Hirdetés
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabroncka
addikt
Szeretnék megkérni mindenkit arra, hogy fejezzétek be a Miele vs egyéb gyártó témát - mind a két oldalról!
Nagyon zavaró!Köszönöm

-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz
ph2012
üzenetére
"6.Érzék funkció
Intelligens szenzorok érzékelik a mosnivaló mennyiségét és automatikusan ehhez igazítják az erőforrásokat, nyomon követik a mosási ciklust és kiemelkedő tisztaságot garantálnak. Segítségével akár 50%-os energia-, víz és időmegtakarítás érhető el."
Gondolom a használati utasításba is benne van.Hogy hogy arra vetemedtél hogy Whirlpool t vegyél másodszorra is?
-
Met
nagyúr
válasz
diegho
üzenetére
Igen, és a nem kivehető belsős meg szar mert nehézkesebb takarítani...
Hausmeistert HM 6927-et vettem [link], mivel ritkán használjuk, sütés után az olajat kiöntjük üvegbe és szépen el van mosva a belseje és a rács, így nem büdösödik sehol. Nincs a sütési sebességével semmi gond. -
Zola007
veterán
válasz
üzenetére
Gondoltam, hogy nem véletlen a mennyiség
Nekem is gyanús volt, hogy a legtöbb folyékonyra is már egy teljes adaghoz, kemény vízhez 120 ml-nél is többet írnak.
Láttam én is már ipari mosószert, sokkal sűrűbb volt mint a Perwollom.#32689) Timmcsy : nekem 7 kilós, én 3.5-4kg körül szoktam pakolni feketét vagy színeset, legközelebb kipróbálom akkor, mert kényelmesnek tűnik és most 2500 Ft a 36db a tescoban. Legalább nem kell a 4 literes bödönt és öblítőt külön tárolni
-
diegho
nagyúr
Sziasztok,
Egy olcsó olajsütőt keresek, mondjuk 15k legyen maximum. Mire kell figyelni? Alapvetően én a kivehető belsős hausmeistert akartam megvenni, de anyósom most mondta, hogy az összes kivehető belsős szar, mert nagyon lassan süt. Na most akkor mi az igazság?
-
-
ph2012
senior tag
Whirlpool AWE 66710 mosógépről kérdeznék. A korábbi Whirlpool mosógépen volt fél program, de ezen az új mosógépen nincs ilyen. Vagy a víz adagolását fél ruhaadag esetén a 6. érzék végzi el?
Köszi a választ.
-
BigBear
senior tag
Gyengébbek kedvéért: csak a maradék port szívtuk fel, nem törmeléket. Megellett ennyitől is. Már nem részletezem, feljebb mindent leírtam. Bár tök mindegy mit írok, akkor is én leszek a hibás, a hülye, aki a Szent Grál Miele porszívóra rosszat mert írni, mert az nem létezik, hogy tönkremegy, ha mégis, tuti user error. Muhaha. Részemről itt befejeztem, de ti nyugodtan ugráljatok még kicsit a témán ha nektek ez örömet okoz.
-
törölt tag
válasz
Zola007
üzenetére
Olyan 25 évvel ezelőtt a legelső CBA-ban (a Déli Pu. aljában) egyszer lehetett kapni tablettázott mosóport. 5 kg ruhához kellett egyet tenni. Kb. a mostani aldis, Lidl-s mosogatógép tabletta méretének a fele volt. Mert nagy eséllyel nem volt benne felesleges töltelékanyag.
-
Zola007
veterán
Ariel 3in1 kapszulával nektek mi a tapasztalat?
vettünk egy dobozzal vegyes mosáshoz, de olyan kicsinek tűnik 3-4 kiló ruhához

-
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz
blattida
üzenetére
Egy pillanatig nagy hagytam figyelmen kívül a tényeket, pont a tények ismeretében írtam eddig is. Szerintem nem tudjuk meggyőzni egymást.
no de:
Sittet nem írtam, de egy mielenél valóban ki kell emelni azt, hogy tizenéves? Az a minimum, de ha 20évet kibír, még akkor is ott vagy, mintha a mostani viszonylatba veszel két jó lg-t 10évente.
