- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#09634560 #35537 üzenetére
sima sinust engedtem rá.ebből ha jól gondolom longitunialis leghangot kellene hallom.45 hz ig hallottam a kis dobozbol, alatta nem. nem volt felharmonikus sem.egyszerűen egy csovon fújt a szél, és teljesen más hangot adott ki.
itt már hirtelen nem alakult át a membran mozgása hangga. miért, sztem te többet tudsz. -
bajnokpityu
félisten
a cső hangolására gondoltam.
elméletileg,programok azt mondják,h elengendő csőhosszal,keresztmetszettel szinte akármit el lehet érni.azt viszont nem számolja egyik sem,h ez milyen visszahatással van a memtránra,és a sebességre.én ezért szoktam szeretni a zártat.gyors,pontos,kevesebb a kiemelés.
-
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
válasz
day2day #35504 üzenetére
ez pedig sztme pénz kérdése.
ócsóbban, hamarabb fogysz találni egész jó hangú dobozt,mint ami ténylegesen lemegy 30Hz környékére.ha ez fontos, de ócsóé kell megoldani,akkor sub.viszont sub sem mindegy milyen. az 50-60rugós reflexes subokat zenére alkalmatlannak találtam, ezért volt sokáig zártam. olcsóbban,zenére elfogadhatóbbak,viszont az olcsó zárttal nincs házbontás. -
bajnokpityu
félisten
válasz
day2day #35493 üzenetére
oda irják, hogy milyen hangnyomás-eséssel tudja.
arra azért figyelj, hogy ha nagyon az volt a cél,hogy lemenjen a pokolba is,akkor nem mindig sikerült a föltte tartományt jól leadni.pl lassul a hangja,stb...
szóval meghallgatás...
de kizártnak tartom,hogy egy magnat izé,hallhatóan 40 alá tudjon menni.még a 45öt is megkockáztatom,h nem tudja.max 10dBa eséssel,ami meg a szinte semmi kategória. -
bajnokpityu
félisten
stereo v hm?
lehet megcsinalom a dac tuningjat...
újabb clockra akarnak rábeszélni az ellenallasok kívül. egyébként elképesztő h ezek a dacok fenyevre vannak már a cdk integrált dacatolextremnek melyik transparency ic je van? egy 200ast láttam avx en. egyet meg bontva
nekem nagyon nagyon tecc a hero.
a pbj az kb q vdh102 mk 3 kategoria. jó az is csak hiányozna q hero.. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #35450 üzenetére
2106 utódja a 2309, neves források alapján. itt jelentős volt az előrelépés. de én meg úgy hallottam, innen volt pici visszalépés.
2106ot. hk szorongatta, de sztem ezeket már kevéssé szorongatjak, akkor minek fejlesztene.zenére 1250x geniust meg a zárt 30as ladamat együtt jobban lehetett zenére hasznalni, mint pl a wharfi+denon sztereomat. hiába ért 3x annyit.
és nem csak a hirdetesem miatt mondom...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Gál István #35448 üzenetére
én sem hiszek benne hallgatozas nélkül.
meg kivel akár versenyezni a denon? arcam alatti kategóriában jó ideje ők vezetnek ha termeszetes hangú hm erosito a célcsak azért, h a tulajok jobban járjanak, nem fog új cuccokat kifejleszteni.
aztán persze ez elmélet...
-
bajnokpityu
félisten
én eddig sem vettem volna HPt, számtekboltos haverom halálra szopta magát vele(alkatrészárak, megbizhatóság)
vettem ócsó kommersz asust, 2 év nyugi,pedig napjában 8-10órát dolgoztam vele. párom acere 5 éves, majd 3 órát bir akksija..szóval olyan szidja ezeket, akiknek nem is volt.büdös életbe nem vennék ezeknél drágábbat.
sztem minden gyártónak van rosszabb,jobb sorozata,de a dell és hp sztem időzitett avultatással játszik. régi melóhelyen 300 dell asztali volt. 2 héten belül egyszerre döglött meg 50nek a tápja.nah,a frissen vásárolt 935nek most került elő a nyákrajza.háát, nem az,amire számitottam.
nem opampos az előfoka, ellenben a végfoka sincs akkora szám,mint a 840esé...nah,hát a geniusokat egy elac el60assal azért remélem übereli
vagy tudtok még ajánlani szép terű,kiegyensúlyozott 20éves monitort ócsóért? -
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #35318 üzenetére
én is hallottam már kőpadlós házimozi szobát.hát izé.én izlésemtől távol állt.
