Hirdetés
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
salapp
addikt
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Pont inghez meghízni, az már egyes miniszterelnököknek se állt jól...
-
Eugene Roe
őstag
válasz
salapp
üzenetére
Értem
a kondenzációsról lemaradtam.Nekünk teljesen más az élethelyzetünk.
Inget nem nagyon hordunk, és 1200-as centrifuga mellett kirázzuk a ruhát, megszárad a vendég/hobbiszobában, összehajtjuk, majd a szekrényben kellő mértékben kisimul. Ha majd igazgató leszek, vagy meghízok, jöhetnek az ingek

Pamut, stb. szálvégekhez nem értek, majd utána olvasok, a poratka a gond nekem, de kevés a textil burkolat, és a mosógép gőzölő funkciója is megy. De kipróbálni kipróbálnám

-
salapp
addikt
válasz
Eugene Roe
üzenetére
A kis értetlenke :-)
Kondenzációs szárítógépünk volt, ahhoz képest drasztikusan csökkent az áramfogyasztás, amióta a hőszivattyús gép üzemel. Heti 4-7 alkalommal.
A napon nálunk is száradhatna, de akkor lefosná a bogár, akár a madár is (durván zöld környezetben lakunk, van itt minden), nem lennének kiszűrve a letört pamut- és műszálak, ami a családunk allergiája miatt rendkívül fontos, és sprődebbek lennének a megszáradt holmik, mint a géppel szárítva. Ráadásul egy csomó dolgot vasalni kéne szárítás után (a mosógép a full műszálas töltetek kivételével 1000 fordulatra van korlátozva, hogy ne gyűrjön), amit a gép elvégez helyettünk. Csak a nagyon speckó ing, blúz, egyes terítők, ilyesmik, igényelnek a szárítás után kis vasalást, vagy közvetlenül a felvétel előtt egy kis kézi gőzőlőzést. -
-
törölt tag
esetleg valaki ?
-
bl4ze
veterán
-
Hauptmann
veterán
válasz
salapp
üzenetére
Nekem nemrég jött meg a Liebherr hűtőm tőlük, nem tudok mondani semmi rosszat róluk. A régi hűtőt elvitték, az újat itt bontották ki, és tették a helyére.
Be is regisztráltam a Liebherr Biofesh Cashback-jére, elvileg visszakapok 20 ezer Ft-ot majd.
Nagyon egyelőre nem tudok mit mondani a hűtőről, csak annyi tűnt fel egyelőre, hogy rohadt halk.
-
salapp
addikt
Már megvan egy ideje az AEG szárítógép. Nagyon jó. Mi mindent géppel szárítunk. Az áramfogyasztásunk jelentősen csökkent azóta.
Jól működik a kivehetetlen hőcserélő elé méretre vágott G4 légtechnikai szűrőpaplan. Szépen megfogja a nagyon finom szöszdarabokat. Eddig négy hónap után cseréltem egyszer a szűrőt. Remélem, így sokáig nem kell kivonszolnom a teraszra kislagolni. -
salapp
addikt
55 centi széles alulfagyasztós hűtőből mi ajánlott mostanság? 150-180ezer közötti tartományban.
Beko még nyomatja az 5 évet, vagy az már régen nincs?
Úgy látom, 55-ösben csak kamu NoFrost van (Beko, alias "'semi-No Frost") -
salapp
addikt
-
törölt tag
sziasztok. Ha valakinek van philips kupon-kódja és nem tudja elhasználni szivesen fogadom privátban...(15 %-nál nagyobb...)
-
Hauptmann
veterán
Elvileg ma délután hozzák a Liebherr kgbnsfd 52z23 hűtőmet, hát, kíváncsi leszek.
-
asdf_
veterán
Van körben egy "pár" csavar ha szétszedhető az üst. Ha nincs, akkor marad a vékony fűrész, vagy vékony villannyal hevített drót, amivel vágni lehet, és utána majd nyilván lehet vinni műanyagoshoz hegeszteni, az átlagember ilyenkor vesz új gépet, köszönhetően annak, hogy "véletlenül" sikerült javíthatatlanra tervezni és gyártani valamit.