Nekem a tizenéves fagor licence mosógépbe...
-
Csabroncka
addikt
A lapcsalád nevében minden fórumlakónak BUÉK!

-
blattida
nagyúr
válasz
xxxjjjkkk
üzenetére
A körülményeket és tényeket nem hagyhatod figyelmen kívül, éppen ezért van az, hogy ez nem a porszívó hibája, hanem az emberé, tök lényegtelen, hogy mi a porszívó márkája. Sittet valóban nem tennék a tizenéves miele mosógépünkbe, de ha candy lenne, akkor sem, mivel az elég nagy ostobaság lenne a részemről.
-
kalifa777
tag
Sziasztok!
Ha eltömődött a szürő és gyengül a szívóhatás akkor a szürők tisztitásán kívül lehet e mást tenni hogy a régi ereje visszatérjen a gépnek? (Samsung porzsák nélküli porszívó) -
xxxjjjkkk
senior tag
válasz
blattida
üzenetére
Jogos lenne, de azért egy kilyukadt porzsák miatt tönkremenő porszívóról sem a minőség jut eszembe elsőre.
Egy időbe gondolkodtam, hogy venni kéne egy miele mosógépet. Dejó, hogy nem tettem, most gondolj bele, poros a ruhám, azt moshatnám ki kézzel mielőtt beteszem a gépbe, nehogy valami baja legyen
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
blattida
nagyúr
válasz
xxxjjjkkk
üzenetére
Az nem csúsztatás, mivel egy teljesen eltömődött hepa szűrőn minimális levegő jut át. De az kiderült és én is azt írtam, hogy nem a teli szűrő okozta a bajt, hanem a motortérbe is behúzó nagy mennyiségű sittes por. Ez nem miele specifikus hiba, hanem tipikus júzör error.
veze
Ebből is látszik, hogy fogalmad sincs a miele porszívókról. Sokat használják őket a tulajaik, ritkán kell porzsákot cserélniük (kb 3-4 havonta) és nem különösebben költséges a porzsákjuk.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
xxxjjjkkk
senior tag
-
veze
őstag
válasz
xxxjjjkkk
üzenetére
amikor a Mielet tervezték a brandet létrehozták, megvolt eleve a cél, kik a tervezett fogyasztói célközösség. Aki a mesterségesen tultolt áru készülékekről hiszi csak el hogy jo lehet, eszébe sem jut otthon sittes vagy falbontás utáni port porszívózni, mert az ilyen munkákat eleve vállalkozókra bizza , ő nem foglalkozik ilyennel. .Halálosan preciz ön és céltudatos ha a telitettségjelző megmoccan azonnal leállítja és üriti, temészetesen gond nélkül megenmgedheti magának hogyha kell hetente cserélje benne az akár 3ezer forintos porzsákot , hisz azt is megengedhette magának hogy megvegye.
Eleve nem is tervezték a motoját emiatt ugy hogy 3 perc levegő nélküli üzemmódot túléljen ( bár lehet ilyen motorokat is tervezni)
Fontos hogy EPA HEPA 10 , 100 vagy 1000 legyen mert csak akkor élet az élet . Ez kérem az Életérzés része ami minősít a többi pórnép közöl. Amugy is annyira göthös hogy a rendes porszívók által kiköpött levegőtől azonnal megbetegedne allergiás lenne.
Aztán véletlen olyan is vett egyet, aki nem számitott a célközönség közé.. és urambátyám snitett porszívózótt vele !!! hát jól meg is érdemelte ami vele történt.
Neki neki lidles meg Eta meg ilyen porszivók valók. De hát aki korpa közé keveredik megeszik a disznók...
Ezzel számolni kell, így járt

-
törölt tag
Nem lehetne mára jegelni ezt a Miele témát? Annyira uncsi, mert csak egymást ismétlitek folyton folyvást hárman-négyen felváltva.

