Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bazsimano
őstag
Sziasztok!
Édesanyámnak nyaralóba szeretnénk keskeny mosógépet vásárolni. 100e. alatt legyen ha van olyan ami jó
meg hosszú garancia
töltet azért minimum 5kg-os legyen.
előre is köszönöm a tippeket.
udv
b. -
Zoona
aktív tag
#70582 & #70583
Sehogy sem fér be, kicsi panel fürdő - még opció lett volna, hogy felültöltős mosógép a fürdőbe és akkor ez a konyhába de ez sem kivitelezhető bontás nélkül, mert a fürdőbe meg lett szüntetve a mosógép kiállás, mert a konyhába lett betervezve.
Akkor célszerű lehet, a nappaliba betenni - mint egy ismerősnél - és ha tönkremenne a szekrény körülötte akkor is legalább nem a gardrób az, könnyű lehet pótolni.
A sokadik megoldás, hogy nem lesz szárítógép, de mivel nem erkélyes a lakás az talán még rosszabb lenne. Nem napi használatba menne igazából, jelenleg egyedül vagyok tehát heti 2x kb. ha mosok, így ennyit menne a szárító is.
Jobb ötletem ettől a kettőtől nincs igazából:S
-
A szárítógép elhelyezésekor figyelembe kell venni, hogy használat közben a gép megemeli a környezete hőmérsékletét és páratartalmát. Párás, meleg levegő távozik belőle. Ezek a lakótérben téli időszakban kisebb gondot okoznak, viszont nyáron adódhat belőle probléma.
A párás meleg a préselt bútorlapból készült szekrénynek biztosan nem tesz jót. Gyakori használat esetén penészesedés is elindulhat. Jó szellőzés, és minél nagyobb légtér kell a szárítógép optimális működéséhez. -
Eagl3
veterán
A fürdőbe sehogy nem fér be a szárítógép?
Igazából beteheted a gardróbba is vagy a nappaliba ha működéskor kinyitod az ajtókat. Párár tudomásom szerint nem termel a gép, és 50 fok körül működik, így a ruhák, szekrények szerintem nem mennek tönkre.
Viszont baromi hangos és rohadtul fűt. Ami a nappaliba, pláne a hálóba nem jó. -
Zoona
aktív tag
Sziasztok!
51m2-es panel lakásba szeretnék szárítógépet tenni, viszont a konyhába nem tudom betenni mert ott lesz egy elöltöltős mosógép és felette sütő, így két opcióban gondolkodom:
1. Hálóba tervezek tolóajtós gardrób szekrényt csináltatni, annak ez egyik szélére betenném alulra.
- A hőleadás jelenthet-e problémát a beépített szekrénynek? Nyilván a gép felett és oldalai mellett zárt terület lenne, annyi kihagyással amennyi kell.
- A hőleadás okozhat-e kárt esetleg a szekrényben tárolt ruhákban? Vagy magában a gépben, vagy elegendő lenne, ha szárítás idejére a tolóajtót kinyitom?2. Egy hasonló lakásban úgy van megoldva, hogy van egy dolgozó sarok a nappaliban és az meg van toldva egy zárható szekrénnyel amibe be van tolva a szátítógép.
- A kérdések ugyanazok, hogy károsodhat-e a bútor vagy a szárítógép, ha be van zárva, vagy esetleg szárítás idejére elegendő, ha nyitva az ajtó?Van esetleg valakinek így beépítve szárítógépe? Mire kellhet figyelni?
Köszönettel,
zN
-
Sziasztok!
Vezeték nélküli porszívót szeretnék venni 100e-ért.
Amire kell:
50nm lakás tisztítása
Főleg sima padló de van 1 nagy szőnyeg is.
Kocsi tisztítás
Hivatalos magyarországi forgalmazó.Mit ajánlanátok?
Köszönöm
-
asdf_
veterán
Mienkből a standard:
Technikai adatok
Energy consumption conventional oven (new energy label) 1.03 kWh
Energiafelhasználás 0.8 kWh
Csatlakoztatási teljesítmény 2.8 kWLégkeverős:
Technikai adatok
Energy consumption conventional oven (new energy label) 1.03 kWh
Energiafelhasználás 0.8 kWh
Csatlakoztatási teljesítmény 3.3 kWA másfeles drót persze ettől még jó, ha nem a világ végéről jön, de azt a 2kW-ot karcsúnak találom.