-
cadgers
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Samsung RL33EBMS hűtőnk, aminek a felső része nem hűt. A hőmérője jó, mert 23-24 fokot mutat, a fagyasztó működik rendesen, de felül semmi. A ventilátor csukott ajtónál működik, de hideget nem nyom be. Van valami ötlet erre, hogy mi lehet?
-
tiop
tag
Üdv.
Érdeklődnék hogy egy whirlpool előltöltős mosógép ami műanyag üstházas azt meg lehet csapágyazni.Lekaptam a hátulját tetejét de nem sikerült rájönnöm magamtól. -
pjen
félisten
ÁáyA porzsákos Bosch val is más lenne. Mindennek van előnye és hátránya is. Nekem van elektrólux super silencer ami porzsákos és kiválóan szív, csak kidobom a zsákot, viszont a zsák mindíg akkor fogy el mikor nincs nyitva semmi. Nincs is ingyen és még ott a kábel is. Van Dyson akus 3x annyiba került, porol mikor űrítem a tartályt, mosni kell a szűrőt, finom porhoz nem nagyon ajálják.Pár évente meghal az aksi ami nem túl olcsó. Viszont nincs porzsák, nincs vezeték.
-
Dinter
addikt
Sziasztok.
Beko WTE5511B0-hoz csak én nem találok használati útmutatót neten vagy tényleg nincs?
-
daver88
aktív tag
-
pjen
félisten
-
Zeki
nagyúr
Ilyenem van, nem ajánlom:
Bosch BGS7RCL Porzsák nélküli porszívó, HEPA H13 szűrőA portartályt ha ürítem száll a por, a központi hepa szűrős részről meg kézzel kell letépkedni a ráragadt szöszös port.
Na mindegy, akartam volna egy mondhatni gondozásmentes porzsák nélkülit, hogy ne kelljen sem szűrőre, sem porzsákra költeni, de ez így szopás.
-
pjen
félisten
Már közelítünk egymáshoz. Én se egy teljesen üres és egy megpakolt hűtőre gondoltam amit behegesztenek és mérik a fogyasztásukat. Ha két ugyanakkora hűtő kb ugyanannyiszor van kinyitva a telepakoltnak kisebb lesz a hőveszteséga mint egy szinte üresnek. Én még a fagyasztó szekrényekről is azt tanultam azért van a fiókoknak előlapja mert nyitáskor egyszerűen kiborulhat a hideg. Ezért ment a csak polcos fagyasztóm nyitás után szinte rögtön. A mostani fiókos gorenje egy nyitást észre sem vesz.
-
KMT
addikt
Alapvető energetikai ismeretekkel nem vagy tisztában. Volt korábban szó a levegőcseréről. Ez tényleg számít, csak épp keveset, mert a levegő hőkapacitása kicsi. No meg az üres hűtő nyitogatása nem életszerű.
Úgyhogy továbbra is teljesen hibás gondolkodásra és ismeretekre vall azt mondani, hogy az üres hűtő többet fogyaszt.
De eleve, biztosak vagyunk abban, hogy az EU energiacímke szabvány szerinti fogyasztás üres hűtőre vonatkozik? Nem túl életszerű. Miközben az autó fogyasztását komplex ciklusokban vizsgálják. Kétlem, hogy a becsült éves fogyasztásban ne lenne benne némi nyitogatási veszteség, hanem csak egy álló üres hűtőé lenne. -
diegho
nagyúr
Sziasztok,
A keskeny Beko mosógépem állandóan elugrált, nem tudtak mit csinálni vele. Kapok csere kupont MM-be. Gondolom bármit vehetek rajta, nem láttam ott igazán jó áras keskeny gépet, ezért ott veszek mást, viszont kell egy jó gép. 50cm helyem van összesen, tehát olyan 43 lehet a gép, mert a mélység ajtó nélkül van megadva. Néztem Indesit, Electrolux és Whirlpool gépet is. Jó lenne 120k körül megoldani. Tudtok valami jót ajánlani?