-
Zeki
nagyúr
válasz
xxxjjjkkk
üzenetére
Miele vs Philips
És a Philips a közelébe nem ér az anyagminőségnek sem.----
Ti is unatkoztok a melóban? -
xxxjjjkkk
senior tag
-
blattida
nagyúr
válasz
BigBear
üzenetére
A többi hepással is ugyanúgy szívtad a sittes port és törmeléket és azok gond nélkül bírták ?
Ha a miele belseje tiszta dzsuva volt, akkor ott valami nagy gebasz volt (kiszakadt a zsák vagy nem volt a helyén), különben normál takarítás után is koszos lett volna a belseje, de saját elmondásod szerint akkor nem volt gond. -
Zeki
nagyúr
-
blattida
nagyúr
válasz
BigBear
üzenetére
Ez nem miele kérdés, ha hepa szűrős gépet használsz így, akkor az a szűrő eltömődik, nem kap elég levegőt a motor, ergo leég vagy valamelyik felszívott törmelék szakítja ki a zsákot, ami miatt a motor fog vastagon porban járni, megint csak leég. Ez pusztán fizika.
Ha mindent akarsz porszívóval szívni, akkor kerülni kell a hepa szűrős gépeket, ártól függetlenül. -
BigBear
senior tag
válasz
ribarszki
üzenetére
Hát nem. Biztos mi vagyunk fura család, de eddig ez a Miele, meg egy Samsung porzsák nélküli térdelt le, ami kb. negyedennyibe került. Tuti mi vagyunk mutánsok, de - talán mert nem a mai simogatnivaló műszaki cikkeken nevelkedtünk - ugyanilyen használatot kapott és kap, ha szükséges bármelyik holmi. Eta, Siemens, Samsung porzsákos, Karcher sima porszívó, csak, hogy párat említsek. Mindegyik bírja eddig. Az, hogy a gyártók mit tartanak rendeltetésszerű használatnak, simán kabaréba való vicc. El kell olvasgatni pár használatit és kiderül, hogy szinte semmit sem lehet ma már úgy használni, mint régebben. Ennek bagyon egyszerű oka van, az, hogy kevésbé tartós cikkeket gyártanak, amik érzékenyek minden szarra, s ezzel simán kihúzzák magukat a garancia alól.
-
ribarszki
őstag
válasz
BigBear
üzenetére
Ha rendeltetésszerű használattól ment volna tönkre, akkor jogosan lehetnél felháborodva, és jogosan dohoghatnál az ügyfélszolgálattal is. De te mondtad ki, hogy a falvésésig semmi baja nem volt. Akkor ez miért is a gép hibája? Ez nem Miele kérdés ebbe letérdelt volna bármelyik másik szintetikus porzsákos gép.
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz
Csabroncka
üzenetére
de te most ezzel azt mondod, hogy a normál porszívót is eldugítja a cement, a gipsz, igazad lehet, mert a gyakorlatban is így van
-
BigBear
senior tag
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
BigBear
üzenetére
no offense, nekünk a 2000-es évek elején valami hosszúkás nagyobb tojásféle nari samsungunk volt, na azzal mindent takarítottunk, csempéről kiborult macskaalomzsák apróját, fúrás után port, az egész egy CE minősítésnek is elment volna, aztán végül a retesz adta meg magát, hogy nem lehetett becsukni, mert eltört mindkét oldalon, a dekli, meg a karosszéria kampója is
mondjuk ami terhelést kapott egy 3 kamaszos fiúcsaládtól, többszörösen kiszolgálta. -
Csabroncka
addikt
válasz
BigBear
üzenetére
A mai HEPA-s gépek szinte kivétel nélkül háromrétegű szintetikus zsákkal működnek. Ennek köszönhetően nem lesz a gép belseje retkes és poros.