-
Dinter
addikt
Sziasztok.
Gondolkoztunk, hogy az albiban lévő gáztűzhelyet le akarnánk cserélni alul villany, felül gázosra. Ismerős viszont ránézett a konnektorokra, és szerinte mivel csak 1.5-es vezeték van, nem igazán lehetne. Ez valóban instant kizáró ok?
-
törölt tag
Sziasztok,
Konyhai szagelszívóval kapcsolatos kérdésem lenne. A lakás tipikus társasház, amerikai konyhás nappalis, kicsi konyha.
A kürtőből bejövő cső 120mm, az elszívómban lévő csatlakozás és a cső viszont 100mm.
Régebben volt probléma, hogy visszajött a szag és a zaj az elszívón keresztül egy felső kínai rossz szomszéd miatt.
Akkor vettem egy mini motoros ventit, de az még zajosabb is volt és sokat dobott a villanyszámlán is. Aztán mikor elköltöztek a régiek az új lakók is ázsiaiak lettek, de tőlük nem jött vissza szag / zaj, pedig főztek rendesen ők is. Eddig.
Most nemrég megint visszajön a zaj, a bűz, de még a kettővel alattam lakótól is, nem csak a közvetlen felettem lakótól. Az itt lakók szerint rossz a tervezés, de ez nem mindig volt ilyen.
Nem teljesen értem hogy jöhet vissza a szag, a kürtőből bejövő csőben is van pillangószelep, és vettem én is egy másikat, amiben van tömítés is, de még így is visszajön minden.
Most lezártam a csövet, de még így is hallom a hangos majdnem süvítő hangot.
Nekem a kicsi 60x60cm elszívóm van, az alsó szomszéd szerint nála a méter széles, de nem hiszem, hogy nagyobb nyomás problémát okozna (bár nem értek hozzá), hiszen pont arra van a pillangószelep, nem?
A lánc egyelőre úgy néz ki, hogy fali cső, szűkítő 120mm - > 100mm, plusz pillangószelep, elszívó cső.
Hogy lehet ezt kivédeni / megoldani, mert lassan már megőrülök tőlük? -
Gombinyó
őstag
Írtam nekik egy szívhez szóló levelet.
Kíváncsi vagyok, hogy reagálnak, ha egyáltalán reagálnak. Azért biztos, ami biztos rendeltem egy Philips gépet, kuponozva egész jó áruk van. -
Piftuka
veterán
válasz
PhoenixSzG
üzenetére
Ah, nagyon köszönöm!
Tényleg ott lent, kibontva a részleteket az "included components" részen említi...Már csak az a kérdés, hogy mennyiért jönne ki ez nekem a posta vámügyintézési díjával együtt!?
És jól értem, hogy az a "mailboxde" szolgáltatás a német Amazon-os rendelések bármelyikére kérhető? (Amazon kiszállítás helyett?)
-
asdf_
veterán
válasz
Gombinyó
üzenetére
A szavatosság két év, ha megkérded az eladót (de előtte puhatolózhatsz a Mielénél is, de jótállásra, szavatosságra az eladó kötelezett, mellyel szerződésben állsz), melyik független bevizsgáló szerv szakvéleményét (mely azt bizonyítja, hogy nem te okoztad a meghibásodást) hajlandóak elfogadni szavatossági igényed kapcsán, lehet, hogy önként mondják azt, hogy oké, inkább javítjuk, cseréljük. Mert ha akarod, tényleg kérhetsz (de sajnos fizethetsz) egy ilyet, aztán ha nem fogadják el, találkoztok a bíróságon.
#70562 farkas-j
Igen, ez nekem fix izém a Mielével, hogy életre tervezve, meg mosógép 20 éve használatra tesztelve meg egyéb bullshit duma, aztán gari meg, ami ezt alátámasztaná lóf*sz sem, csak amit a jogszabály előír. -
farkas-j
őstag
válasz
Gombinyó
üzenetére
Nekünk Sebo porszívónk van (konkrétan a SEBO Airbelt K3 Premium) és nagyon bevált! A Sebo 4 év garanciát vállal minden háztartási porszívójára. Ezt hiányolom más neves gyártóktól. Ha annyira biztosak a termékük minőségében, akkor miért nem vállalnak be ők is hosszabb garanciát???