BBéci:sztem akármit át lehet rajta vinnni,mivel analóg,csak rohadt jó kábel kell hozzá.
extrém:volt wharfid?naneeee.
nekem is.
hallgattam vagy 1 hónapig.aztán kicsrtéltem a hangszóróit.igy még egy hétig
utána csak buliban kapcsoltam be az egész hifit.sosem ültem le elé,nem értettem mi a baj. -
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #35261 üzenetére
a 2309é is éppcsak jobb.
ez a kétoldalas izé nem éppen Nobel-dijas találmány. Bár tényleg elég tré az arcamé is.. -
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #35245 üzenetére
én is szeretném elolvasni
bmwm3
ha teheted olyat vegyél,aminek van koaksz digi kimenete.
aki megvette a viba dacomat, próbálunk utólag megoldást találni,hogyan kerüljön rá.mert sztem azért digi kimenetük ezeknek majdcsak jó már valamire.
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz
python1 #35182 üzenetére
igen.
valamint én bals dugót használtam.miután az elfogyott, a 3. kábelen meg valami fél kilós gumidugó lett.
közben emlitettek egy még jobb alapanyagot, haonlóan 160-200Ft/métere,de nincs időm,kedvem Kistarcsára utazni miatta,pedig szivesen kipróbálnám.hogy őszinte legyek,ezek a kábelek még annyira nem drágák, ellenben lehet,hogy sokat hoz a konyhára.kb olyan 2500Ftos alapanyagáron kijönnek.
haveromnak meg többet hozott a tömör rézdrótos tápkábel,mint egy ICcsere.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #35165 üzenetére
3 milla ez a kis izé?
3 csillagot kapott tesztben, ingyé sem kéneaz a baj, h szerencsére esztérikai igényem nincs sok.ezért tud egy randa erősitő,hangfal levenni lábamról a hangjával,h ellenállhatatlan vágyat érzek fizetni...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #35173 üzenetére
új ötlet: venni egy harmadik rotelt,mindnek a végfokát használni,és venni elég valami okos 5.1 előfokot
kár,h a TVt már nem látnám a rakás cucctólno,ez beteg,ráadásul nem is hiszek benne
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#09634560 #35171 üzenetére
sztereo,persze.igazából nekem még a 250, 400as arcam sem tetszett,hiányérzetem volt,első pillanattól.tehát a hm és a sztereo nálam külön marad,mert nincs lém fél millás langyi hm erősitőre,amikor tuninggal együtt 40-50ért nagyságrenddel jobb hangot kapok sztereoból.
ha nem 5.1re kihegyezett a film,akkor ráadásul nagyon jól elvagyok sztereoban,mert a mostani lánc olyat tud,hogy 8óránál zenél a bőgő...hivox Zoli dolgozott,eladott ilyeneket.meg tuningolt.
ő azt mondta,h az integtált rotelekben jobb végfok van,mint a külön rotel végfokokban.
a 8xx 9xx és a 15xx sorozatban kb ugyanaz a végfok van belül, előfok opampban különböznek,ezzel rontják le,hogy anyacég nagy másik márkáját ne húzza le(ahol ugyanezt a végfokot használják)gyárilag annyira azért nem jó sztem a hangja.részletes,de hideg,és nem valami élethű.
igy,hogy tuningon átesett,és direktben hajtom a végfokot(egy poti veszi le a teljesitmény,mint passziv előfok),igy a jó megmaradt.ugyanezt akarom megcsinálni az újjal, és monitorokat akarok hajtani vele.össz költségvetést kábelekkel 50ből akarom kihozni -
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #35165 üzenetére
hallottad amúgy már a tuningos rotelt?
jó volna végre egy jobb rendszert hallani,mert egyelőre semmi jobbat nem hallhattam... -
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #35163 üzenetére
szeretem a hangját
-
bajnokpityu
félisten
én meg közben vettem még egy rotelt... hirtelen felindulásból. kb egy közepes IC áráért,szóval nagyot nem bukhatok...
mivel néhány hónap múlva a dolgozószobámban is hallgatok zenét, a geniusoknál meg jobbat szeretnék,ezért valami monitort is keritek mellé.
nyilván hosszú téli estéken megcsinálom magam a tuningot,ami szinte alapvető,tekintve,h mit tud utána.butaság,tudom,mert előrelépni kell,és nem másodikat venni,de ebben az országban nincs a rotelnek túl jó neve,pedig aki hallotta a tuningolt végfokot, elégedett volt.szóval ár/értékben sztem nehezen verhető, igy nem bánom,h nem léptem előre.