Emiatt a H13-tól lefele tudnak működni az utószűrők egy- két évig!Az általad leírt mérettartomány nem jó (A cement por 10mikron feletti)! Még a szintetikus zsákok sem képesek a mikroport kiszűrni (ezért kell a HEPA) Nagyjából az EPA tartományig jó ha lemennek, de a mérgező PM10 és PM5 tartományát ami káros az emberi szervezetre (tekintsünk el most a pollentől, az amúgy is széles tartomány) az csak a HEPA, vagy ULPA képes utóbbit pl: műtőkben alkalmazzák ózongenerátor mellett.
-
Zeki
nagyúr
válasz
BigBear
üzenetére
Ha egy Miele belseje tele van porral, ott vagy nem jó porzsák volt benne, vagy nem jól volt belerakva a gyári.
De nem csak Mielére igaz ez, amíg az USZAV 50 ezres Samsungunk volt, amibe a 4db-os porzsákcsomag 8500Ft !!! volt, ott sem ment ki por sehova. Az a porzsák megfogott mindent. -
Begbiebike
csendes tag
válasz
polonic
üzenetére
Mielőtt szerelőt hívtok próbáld meg erősen benyomni az ajtaját. Nekünk pár éve csinálja, mindig csak ez a baja. Hiába van jól bezárva, nem érzékeli. Megnyomod/becsapod erősen egyből el is indul, különben csak villog és csipog.
Szintén directdrive-os LG gép, hátha csak ez a baja, próbáld ki! -
BigBear
senior tag
válasz
peppe79
üzenetére
Néhány apróság. A mai kétrétegű papír porzsákok már 1,5-3 μm szemcseméretig is szűrnek.
Persze ez még mindig elég messze van a jobb Hepa szűrőktől, ez igaz.
Viszont pl. a cementpor szemcsemérete nagyjából innen indul. Azaz egy sima porzsák is megfogja, ha nem is 100%-át, de a látható szemcseméretet biztosan.
Amiket belinkeltél, azok ipari felhasználásra szánt száraz porszívók. Nem labortisztasághoz, amit mostanában hazudnak sok porszívóra.
Amúgy tényleg tök jó, hogy a topic Szent Gráljára írtam valami negatív véleményt és mindjárt én vagyok a hülye, biztos, hogy nem figyeltünk a jelzésekre, tuti user error.
Nos, nem. Oké, hogy én is azt mondom, hogy nem ilyen felhasználásra tervezték. Oké, hogy elismerem, hogy kapják az ívet nálunk a dolgok rendesen. De ez nem azt jelenti, hogy ipari felhasználás lenne, vagy, hogy mindenki hülye és semmire sem figyelünk, egyszerűen csak - az átlagnál talán nagyobb - igénybevételnek vannak kitéve ezek az eszközök. Kisgyerek, akár napi szinten is sok használat. Ennyi.
A Szent Grál pedig kb. 15 perc porszívózás után mindenféle jelzés nélkül vonyítani kezdett, majd elhalálozott.
Mindenben akad hibás, ez ok. De szétszedtem és az egész belseje tele volt porral, azaz a csoda szűrőrendszere szart se ért. Na most egy hatvanezres porszívó esetén hadd mondjam, hogy ez gáz.
Nem az a célom, hogy lehúzzam a Miele termékeket. Jól összerakott, minőségi holmik. Csak éppen mára már ők se sokkal jobbak, mint az átlag, nekem ez a tapasztalatom. Nem dicsőítem a Karchert se. Őszintén, nagy, ronda, nehezen kezelhető, nem extra szűrőkkel ellátott csoda, nem igazán lakásba való, amolyan mindenes porszívó. Csak éppen pont az igénytelensége miatt egy igásló. Semmi több. Nem akar többnek látszani és nem is több.
Csak éppen sok felhasználónak ennyi elég is.
A takarítógép porszívóként tényleg gyengécske. Csak arra utaltam vele, hogy - bár nem egy nagy márka - mégis normálisan összerakott, majdnem 25 éve működik. Illetve egy ilyen alap takarítógép is brutál koszt tud kiszedni mosószerrel, porszívózás után. -
peppe79
senior tag
válasz
BigBear
üzenetére
"A por az por, még ha finom is."