-
Gombinyó
őstag
Sziasztok!
1 év, 3 hónap után meghalt a sokak által ajánlott Miele porszívónk, nagy a boldogság
A garancia természetesen 1 év volt rá. Sokat nem is volt használva pedig...Tudtok ajánlani helyette olyan készüléket, ami nem döglik meg a garancia lejárta után szinte rögtön?
-
farkas-j
őstag
válasz
ribarszki
üzenetére
Már többször írtam itt a fórumban, hogy hogyan jártam a mi prémium AEG hűtőnkkel. Már négyszer kellett javítani ezért utáltam meg ezt a márkát. A jegesedési problémát tipikusan ez a hőkioldó patron egység meghibásodása okozza. Nekem most van benne a harmadik garnitúra, + volt már egy ventilátor csere is. Még szerencse, hogy csak anyagárba került az utolsó három javítás, mert én magam csináltam. Ami a legneccesebb, hogy ezek cseréjéhez ki kell szerelni majd kibuktatni az egész hőcserélőt, de a rézcsövek már elég ridegek, így könnyen megrepedhetnek. Ezért is nem mertem "szakemberekre" bízni, mert azok nem óvatoskodnak vele.
-
törölt tag
Nekem az öblítő program nem indult, a mosást előtte leengedte. Kipróbáltam kismillió javaslatot, úgy mint szűrő tisztítása, víznyomás ellenőrzése, leeresztő tömlő magassága, mire valahol, valaki javasolt egy szivattyú cserét. Most így nem tudom, hogy google találat volt e, vagy youtube video, de végül ez oldotta meg a problémát. Pedig látszólag nincs összefüggés.
-
törölt tag
Ez valószínűleg szivattyú probléma. Nekem a 6 éves Indesitemnél jött elő. A szivattyú, többnyire tipuson belül csereszabatos, az ár elenyésző, a csere 5 perces meló. A garanciális ügyintézés hosszabb, és körülményesebb, Indesitnél ráadásul ennek semmi nyoma nem lenne, mert bontás nélkül megoldható.
-
rígel
őstag
Vajon miért érdeklődtek annyira a márkabolt részéről? Talán egy visszaküldött, javított , újracsomagolt példányt kaptál.A csomagolás teljesen gyárinak tűnt?
Biztos vagyok benne hogy tudták hogy valami nem százas a géppel. Enyhén szólva gyanús a nagy figyelem a vevőre.
Több mint szokatlan. -
Halló fórumlakók
Tegnap nagy örömömre megérkezett az AEG L6FLG48S mosógépem
Az öröm nem tartott sokáig
kedden hozzák az újat
Kifogtam a 100ból 1et ami hibás..
A márkabolt.hu nagyon rendes társaság le a kalappal előttük. Még a hiba előtt hívtak hogy rendben megérkezett-e papírokat is megkaptam-e. Ilyet még nem tapasztaltam sehol sem. Aztán jött Murphy és elb*szta a napom
Bemásolom amit írtam a markabolt.hu-nak:
Tisztelt Márkabolt!
A mai napon megkaptam a mosógépet, sikeresen beüzemeltem, csavarok ki, dugók be a csavarok helyére, vízre ráköt, leeresztő be a falba. Az első "tisztító program"-ot elindítottam, ami kb 20-25 percet ment is, szépen tekert jobbra balra, pörgött, habzott egyszóval rendben ment minden (eközben telefonált egy hölgy kollégájuk és pont meséltem neki hogy minden rendben és már megy az első mosás). Amikor az első szivattyúzás menne a programban (gondolom én) akkor megállt és nem csinált semmit. egy idő után visszalépett a program és villogott a start/stop gomb, hibaüzenet semmi, olyan mintha akkor kapcsoltam volna be a gépet és válasszak programot. víz benne, nem eresztett le. Ezután hívtam a 061 510 1010 es számot, ahol kollégájuk nagyon segítőkészen elmagyarázta hogy a fali aljzatokkal lehetnek hibák, mert érzékeny az elektronika, javaslatára a kádba engedtem ki a leereszteni kívánt vizet ami jól is működött az utolsó centri/szivattyú programmal, de viszont a centri része már itt se indult el és vissza dobott a program elejére ismét. Ezután dobtam be egy pár ruhát és próbáltam volna egy 20 perces programot indítani. vizet beszívta, de már nem forgott a dob se. Fura hangokat lehetett hallani és 5 perc után újra program eleje, villogó start/stop és nem történik semmi.