-
KMT
addikt
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Ez így van. Kb bárminek nagyobb a hőkapacitása, mint a levegőnek. Meg kevésbé is cserélődik ajtónyitásnál.
Tehát lényegében energiát tudsz tárolni vele. Ezért is érdemes akár sima vizespalackokat tenni a hűtőbe, ha amúgy üres lenne, de utána több dolgot pakolnánk bele, hiszen a sok "meleg" cucc lehűlését segíti, ha van bent már hideg, hőt tartó tárgy. Illetve tervezett áramszünet esetén ezért is jó ötlet előre feljebb (alacsonyabb hőmérsékletre) tekerni a hűtőt. -
-
Gerr'y
senior tag
Sziasztok!
Az uj savos garancia eseten a vetelarba beleszamit a hazhoszallitas koltsege is?
Tehat ha valami 245 E ft alapbol es erre jon ra meg 6 E ff hazhozszallitasi dij, akkor 251 E ft-os vegosszeg miatt megkapom ra a 3 ev garanciat? Vagy csak a keszulek erteke szamit es ezert csak 2 ev garija lesz? -
Fr3eWar
őstag
válasz
csllmfszlm
üzenetére
Nekem egy "fejlettebb" változata van 3 éve, HBG676ES6.
Ami oda van írva, hogy 300 fok az valójában csak 275. Legalábbis nekünk ennyi a max, de ennél is 300-van írva.
30fok oké, van edényelőmelegítő funkció, ahol egész alacsontól max 80-90 fokig enged.
Kezelhetősége tök rendben van, bár nekem a 3 kijelzős verzióval van tapasztalatom.
A körcikk fizikai tekerésével lehet hőfokot, időt stb állítani.
Pirolítikus tisztítás jól működik, de nem 100%-ra lesz benne hamu minden, inkább olyan 85%-osra mondanám.
Teleszkópos sín az enyémbe sem fért bele gyárilag, de szerecsére külön vásárolható gyári alkatrészként, és szinte semmiből nem tart beakasztani a sima helyére, viszont ez plusz költség, most külön 50K - BOSCH HEZ638300, én megvettem 70€-ból mikor még 340 volt az €. -
csllmfszlm
újonc
Sziasztok,
12 éves korában megmurdelt az AEG beépíthető sütőm, olyanra szeretném cserélni, ami megfelel ezeknek a paramétereknek:
- teleszkópos sín
- magas hőfokon süt (300C)
- 30 fokon is működik (kelesztés pl)
- dugvillás
- forró levegős befújás
- alsó sütés
- pirolitikus
- inox
A Bosch HBG635NS1 gép jó is lenne, de elbizonytalanít a vezérlése, mechanikusban gondolkodtam eddig. Van tapasztalatotok ezzel a géppel? Esetleg tudtok ajánlani helyette más, hasonló minőségűt?
Köszönöm! -
asdf_
veterán
Tényleg van, de az hogy megy? Szépen adogatja körbe az áramot a főzőlapok között? Konnektorról lejön 16A, az 3,7 kW. Sütőre elmegy min 2kW (tudom, csak a felfűtés idejében megy fixen, utána ki-be), marad 1,7kW, bekapcsolsz két főzőlapot, a harmadiknak már nem jut delej (tudom, teliben az is csak induláskor megy teliben, utána időben szaggatva). Vagy egyszerre nem mehet a sütő és a főzőlapok, vagy két főzőlapnál több, vagy akármi. Konnektort lehet aggatni egy ilyen készülék fenekére, a kérdés, hogy ezzel mennyire lőjük tökön a használhatóságot. Ami alul felül villanyos de nem 3F én olyat szerintem nem akarnék, mert lesznek olyan helyzetek, amin elhasal. A random első terméknek csak a főzőlapjai 1700+1700+1200+1200=5800W és akkor hol van még a sütő. Nem volt ilyenem, de nem tudom elképzelni, hogy ne lenne kompromisszimus. Persze jogos, nem ez volt a kérdés, hanem hogy hibás-e az állításom, hogy nincs ilyen, és valóban, hibás.