Ez korrekt ténymegállapítás.
Csak némi kiegészítés hozzá: a szintetikus porzsákok akár (H)EPA10-es szűrésre is képesek, azaz 85%-os hatékonysággal szűrik a 0,3-0,5 μm szemcseméretű port. Ezzel szemben a textil porzsákok ~30 μm, a normál kétrétegű papír porzsákok meg ~15 μm szemcseméretig szűrnek.
"Mindössze" ennyi a különbség.
Így persze, hogy az utóbbiaknak kevésbé okoz gondot a kisebb szemcseméretű szennyeződés, hiszen lazán átereszti a porzsák.
Azon felül a száraz-nedves porszívók szerkezeti felépítésükben is különböznek. Kár, hogy ezeket a szerkentyűket energiacímke nélkül is lehet forgalmazni, különben könnyebben összehasonlíthatóvá válna, hogy mennyivel gyengébb a hatékonyságuk és a por visszabocsátásuk.
De talán némi támpontként szolgálhatnak a Karcher száraz porszívóinak alap típusai (nem mintha a drágábbak egyébként annyival jobbak lennének):
http://www.vac-city.com.au/images/detailed/5/t717.jpghttp://www.karcheraruhaz.hu/biztonsagi_adatlapok/613_energiatanusitvany.jpg
Ezért nem valók otthonra, lakásba az ilyen porszívók...
"A mai napig használunk egy Delonghi Domo Compact 1200 takarítógépet. 1994-es, ha jól emlékszem."
Nekünk meg egy Delonghi Multi Vac van, az is nagyjából hasonló korú. A szivattyúja ugyan már halott, de porszívózni még lehet vele. Más kérdés, hogy önmagában, száraz porszívóként használva nagyon gyengécske.
-
veze
őstag
Van egy hektáros legelőd????
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz
ribarszki
üzenetére
Szerintem ne akarj kioktatni a villanymotorokról, se a motorvédelemről, nem egy olyan villanymotorral volt már dolgom, amit megfogni nem lehetett üzem közben ,olyan meleg volt, és megy 30éve, pedig nem erre lett tervezve. Ez nem űrtechnika, hanem az a régi minőség, amit a mielevel kapcsolatban TI emlegettek.
Teljesen egyértelműen leírta a por mennyiségét is:
"Annyi port kapott, amennyit egy faláttörés, cserépkályha újrarakás utáni általános takarítás jelentett. "
Nyilvánvalóan nem vagy tisztában, az ilyenkor keletkező por mennyiségével, ezért vagy ilyen magabiztos. -
ribarszki
őstag
válasz
xxxjjjkkk
üzenetére
Csak, hogy megértsd. Egy jó minőségű szintetikus porzsák Epa10 körüli szűrést végez. A beszívott por 99,5 százaléka körül. A porzsákban mikronnyi nyílások vannak, ahol a levegő távozik. Ha ezt a porzsákot megkínálod vésett, fúrt, bontott téglafal maradványaival és teleszívod, akkor nem fog levegő jutni a motorhoz. Márpedig az elektromotoroknak van egy furcsa sajátosságuk, hogy szükségük van hűtésre. Ettől kifeküdt volna az Electrolux, Philips, Bosch, Sebo, Lux, bármelyik porszívó. Nem igazán tudom felfogni, hogy mit nem lehet megérteni ezen: a sokszűrős, szintetikus porzsákos, hepás gépek nem lakásfelújításra vannak, és nem falbontás után összeszívni a mocskot. Ez nem alaulméretezés, hanem józan ész és fizika kérdése.
A kerti Makita fűnyíróval sem állsz neki lenyírni az 1hektáros legelőt és az S Mercedessel sem mész Bakonyba, hegyi utakon vadászni. Mert nem arra valók. A háztartási porszívók nem falbontás utáni törmelék összeszívására vannak. De most komolyan, egy ilyen fórumon ezt kell magyarázni? Ne már...
