hogy elindult a win.
Lehet bármi tenni, hogy ezeket a bad sectorokat elzárjam v nem tudom, ez a hdd kuka? még adatmentésre sem használható már?
-
-
Cifu
félisten
De ha már itt vagyok, kis összesítés, adatok HD Sentinelből:
Samsung HD103SJ - Működési idő: 1221 nap, hibátlan*
Megjegyzés: 2008-as gyártású, a többiekhez képest némileg hangosabb. Egy hete lett rajta pár gyenge szektort, de mára megjavult, pedig semmit sem csináltam vele.
Samsung HD103UJ - Működési idő: 1497 nap, hibátlan
Megjegyzés: 2009-es gyártású, a többiekhez képest némileg hangosabbSeagate ST2000DM001 - Működési idő: 417 nap, hibátlan
Megjegyzés: 7200RPM-hez képest hűvösWD Green WD20EARX - Működési idő: 1267 nap, hibátlan
Megjegyzés: hűvös, csendesWD Green WD20EARX - Működési idő: 1438 nap, hibátlan*
Megjegyzés: hűvös, csendes, fél éve elkezdtek gyenge szektorok megjelenni rajta, 102 volt a max., lementettem az adatokat, majd egy formázás után mindegyik gyenge szektor eltűnt, most 100%-os.WD Green WD20EZRX - Működési idő: 804 nap, hibátlan
Megjegyzés: hűvös, csendesWD Green WD30EZRX - Működési idő: 616 nap, hibátlan
Megjegyzés: hűvös, csendesSeagate Ironwolf NAS ST4000VN008 - Működési idő: 1 nap, hibátlan
Megjegyzés: hűvösebb, mint a WD Green-ek, csendes. -
Cifu
félisten
Becsült érték, én most nemrég futott ilyenbe, egy WD Green merevlemez írta ki, hogy 100 napja van hátra, mert van 102 gyenge szektora, a hátralévő élettartama 104 nap. Én is aggódni kezdtem, lementettem róla az adatokat, oszt próbaképpen egy formatot toltam rá. Erre most 100%-os...
Szóval nézz rá, hogy pontosan milyen hibákat ír ki. Ha csak gyenge szektorokat ír, akkor nem feltétlen kell aggódni...
-
Sziasztok!
Van egy 160GB-os WD Velociraptor winyóm, amiben ~1700 nap futás van kb. és azt mondja, hogy kb. 300 nap a becsült további élettartam.
Ez a 300 nap valós szám, vagy valamilyen beégetett érték alapján számolja ki?Egy napi 8-10 órát üzemelő régebbi munkaállomásban van.
100/100-as a winyó, és az érdekel, hogy bátran járathatom-e így, vagy ideje új után néznem?
Meddig szokták ezek bírni? -
dzz
aktív tag
Sziasztok!
Egyik napról a másikra megszaporodott az olvasási és keresési hibák száma (és hallható is a fejmozgás 2-3 napja) egy Seagate 2,5" 2TB laptop meghajtón. Az eszköz kb. fél éves, de szinte folyamatosan üzemelt eddig, nem csodálkozom, maximum az zavar, hogy elég hamar történt. Tervezek egy SSD-t a helyére és kiegészítésnek a DVD helyére egy másik hasonlót szeretnék.
Mi okozhat ennyi idő után ilyen hibákat? Melyik SSD és HDD javasolt ilyen üzemre? -
Sziasztok! Egy ilyet néztem ki: WDC WD1001FALS-41Y6A0 ATA Device 1TB.
Használt és olyan 550 nap van benne. Elég jó üzletbe tudnám becserélni kérdésem az, hogy megéri-e megtartani mennyit bírnak ezek kb?
-
Üdv!
A gépemben a HDD-k (ST1000LM014 + ST1500LM006) a mostani időjárás mellett, idle állapotban 34-35 Celsius fokosak; játék alatt viszont előfordul, hogy átlépik a 40 fokos határt is.
A kérdésem az lenne, hogy mekkora az a hőmérséklet, ami mellett nem szenvednek kárt, nem csökken az élettartamuk?
Tudom, notikban magasabb hőmérsékleteket is el kell viselniük, de azért mégis...A másik kérdésem az lenne, hogy napi 6 óra üzemidőt véve alapul, a napi átlagos 4 indulás mennyire számít soknak a fenti HDD-k számára? Lehet ebből gondom?
Köszi!
-
-
Enter65
senior tag
Sziasztok!
Egy kis kérdésem lenne?
Vegyek vagy ne vegyek új merevlemezt helyette?

Samsung 1TB HDD - kb. 5 éve vettem. 4 évig volt leválasztva belőle a rendszer partíciónak 250 GB a megmaradt része pedig adattárolásnak volt használva! Az utóbbi időkben pedig csak adattárolásra használom!
-
dugo_
veterán
válasz
Quentin Ruby
üzenetére
Persze. Működési idő, felpörgés-leállás, fejparkolás. Nagyjából ezek degradálják a merevlemezt. Ha csücsül egy antisztatikus zacskóban használatlanul, akkor egyik sem veszélyezteti.
-
Quentin Ruby
senior tag
Értem, tehát ha teszem azt 2016-ban veszek egy olyan vinyót, amit 2010-ben gyártottak, akkor az minden kondíciós feltételnek ugyanúgy megfelel, mint amit mondjuk 2016 végén vásárolnék meg?
-
dugo_
veterán
válasz
Quentin Ruby
üzenetére
Attól nem romlik meg, hogy raktározzák. Üzemórás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Újra nekifeszül az asztali konzolok piacának a Valve
- Béta iOS-t használók topikja
- Energiaital topic
- Őrületes specifikációkkal rendelkezik a Tachyum csodaprocesszora
- Arc Raiders
- Sweet.tv - internetes TV
- Flint 2 OFF topik
- Escape from Tarkov
- Azonnali informatikai kérdések órája
- E-roller topik
- További aktív témák...