-
zöldfülű
csendes tag
Szép délutánt! Érdeklődnék, hogy van-e olyan villanytűzhely, amit csak a konnektorba bedugva lehet üzemeltetni? ( régen volt nekem egy ilyen készülékem, s most jó lenne egy hasonlót venni a nyaralóba) Köszönöm előre is a válaszokat.
-
Nagya21
addikt
válasz
simico
üzenetére
Hali!
Hát nekem a Beko szárítógépnél a szürő takaró ajtónál valóban nincs tömítés, de szürőszivacs tartónál ott a gumitőmítés, hogy a levegő ne szökjön el.....
A gép hátuljánal nemtudom de szerintem vmien szinten ott is tömítve kell legyen, máskülönben romlik a hatásfok.
Üdv Nagya -
simico
aktív tag
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Úgy látom sokan félreértelmezik a hőszivattyús szárítógépnél a zárt rendszert. A hűtőközeg van teljesen zárt rendszerben, a gép többi része viszont nem légmentesen zárt. Például a szűrőházat takaró kis ajtócska baromira nem légmentesen záródik, ahogy a gép hátulja sem az (tömítettlen illesztések vs hőtágulás). Minimális mértékben bizony szökik ki meleg, párás levegő a gépből és persze pótlódik is kívülről. Szekrénybe zárva vagy nem szellőző, pici helyiségben üzemeltetve bizony kis mértékben növeli a környezete hőmérsékletét és páratartalmát is. Nyitott ajtó, szellőztetés és nincs gond.
A hűtő/fagyasztó témához meg a hőkapacitás az egyik kulcsszó. Ezerszer volt már tévétől kezdve sok helyen bemutatva, hogy ha minden más körülmény azonos, akkor a telepakolt eszköz kevesebbet fogyaszt a belső hőmérséklet fenntartásához a félig pakoltnál, ami meg a töküresnél. De egy már lehűtött belsejű hűtőtáskával bárki kipróbálhatja a dolgot, hogy melyik esetben fog hamarabb felmelegedni a belseje: ha töküres vagy ha csak két lehűtött PET palack víz van benne vagy ha dugig van pakolva lehűtött vizes palackokkal.
-
freaghill
őstag
Köszke
-
arcsin
senior tag
válasz
freaghill
üzenetére
Érdekesség
Hátha érdekel valakit hogy működik. -
freaghill
őstag
Sziasztok!
A mosógépbe, mosás után visszajön valamiért az öblítő rekeszbe víz. Mi lehet a probléma? Valahol dugulás lehet?
Köszi előre is a segítséget. -
Papooo
senior tag
Üdv!
Egy porszívós kérdés:
Van egy Zelmer masinám, ami egyszer csak úgy döntött, hogy megfordítja a légáramot.
A porzsák felől szív a cső irányába.
Ez vajon mitől lehet? -
Zoona
aktív tag
Igen igen - az biztos, hogy csak így tudom megoldani a dolgot. Amíg használom kinyitom az ajtót.
Ha a hálóba menne majd a gardróbba akkor az elhúzható lesz, nem éjszaka terveznék szárítani akár még az ablak is ki lenne nyitva bukóra.
Ha a nappaliba menne oda először egyedülálló lenne, de később menne köré egy szekrény aminek nyitható az ajtaja csak találjam ki - friss a lakás most rendezném be. Nappaliba megy majd klíma, de ablakokkal is lehet szépen kereszthuzatot csinálni.
A következő félelmeim vannak -
- Gardrób esetén a nagy szekrény nem erősíti fel a hangját? nyilván be lenne oda is tervezve köré felé polc.