De az érdekesség kedvéért a Miele használatija ezt írja:
"A porzsákcsere kijelzőjének működése
A kijelző működése vegyes porra van beállítva: por, haj, szálak, szőnyegboly‐ hok, homok, stb.Ha sok finom port, mint pl. fúrási port, homokot, esetleg akár gipszet vagy lisztet porszívóz fel, a porzsák pórusai nagyon gyorsan eltömődnek.
A kijelzője ezek után "tele" állást mutat akkor is, ha a porzsák nincs is tele. Ek‐ kor ki kell cserélni.Ha azonban sok hajat, szőnyeg-, gyap‐ júbolyhot, stb. szív fel, akkor a porzsák‐ csere kijelző csak akkor reagál, ha a porzsák már tömötten tele van."
-
Csabroncka
addikt
válasz
üzenetére
Felesleges felszívnod magad a hsz-eken, az ezekre jövő reakció és a hsz váltás, pedig nem feltétlen ide való érdemi vita!

xxxjjjkkk: nem a vitával van a bajom, csak személyeskedés modortalanság nélküli mederben menjen. Győzzétek meg egymást, de ésszerűen érveljetek a véleményetek mellett!
Köszönöm

-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz
Csabroncka
üzenetére
na akkor leírom másképp, bár ekkora erővel a nevétséges tepsis érvelést is törölhetted volna:
egy fél életre tervezett premium kategóriás gépnél elég szánalmas, hogy enyitől tönkremegy, leég a motor
aki látott már villanymotort, az érti, egy teszkó színesnél még elmegy az alulméretezés, de itt már annyira nem -
törölt tag
válasz
Csabroncka
üzenetére
Látom.
Bár így sem értem, a legutóbbit miért törölted. No, mindegy.(#32638) pjen
De miért elsőre? Bigbear ft. szerint is a gépeik kapják az ívet rendesen, nyilván annyira gondosan nem is követik, mit mikor miért kell cserélni. -
Csabroncka
addikt
Mindenkit nyugalomra intek!
THX -
törölt tag
válasz
BigBear
üzenetére
„A por a por, még ha finom is.”
Nem. Ha azt a finom port a Kärcher is megfogja, ugyanilyen hamar eltömődik tőle. Ha eltömődik, akkor a levegő nem megy át a motoron, nem hűti, így az leég.(#32617) xxxjjjkkk
Baszki, fentebb leírtam. A gép szívóerő jelzője biztos jelzett, csak szartak rá. Ebben MINDEN olyan porszívó tönkre megy, amelyiknek modern, szintetikus porzsákja van. De te használj nyugodtan vesszőseprűt, az biztos nem tömődik el a finom porral!
Ahogy Csabroncka írta: csak mert pár éve még tepsinek hívták az 5"-os telókat, azért nem akartál ilyenen húst sütni, ugye? -
Morris
veterán
A calgont azt hiszem, nem az első öblítés előtt kell alkalmazni.
Amúgy meg, a lágyabb víz sokkal hatékonyabban távolítja el a szennyeződéseket a ruhából.
Az ebben az országban kapható mosószerek jóval kevesebb vízlágyítót tarzalmaznak mint a külföldiek. Pl az osztrákiai. Azok szebben mosnak. Pont emiatt.
Ha vízkőtelenítésre nem is jó, de tisztábbak lesznek tőle a ruhák, ha a mosószerhez adja. Sőt, talán kevesebb mosószer is szükséges ugyanahhoz az eredményhez ha calgont használ.
Az egy dolog, hogy drága.
Plusz van mosó szóda is a világon ami ha jól tudom, szintén lágyítja a vizet. Ráadásul olcsóbb is. -
Tonyk
veterán
válasz
ph2012
üzenetére
Belerakod a Calgont majd az az első öblítéssel távozik is. A maradék 2-3 töltetben meg nincs semmi. Na ennyit ér. Pár évvel ezelőtt megadta magát a mosógépünk. Szétszedtem. Egy gramm vízkő nem volt a fűtőszálon, pedig életében nem látott közvetlenül vízlágyítót. Elég az ami a mosóporban alapból van.