Csináltam egy videót is, 0:44-nél nagyon fura hangok jönnek.
https://www.youtube.com/watch?v=XgFMMJcK294Tisztelettel
Blabla PetieNem indul jól a kapcsolatom az AEG-gel. Remélem a következő jobb lesz.
-
Eugene Roe
őstag
Arra gondolt a kémiai elemmel, hogy hidrogénből jelenlegi tudás szerint nehéz aranyat, vagy kriptont gazdaságisan előállítani, hiába szeretnénk.
Az állításai tizedéről is 100+ oldalas tanulmányok készülnek, ez pedig egy szórakoztató magazinos cikk átlagembereknek, nem fair ilyen szinten szétcincálni (szerintem). A cél az lenne, hogy az autómentes, 100m2-es lakásban élő ember, ne 3db Tesla és egy 250m2-es passzívház megvásárlásával próbálja már megmenteni a földet, hanem sokkal inkább az igényei racionalizálásával (általános fogyasztáscsökkentéssel).
-
Richard!
addikt
válasz
ANDROID???
üzenetére
És ha vennél olcsóért egy 10+ éveset?
-
ANDROID???
addikt
válasz
ribarszki
üzenetére
Tehát zanussi-elux-aeg vonal kilőve.
Így semmiképp nem szeretnék küzdeni, hogy hurcolászni kelljen a cuccokat a fagyasztóból.
Pont ez a probléma, hogy 15-20 éve még lehetett értelmeset választani, most nem tudom melyiknek mi a jellegzetes problája és alig van érdemben vélemény tapasztalat a neten, főleg a fagyasztókról.
Liebherr volt 150-ért emag újracsomagolt, nem mertem megrendelni pedig árban nagyon jó volt. Mire rászántam magam, addig elvitték.
A kombi hűtőnk no-frost, nem olvasztottam eddig, szerencsére még nem kellett vele foglalkozni (pedig LG kb 13 éves már).
-
ribarszki
őstag
válasz
ANDROID???
üzenetére
Ez nagyon nehéz kérdés. Azért, mert nincs jó válasz. Ha biztosra akarsz menni, akkor Liebherr fagyasztót vegyél.
Saját példán mondom ezt, ami a következő: 6 éve vettünk egy No-Frostos AEG fagyasztószekrényt, 253 liter, 183cm magas.
A hűtőnk Zanussi volt, s az ott tapasztalt hitvány anyagminőség miatt direkt az AEG-et néztük ki. Igaz jó sárga volt, de nem baj, hosszú távra vettük.
Ahhha.. gondoltuk. Ugyanis a fagyasztószekrény egy nyári napon csipogni kezdett, tudatva, hogy esik belül a hőmérséklet. És valóban, a jégkrémek puhák, nem fagyaszt. Szervízt felhívtam, ahol azt kérdezték:
- Mikor olvasztottam le?
- De mondom ez No-Frost.
- Az nem baj, évente le kell olvasztani, mert befagy a ventillátor.Ismerősöknél a fagyasztóban helyet kunyerálni, mindent átpakolni, leolvasztani. Láss csodát, megjavult.
Ezután telente a legnagyobb fagyban mindent kipakoltam az udvarra egy éjszakára, a fagyasztót pedig leolvasztottam. Ezzel együtt eddig 3x játszotta el, hogy csipog -nem fagyaszt - ismerőshöz vinni a cuccokat. Legutóbb 2 hete pakoltam a cuccokat a szomszéd fagyasztójába..
Egy megbízhatatlan szar. Midig ott volt az ideg, hogy mikor kezd csipogni. A Zanussi hűtő, pont az ellenkezője. Annak a hátsó fala annyira fagyasztott, hogy 2-es álláson is minden megfagyott ami a hátsó falhoz közel volt.
Elegem lett. Most a Samsung oldalról vettem 380k helyett 190k-ért egy rohadt nagy Side by Side hűtő-fagyasztót. Nagy elvárásaim nincsenek. Viszont hatalmas, rengeteg cucc fér bele, nagyon-nagyon gyorsan hűt-fagyaszt és egyenletes a hideg. Remélem ezt nem kell leolvasztgatni.