- Van bármi esély, hogy a szekrényben kárt tesz? Mert akkor nem teszem be a tolóajtós szekrénybe, az drágább mulatság lenne cserélni.(hozzáteszem, kb. 258 cm-es szekrényt lehetne betervezni, a helye ide lenne a legjobb:S) -
rígel
őstag
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Maradjunk annyiban hogy nem teljesen zárt az a rendszer, van egy biztonsági tágulási tartály, amiből kis mennyiségű víz párolog(hat), és azt a szellőztető ventillátor kifujja. Mint mondtam nem egy nagy mennyiség, meg se közelíti egy nem hőszivattyús gép páratermelését. De egy kis méretű, nem szellőztetett helységben érezhető.
És az egész onnan indult, hogy a kolléga szekrénybe szeretné rakni. Na ott -mivel kicsi a hely és nem is szellőzik- ezt figyelembe kell venni. -
7Heads Drago
veterán
3. Ne helyezze üzembe a készüléket olyan helyen, ahol a hőmérséklet 5 °C alá csökkenhet vagy 35 °C fölé emelkedhet.
A szárítógép hőt termel a környezetbe, és ha a hő hideg falakkal, ablakokkal stb. érintkezik, akkor a hideg felületen kondenzáció / nedvesség képződik.
Sérült ajtótömítés esetén írja hogy párát képezhet a gép. -
rígel
őstag
válasz
7Heads Drago
üzenetére
De jut. Nem annyira sok, mint egy sima kondenzációsnál, de nem szellőző kis helységben szépen bemelegít, és növeli a páratartalmat is. Nézz utána. Szekrénybe rakni egyáltalán nem ajánlják, kis méretű nem szellőztethető helységbe sem.
[pl. itt az AEG ajánlása] -
Elemental
addikt
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Igaz. Csak onnan indult ez az egész, hogy a teli hűtő kevesebbet fogyaszt, mint a jól megpakolt.
-
F-ECT$
titán
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Az elméleti rész nekem is megvan, egyszerűen csak kíváncsi lennék egy gyakorlati tesztre, és a konkrét időkülönbségre üres és teli hűtő esetén. Kár hogy nincs már Mythbusters

-
Elemental
addikt
válasz
7Heads Drago
üzenetére
És a nagyobb tömeg lehűtése nem kerül plusz energiába?
-
7Heads Drago
veterán
válasz
F-ECT$
üzenetére
Teszt???
A nagyobb tömeg kiolvasztásához több energia kell. Erre konkrétan emlékszem fizikából. És ezt az energiát a környezettől vonja el ami ugye konstans. Mit kell ezen tesztelni?
Ha van egy lefagyott hűtőd az lassabban fog kiengedni, mint amiből kipakolsz és nincs lefagyva. -
F-ECT$
titán
válasz
7Heads Drago
üzenetére
A feltételezések egy éles tesztért kiáltanak

-
Grande Ale
őstag
Üdv!
Szerintetek ez a szalag jó lesz a főzőlap aljára a régi helyett?
[link] -
törölt tag
sziasztok.
15 %-os philips kód-tól nagyobb kedvezmény most nem elérhető ?
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3126, 98% Akkumulátor
- ASUS ROG Zephyrus M16
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Hp Zbook 15 G5 15,6" FHD/ i7-8850H, 32GB, 512GB SSD, Quadro P2000, Magyar- Win11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3407
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

, sajna porszívó alkatrészre kéne valami kód, amivel kevesebb lenne (15 %-om van) FC6724-es speed pro szívófej döglik meg szép lassan...
(10 ezer feletti vásárláshoz)
Tehát lényegében energiát tudsz tárolni vele. Ezért is érdemes akár sima vizespalackokat tenni a hűtőbe, ha amúgy üres lenne, de utána több dolgot pakolnánk bele, hiszen a sok "meleg" cucc lehűlését segíti, ha van bent már hideg, hőt tartó tárgy. Illetve tervezett áramszünet esetén ezért is jó ötlet előre feljebb (alacsonyabb hőmérsékletre) tekerni a hűtőt.