-
Zeki
nagyúr
válasz
blattida
üzenetére
Aki házbontásra akar porszívót, vegyen valami hordós gépet 20 körül.
Vagy iparit.
Volt nálunk a cégnél olyan emberes méretű hordós, kiskocsin, biturbina motor, 3 fokozatú szívóerő.
Nem volt olyan amit az ne tudott volna magába szívni. Nem volt olyan ember, aki azt aztán ki akarta üríteni belőle.
A hangja meg 3. fokozatban hehe... ha ordibálva beszéltél, hallották is.
Nyilván ilyen kell minden háztartásba.

Valszeg az elpusztíthatatlan kategóriát képviselte, a párzsázezres árával.
Hasonló volt.

-
ph2012
senior tag
A Calgon mennyit segít, hogy hosszabb életű legyen a mosógép?
Van aki azt írja, hogy átverés: [link]
-
blattida
nagyúr
válasz
xxxjjjkkk
üzenetére
Látom, még mindig nem értitek. A modern, sok szűrős gépeket, pont a szűrők miatt, sokkal könnyebb a finom porral tönkretenni, mint az egyszerű vackokat, akiknek amúgy sokkal rövidebb az élettartama, mint egy normális, alacsony porkibocsátású porszívóé.
Ha ilyesmire is akartok porszívót használni, akkor olcsó szarokat kell venni vagy száraz-nedves porszívót. -
BigBear
senior tag
válasz
ribarszki
üzenetére
Annyi port kapott, amennyit egy faláttörés, csrépkályha újrarakás utáni általános takarítás jelentett. Továbbra sem tartom rendkívüli igénybevételnek.
Ez a ne használja a porszívót finompor (pl. liszt) felszívásra meg vicc kategória.
Könyörgöm, porszívó, vagy sem? Egy normális háztartásban mindenféle kosz, por előfordulhat. Válogassam meg épp milyen speciális porszívót használjak? Ne használjam, ha kiborul a liszt? Ma javítgattam kicsit, gipszeltem, egyebek. Közben a drága csimota - ahogy vártam
- kicsit ki is döntötte a modellező gipszet. Eszembe nem jutna ilyenkor rohangálni spéci porszívó után, meg söprögetni, hogy még nagyobb por legyen. Szerintem a porszívó attól (is) jó, ha nem kell azon rettegnem, hogy jujj, ezt nem szabad felszívni mert tönkremegy, ha elég nagy a szívóereje, és lehetőleg nem látom, hogy visszafújja a port. Az, hogy 99,9999999. %- ban szűr-e, totál hidegen hagy. Rohadtul átestünk a lóntúlsó oldalára. Lassan burokba csomagolja magát meg a gyereket a legtöbb ember, amivel meggyőződésem, hogy többet árt mint használ. Higiénia a francokat. Gyerekkoromban parlagfű bozótban ugráltam, krumplibogarat ettem stb. Semmire sem vagyok allergiás. Az anyukák szörnyülködve néznek, mikor a gyereket beleengedem ugrálni a tócsákba, mert jujj, koszos lesz a gyerek.
Bocsánat, hosszúra nyúlt, kicsit el is kalandoztam.
Még egyszer. A háztartási gép legyen értem, ne én érte. Hadd ne kelljem már simogatnom, 10 féle gépet tartanom, mert egyre gyatrább minőségű gépeket produkálnak. Vagy ez lenne a normális? Kétlem. Jó, hogy nem szabják meg, hogy sárosan ne tegyem a ruhát a mosógépbe. Bár ezen se csodálkoznék ezek után. -
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz
BigBear
üzenetére
Ezen ne sokat agyaljál, itt addig fognak kérdezgetni, amíg rád nem fogják, hogy a te hibád.