Amúgy anyámék 20éves!! Samsung No-Frost kombinált hűtője soha az életben nem volt leolvasztva és olyan mint a svájci óra. (Persze 2002-ben még mindenki minőségibb dolgot gyártott...)
-
Grande Ale
őstag
Sziasztok!
Új konyhabútorunk lesz, ki kellett szedjük a fozolapot. Alul körbe van az a szigetelő gumi, sajnos lejött, elszakadt. Hol lehet vajon ilyet kapni? -
ANDROID???
addikt
Esetleg, ha van még vélemény / tapasztalat fagyasztószekrény kapcsán, azt köszönettel elfogadom, ha valaki megosztja velem.
1 fórumtárs írt Gorenje márkát.
-
KMT
addikt
Csak hát nem ez volt a kérdés. Hanem hogy az üres hűtőre megadott gyári fogyasztás hogyan változik, ha tele van. Valamilyen szinten a kérdés is hibás, mert semennyire. Ha zárva van... hiszen a hőveszteséget kell pótolni csak, ami a hűtő falain távozik, az meg nem függ a beltartalomtól. A kinyitáskor valóban van hőveszteség, hiszen melegebb levegő jut be. Ha tele a hűtő, akkor kevesebb levegő tud cserélődni, így kisebb lesz a fogyasztás, de ez nem túl jelentős különbség.
Nyilván az üres hűtő fogyaszt a legkevesebbet, hiszen annak nem nyitogatják az ajtaját.
-
pjen
félisten
„Az élelmiszereknek nagy a víztartalma, ezért közvetlenül azután, hogy betettük őket a hűtőbe, több energiára van szükség a lehűtésükhöz”, állítja Jürgen Ripperger. Tehát bepakolás után először lényegesen magasabb a hűtő fogyasztása.
De a víz jobban tárolja a hideget, mint a levegő. „Ezért a telepakolt hűtőben hidegebb van, és egy idő után már nem fogyaszt több energiát. Az elv ugyanaz, mint a hűtőakkuknál, magyarázza a szakértő.
A hűtőben uralkodó optimális hőmérsékletnek mi magunk vagyunk a legnagyobb ellenségei, mert minden egyes kinyitással felmelegítjük a benti levegőt. „Ennek pedig az a következménye, hogy nő a hűtő energiafelhasználása, hogy újra elérje a beállított hőfokot”, mondja Ripperger.
Ha tele a hűtő, akkor a benne lévő alacsony hőfokú, víztartalmú élelmiszerek miatt más az energiaszükséglete, mintha üres lenne. Emiatt kinyitáskor kevésbé hűl le, és kevesebb áramra van szüksége az újrahűtéshez. -
KMT
addikt
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Érdekes, hogy szó sem esik róla, hogy a nukleáris üzemanyag-ciklus zárható lenne. Nem kellene félni a hasadóanyag elfogyásától.
Hasonlóan, az sem igaz, hogy a kémiai elemek nem átalakíthatók. Lásd épp maghasadás.
Sajnos mivel ezekben csúsztat, nem tudok megbízni a többi állításában. -
bl4ze
veterán
Szárítógép cserénél állok , a 12 éves AEG elromlott. (régi nem túl hatékony masina már...)
Ezeket néztem ki, Ti melyiket vennétek ?AEG T8DBG48S 2 év gar. 233900 HUF A++ 8KG 236 kWh/év 67 dB(A)
AEG T8DBG49S 3 év gar. 259900 HUF A++ 9KG 259 kWh/év65 dB(A)
AEG T8DBG49S 2 év gar. EURONICS 239999 HUFBOSCH WQG24100BY 2 év gar. 233900 HUF A++ 9KG 259 kWh/év 64db(A)
BOSCH WQG233D40 3 év gar. online mintabolt 234700 HUF A+++ 8KG 176 kwh 64db(A)
BOSCH WQG233D40 5 év kit. gar. BP Raktár 244490 HUF
Szívem/eszem nagyon az A+++ 8KG fenti BOSCH felé húz az 5 év kiterjesztett garival.
BP Raktár céggel van tapasztalat ?