-
bajnokpityu
félisten
bekarikáztam 3 pontot.ez egy optikai kimenete egy WD médialejátszónak.
melyik két pont a koaksz kimeneti lehetőség?
úgy tippelem a két szélső a hideg és a melegpont.
egyik a hidegpontot valszeg megtalálnám.,és melyik a meleg?köszi!
-
bajnokpityu
félisten
sajnos én nem tudok ilyet gyártani.
nem én készitettem, mai szóval élve beruházó+projektmanager+beszerzője voltam.én összesen annyit fogok még benne csinálni,h a Yageokat Dale-re cserélem.
színpadot hátrébb tolni, meg picit lágyitani akarok ezzel.ja meg csinálok bemenetválasztót, és dupla kimenetet, ne kelljen ide-oda kábelezni,ha füleserősitőre v rotelre kötöm.
-
bajnokpityu
félisten
pbj gyártó/ujságok szerint 250-300órás járatást igényel,h eltűjön a karcosság.nemtom ez volt-e a bajod vele.
pl az audiolandos cikk is félig bejáratott kábelnél történt,mikor igy is megverte a mezőnyt(gondolom ettől függetlenül hátszele volt)
nekem az az alap 10mm2es oehl hangfalkábel borzasztóan nem jött be...
tudom almát körtéhez,csak csevegésül irtam.
egyébként pl a 44SE malachoz tök fölösleges lenne a hero,sztem semmi különbséget nem vennék észre.annak sem textúrája, sem részlete nem volt.
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #35095 üzenetére
megerősitettem magam.ide-oda cseréltem a 102mk3at meg a herot.tuti nem buknék el az ABX teszten.. bizony jobb. nincs olyan difi,mint dac v erősitő cserénél,de mondjuk egyhuszadnyi van.pont ezt vártam
és most még ócska csatik vannak rajta.sztem a 144es wbt csatikkal még tud mutatni valamit
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Gál István #35094 üzenetére
én inkább átkötöm valami tisztességes dróttal rézlap helyett majd(ha kihallom az alsó-felső bekötés között a különbséget,hangfalhoz meg 1 pár megy.
a IC csatlakozók között a különbséget már hallani vélem azonos kábelből.
és a kimber hero is eléggé bejövős talán ha 2 órája kötöttem volna be.hegedűnek fa hangja lett
jó a VDH,de kimber nél néha mintha hangszer illatát is érezném. meg a furulya izét a számban. érdekes érzés
meg rohadt jó felvétel ez a 92es: The.connecticut early festival. hibáznak a zenészek, nem is keveset, de nagyon élvezetes. hasonlóan mint a Misty.
egyébként sima 16/44es CD minőség.van azért még tartalék ebben a teknikában...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Anubis_9 #35040 üzenetére
sztem azok a nagyon olcsó kör keresztmetszetű rézkábelek kb ugyanolyan rosszak.
én a geniusnál hazsnálom a lapos szőt 2.5mm2eset,ide elmegy,de sztem még ez is elég rossz.ha ócsón akarsz vidéken normális kábelt venni,lehet jobban jársz sima sodort villanyossági rézdróttal.2.5mm2es ilyen 200 Ft még vidéken is,sztem semmivel nem rosszabb a kácsás 500Ftos hangfalkábelnél.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #34800 üzenetére
persze,mert lakásban komolyan kell venni a TV kábel szigetelését.és ha az szigetel,akkor honnan lesz benne jel?max ha rákeveri a szolgáltató.
egyébként a 2309 rádiója érzékenyebb,mint a 2106é.nemtom, hogy fenébe, ilyenen nem gondoltam,h fejlesztenek.ha egyik erősitőből kihagynák a tunert,sztem észre sem venném.1x kipróbáltam,és emlékszem a 2106 4 csatit talált meg összesen nálunk,ez meg tán 8at. -
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Integra #34778 üzenetére
nálam a sztereo olyan mélyet,térhatást tud adni,hogy a stúdióban érzem magam.és mintha menne a mélynyomó is.