De igazad van, az, hogy egy kis por tönkretesz egy 60ezres porszívót gáz. Ezt ráfogni a porzsákra meg a szűrőre méginkább, egy 5ezer forintos tescos is kibír 20évet, ha simogatod. Ennyiért elvárható, hogy megölhetetlen legyen, különben mivel tud többet egy 30ezres philipsnél mondjuk?Mit mondanának, ha a gyerek szétszórja a lisztet a lakásba és attól döglik be
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
BigBear
senior tag
válasz
peppe79
üzenetére
Aláírom, hogy nem vagyunk egyszerű család, nem akármilyen igénybevétel ér itt sok készüléket.
Ettől függetlenül az, hogy egy ilyen használat tönkrevág egy Miele porszívót, kicsit furcsa. A por a por, még ha finom is. Bár jól belegondolva előtte egy Samsung halálozott el, az hamut kapott. Na mindegy, tuti sokat várok, nem mai gyerek vagyok, hozzászoktam az igénytelen jóhoz régen. A mai napig használunk egy Delonghi Domo Compact 1200 takarítógépet. 1994-es, ha jól emlékszem. Akkor volt kb. 40e pénz, ami nem volt kevés, de máig megy. Egyszer nem szívta a tisztítószert, mert hosszabb ideig állt és belekövült a mosószer. Kitakarítva semmi baja. Amúgy brutális mennyiségű koszt tud felszedni bárminemű porszívó után is. -
ribarszki
őstag
válasz
ph2012
üzenetére
Kicsit belekavarodtál. Szóval mint ezen az ábrán is látható a 2.számú kicsi képen. A dobrögzítőd egy külön sínbe csavart bitnag csavarok voltak, két helyen is. ezeket eltávolítottad. Ez a négy lyuk nem a dobrögzítő helye, hanem a dobrögzítő csavarokat tartó sínnek a rögzítési pontjai. Amúgy jó lett volna visszacsavarnod őket, mert az oldallmezet fogja oda a hátfalhoz.
-
peppe79
senior tag
válasz
BigBear
üzenetére
"Az itt agyonajnározott porszívójuk megvegy kis lakásfelújításos portól mekkent meg. Ez nekem nem minőség."
"ok., aláírom, hogy nem ilyen célra való egy normál porszívó, de volt falbontás, vésés, stb és a párom kezébe ez akadt... bár szerintem akkor is szégyenletes, hogy ez betett neki."
Ne csodálkozz rajta, hiszen ezek a porszívók kizárólag háztartási porkeverék felszívására alkalmasak. Eltérő a motor felépítése, illetve többnyire szintetikus porzsákjuk van, ami akár (H)EPA10 szintű szűrésű is lehet. Ha egy ilyen porzsákkal nagyobb mennyiségű finomport (téglapor, hamu stb.) akarsz felporszívózni, akkor az eltömíti a zsák pórusait.
Szóval ennek semmi köze a minőséghez, egyszerűen Te nem használtad rendeltetésszerűen a porszívót.
A WD3-at sem a finompor felszívására találták ki, de az tény, hogy - a működéséből adódóan - az nagy valószínűséggel nem fog térdre rogyni. Más kérdés, ennek meg gyengébb a szűrőképessége, így nem kimondottan lakásba való. -
ph2012
senior tag
Whirlpool AWE 66710 mosógép hátoldalán ez micsoda: [link]?
Semmi nem csatlakozik ide.
Köszi a választ.
-
ph2012
senior tag
Whirlpool AWE 66710 mosógép kicsomagolásakor a dobrögzítő négy szélső csavarját nem csavartam vissza a helyére. Ezeket: [link].
Ki is dobtam már ezeket a csavarokat. Utólag olvastam a leírásban, hogy vissza kellett volna csavarni. Ez mennyire fog hiányozni? Többször mostam már a géppel de nem vettem észre rezonanciát vagy egyéb problémát.Köszi a választ.
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Újszerű HP 14s-dq5001nh - 14"FHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB - Win11 - Magyar - Garancia
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3299,100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Zalman T4 PLUS ADATA 600W
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

A megoldás: román gyártású Karchert kell vásárolni, az a tuti. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Bár így sem értem, a legutóbbit miért törölted. No, mindegy.