ONLINEMÁRKABOLT MAGYARORSZÁG KFT.
1214 Budapest, Orion utca 14. -
KMT
addikt
válasz
Gerr'y
üzenetére
Ebből az első aláépíthető (fedlap helyett vékony fém lemezt lehet rátenni). A másik nem beépíthető papíron. Ha le is veszed a tetejét, elől túllóg. Ha konyhába megy, para, hogy fedlap nélkül befolyik oda valami.
Wiw28541 a beépíthető. Más árkategória és alig kapni. Sokat agyaltunk rajta, de nekünk ez lesz, így lesz a leghalkabb (amerikai nappaliban lesz), és még dekoratívabb is.#70486 pjen:
Miért fogyasztana üresen a legtöbbet? Ez nem logikus, cserébe logikátlan. -
vottokar
senior tag
Nem akartam okoskodni, csak nehogy valaki rosszul értelmezze az írásod. Amúgy ha magamnak csinálnám tutira, én 2,5mm2-est húznék húsz méterre, mert sajnos a mai vezetékek már nem olyanok, mind a tizen-huszonévvel ezelőttiek. Emlékszem hogy pl. a piros érvéghüvelyek passzentosan mentek rá a a 1,5-es vezetékre, ma meg lötyögnek rajta. (régivel hüvellyel is próbáltam, nem az újak lettek nagyobbak). És ki tudja, hogy esetlegesen pár év múlva nem lesz-e mondjuk egy még nagyobb fogyasztású eszköz beépítve, ne kelljen akkor újrakábelezni.
-
Piftuka
veterán
válasz
OPiiPO
üzenetére
Az megmagyarázza a hiányzó hozzászólásokat. De azt nem, hogy az én eredeti hozzászólásom miért nem látszik Ribarszki fórumtárs telefonján...
-
Piftuka
veterán
válasz
PhoenixSzG
üzenetére
Köszönöm!
Valóban szignifikánsan magasabb az ára így. És ha jól sejtem erre még rájön a Magyar Posta vámkezelési díja, szóval ~20.000 alatt sehogy sem áll meg sajnos! 
Ráadásul még az sem biztos, hogy ez ugyanaz a termék. A leírásban nem említik a "HA50 HEPA" filtert, és ugyan a termék fotóin látható, de termék dobozáról készült fotó a HEPA filter nélküli 8 zsák + 4 vágható motorvédő szűrős csomag.
A megfelelő csomag ez volna: [link]
De ez is fura, mert piros a zsákon a zár, és úgy tudom, a kék és piros más-más MIELE porszivó sorozatokhoz megfelelő.
Nekem a "C2 omplete" géphez a kék volt eddig a megfelelő.
Azt hiszem, felhívom a MIELE képviseletet, és rákérdezek, hogy van-e ez a termék, elérhető lesz-e.... esetleg "arculatváltás" volt, és mostantól a piros porzsák a megfelelő...?

Azért ha Ribarszki fórumtárs, vagy bármelyikőtök lát olyan csomagot (amit korábban vettem) bármelyik üzletben (Miele, Media Markt, Euronics, stb.), legyetek szívesek szólni! Köszönöm!