kizárt,h bármi mesterséges autómatika ennél többet tudjon.mistyben pl, ami mint kiderült egy ezer éves demo felvétel, a piás muzsikusok leverik a poharat,trombitás jobbra forditja fejét,bőgős inkább kortyol,mint játszik, stb,stb...
ezer ilyen apróság van a felvételekben,sima sztereoban kijön.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #34744 üzenetére
szétszedhetem?
másfélkilóssal tuti szét tudnám szedni
egyébként a hasonló ok miatt próbálkozom én is a szénkábel,ezüstkábel helyett a nagy tisztaságú kimberrel,audioquesttel... alapvetően teljesen másképp kell szólnia.
a dac háza egy avx-es srác által fejanánlott régi anagló műholdvevő háza lesz.nyilván elő és hátlapot még gyártnai kell hozzá.de a ház nehéz,massziv,elég jól rezgésmentes.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #34742 üzenetére
mik ezek a dobozok a kábel testén?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #34738 üzenetére
merre repült?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
robi0604 #34735 üzenetére
szerencsére tegnap páromat meggyőzte az uj dac,h megérte a két hónapnyi molyolás,nagyon szépen szól.megjegyzem, nekem csak az alkatrészek beszerzése volt a dolgom,meg a döntés.érdekes módon ő pl jobban szól az alces nélkül, mint vele,úgy tűnik(szintén nem végleges döntés,mert fázisforgatás is történhetett)
nyák tervezése,fúrása,összerakása,élesítése mind az építő munkáját,tapasztalatás dicséri.
szóval nemtom, hivox hogy tudja 60ért adni a DACát, de vagy olyan keze van,mint a motolla,vagy nem alszik,mert ha ez a kütyü mondjuk 60e lenne,akkor igen szar órabér lenne jönne ki.egyébként a VDH hangfalkábeleiről igazán jót én sem hallottam. főleg a szerelőkábeleit dicsérik a papának, és az ICiből néhányat.
-
bajnokpityu
félisten
nah,visszaforrasztottam.
eölömebódottáasszonynak is tecc
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #34704 üzenetére
B*ssza meg...
bekapcsoltam.első pillanatban helyre került minden.tegnap ennyire fáradt voltam.nem huz ez sehova,úgy jó ahogy van.szállitásnál megcsesztettét a koaksz kábelét,most meg letört.csönd lett...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #34701 üzenetére
a dacom gyártója Pisti is mondta,h 3 nap,mire a dac eléri végleges hangját.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #34676 üzenetére
akkora szám volt,mikor megvettem 2 év kuporgatás után...haverok 1-1 napra kölcsönadták a sajátjukat,h lássak motort addig is,de azért erre konkrétan felültem,és olyan természetesen viselkedett,hogy 1. túrán pécsen peremig lapult...
szóval tudom,én h jobbak az ujak,de nálam igy sem a motor a szűk keresztmetszet...Integra:195cm-el az RR lámpáit látom,ha előredőlök.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #34671 üzenetére
a CBRemmel vagyok igy.már szaréhugyé lehet kapni,de inkább a garázsban álljon...
gyári csati milyen?
1600Ftos furutech van enyémen,ezzel eddig jó volt. -
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #34667 üzenetére
ami métereset eladtam,másik csatik voltak rajta,na az fedett,tompa volt,a megmaradthoz képest.tök ugyanaz a két kábel,és mégis.a megmaradtak élénkek.
egyébként a 102MKIII az egyetlenVDH,aminek jó ára van kint.ami ujonnan drágábbnak volt pozicionálva,azokat is olcsóbban adják ebayen.valami bajszagot éreztem,ezért VHDből nem vettem komolyabbnak hivottat.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Gál István #34659 üzenetére
valóban megalázó ár...
és igy sokat buktál rajta?VDH102m van.eddig tök jó volt,de most irtózatosan nem passzol az uj DAChoz...
VDHkat tompa hangúnak mondják,de vagy még nem értek be a forrasztások,vagy nemtom, de fényesen sok a magas. -
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
válasz
robi0604 #34638 üzenetére
komplettnek tűnik,de ettől még külön-külön ugyanúgy működnek.
a rotel és a 2309 meghálálják a dugót. a még nem próbálgattam, milyen nélküle. a füleserősitőnek is tetszett, de ott valahogy tudok élni nélküle.
haverom sztem nem fogja lecserélni a rotelre a coplandot, most meg mégis elégedett vele.bár enyémet még nem hallotta, de beugrik a vibáért,h amig nem talál egy igazán jó DACot, tudja forrásnak használni.megvenné, de nem eladó.alcest én úgy oldottam meg,h egy T dugóból mennek a cuccok. Zoli szerint sem rossz megoldás igy,bár tény,h randa,és nincs olyan hatása,mintha külön lennének, de igy is király.egyszerre meg úgysincs minden bedugva.