-
asdf_
veterán
válasz
vottokar
üzenetére
Igen, kettőfelesnek készült az, csak sikerült kettesre összeszerkeszteni (új eszköz, sokkal szarabb a prediktív bevitele, mint a réginek, pedig azonos márka, olyanokba kell utólag belenyúlnom meg olyan szavakat szóösszetételeket nem ismer, hogy csak nézek). És valóban, a falban menő 1,5 az csak 13A kismegszakító már, de az még talán elég lesz, 3kW fölé még a légkeverésesek sem nagyon mennek. Fene tudja, pont ez a dolog áll előttem, új tűzhely, csinálni kell neki áramot, 2860W a plafonja, filózom, hogy milyen kábelt húzzak neki, de a légkeverést használva van csak maxin, és valami 20 méter kellene, nem tudom még, hogy spórolós akarok-e lenni vagy túl biztonságos :)
-
vottokar
senior tag
Kettes "drót" nincs, csak 1,5mm2 vagy 2,5mm2-es és az aktuális szabványok szerint a 1,5-eset csak max 13A-es kismegszakitóval biztosítható. Amúgy a többit a fene tudja. De alapvetően eltörném a kezét annak, aki egy mai balfék, spórolós dugaljzatba tervezi a több, mint 10A fogyasztású eszköz bekötését. (gyártó részéről természetesen)
-
Eugene Roe
őstag
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Tudom, figyelemmel kísérem
de nem jó hűtőt cserélek, mégjobbra, hanem egy E kategóriás 20 évest, amiben művészet 1 napog frissen tartani a húst. A lényeg az, hogy nyugodt lelkiismerettel főzhessem meg a pazarló szomszéd családot vacsorára 30 év múlva 
-
asdf_
veterán
válasz
F-ECT$
üzenetére
Azt nem köthetik, a szakszerű beszerelést igen, de a szakszerűtlenség bizonyításának terhe is rajtuk van végig a jótállás alatt. Ha másfeles, kettes drót van a falban, 16 amperes az aljzat és 16A-s biztosítékkal van fedezve, akkor jó vagy. A jótállás törvényből adódóan jár, nem köthető szervizes beüzemeléshez (a gáz az más tészta, ahhoz csak plecsnis ember nyúlhat).
-
farkas-j
őstag
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Bármilyen fájó, de végre egy remek cikk ami szembesít a valósággal
-
asdf_
veterán
válasz
F-ECT$
üzenetére
Úgyis kimegy az ember bekötni, hát majd bedugja és be van üzemelve, talán ezért a mozdulatért nem kér pénzt. Azt a részt ne feledd, hogy egy ilyen bekötéshez kötheti a gyártó az önként vállalt plusz garit, tehát ha 95e Ft volt, akkor papíron 1 év jár csak rá és a vásárlástól, míg ha mondjuk a Beko erre azt mondja, hogy 4 évet ad, akkor ezt a 4 évet nem kapod meg csak a szervizes bekötéssel, ha ezt tették annak feltételéül, és akkor amúgy a kötelező 1 év is a bekötés napjától ketyeg csak (ha a vásárlástól nem telt el még 6 hónap).
-
F-ECT$
titán
Beko gáz főzőlapot és elektromos tűzhelyet veszünk az MM-től, a garancia szerintük csak akkor van ha szakember köti be őket. Ez a főzőlap esetén még kb indokolt is, de a tűzhely villás dugóval rendelkezik. Szivatnak vagy tényleg van ilyen jogszabály?
-
bl4ze
veterán
Urak, 10 év után úgy néz ki, hogy megadja magát az AEG szárítógépünk....
Mi most a "best buy" AEG vagy Bosch gépből szárítógépben? Ár-érték-tudás. A++ minimum amit érdemes lenne venni gondolom.
Hol vásárolva, és milyen gépeket ajánlotok ? Ezt a két márkát preferálnám főleg... -
7Heads Drago
veterán
válasz
Eugene Roe
üzenetére
-
Piftuka
veterán
válasz
ribarszki
üzenetére
Eltűnt?
Nálam látszik még. (Lehet, hogy bug a fórummotorban?)A termék, amit keresek: Allergy XL-Pack HyClean 3D Efficiency GNNyolc porzsák és egy HEPA AirClean szűrő kedvező áron
Vagy bármilyen, ennek megfelelő újabb csomagjuk, arányaiban hasonlóan kedvező áron.
-
arcsin
senior tag
válasz
Gerr'y
üzenetére
Ha jól van beállítva a lába, akkor nem mozog el, rázkódni is rázkódik, Inkább arukereson a magasságot/szélességet/mélységet (mert néha összecserélik az dimenziókat) lenne érdemes belőni. Megvásárlás előtt mindenképp hasznos a user manualt elolvasni a minimális felette/mellette elvárt helyről.
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Dell Precision 7560 - Intel Core i9-11950H RTX A4000 32GB 1TB SSD FHD
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3531, 93% Akkumulátor
- Keresek BOSE / JABRA / SENNHEISER / Bowers szervizest
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3661, 100% Akkum
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
meg hosszú garancia
Tényleg ott lent, kibontva a részleteket az "included components" részen említi...
Valóban szignifikánsan magasabb az ára így. És ha jól sejtem erre még rájön a Magyar Posta vámkezelési díja, szóval ~20.000 alatt sehogy sem áll meg sajnos!