Cekk:tápkábelek ilyen csereberéjét kicsit necces megoldani, de az alces konkréten tényleg elsőre azonnal érezhető hatást ad.ott nincs szükség vaktesztre,anélkül is "megeszed"
hasonlóan azonnal érezhető hatása van, ha pl letakarom a TVt. a hangfal ki-be huzgálás szitnén hasonlóan azonnal érezhető. bár nálam pl mikor kihuztam,hirtelen szar lett,de még huztam rajta,és még jobb lett.
dali ikonnál meg sztem a dali ikon idiota elhelyezés-igénye miatt nem hallhattad...
-
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
válasz
zolaas #34602 üzenetére
hallgatni kell nem nyúkálni...
nagyon fáradt voltam tegnap a próbán,fél11-11kor dugtam rá a 230Vra.alapvetően majdnem elaludtam,miközben forrasztottam a csatit..
igy is észrevettem,h eszméletlen potenciál van benne, rettentő stabil, részletes,és pontos.
próbálgattam néhány stilusban, eddig mindenben brutális.negativ dolog,hogy nem vagyok ennyire kemény hanghoz szokva, a viba mindent mosott kicsit, elfedve sok hibát.ez most a képembe tolja a zenével együtt a lánc minden baját.
ezen lehet segíteni, kábelekkel. jóféle zeneibb ellenállások alkalmazásával szintén lágyabb hangot kell kapjunk.ez már annyira nem nagy meló,és nem is nagy pénz,inkább az a baj,h ebben az országban normális alkatrészeket nem lehet kapni. egyébként amennyire beleláttam, az itthon kapható DACok is maximum ilyen alkatrészekből állnak.amúgy nem semmi,h az egyetlen dolog,amiben spóroltunk, rögtön kihozott egy problémát.
a kimenő trafó az egyetlen komoly alkatrész,amit itthon vettünk hozzá(eléggé egyedi gyártmány), szinte minden alkatrészt amcsiból,lengyelektől,németektől kellett rendelni.
szóval nem merem összeszámolni a teljes költségvetést,mert tuti a zero ára környékén,v inkább fölötte van.de a lényeg, tetszik,és óriási előrelépés...
szerk: és meg csak most kapcsoltam be...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
zolaas #34598 üzenetére
munka 60%a a tap volt. a bal 2 azok dupla tapok.külön áramkör q bemeneti, a clock, és a két dac chipnek. a két jobboldali azok a kimeno trafok. nagyon durva lett a hangja. van meg bőven tennivaló vele, ki kell cseréljék egy rakás ellenállást, meg az út során sztem megsérült a koax kábel.
mint írtam a Viba is nagyon sokat hozott a 30-40rugos cdken. namost az ennek fényében vágja a magasat, és elnyeli az info felét. féltem ennek is döglött lesz a hangja, mint az eddig hallott OS dacoke, de erre ez nem igaz.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Gál István #34570 üzenetére
ez nehezebb szülés lesz. sokkal több féle sztereo van,mint hm.
és mint látod, semmi sem egyértelmű.pl malac,rotel...szinte mindegyik sztereo jobban fog tetszeni ilyesmi árban, de hogy melyik lesz a legjobban tetsző neked, pláne mikor találsz olyat jó áron,na ez a tudás/mák.
bár ahogy elnézem,lassan összefoghatunk,annyira sok minden megfordul nálad is, nálam is.
most pl megérkezett az uj DACom...1 hónap gondolkodás, + 1 hónapnyi melója Pistinek,mindketten tűkön ülünk, hogy mennyire fog tetszeni.Zoli szerint lesz akkora váltás a viba meg eközött,mint pl a rotel tuning, v egy komolyabb hangfaltuning esetén.ő évek óta ismeri a srácot aki csinálta.
jövő héten,v utána érkezik egy rakás kábel,mindenféle márkából. mondjuk párat már előre eladtam belőle, de egy próbát akkor is tudok tenni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Gál István #34570 üzenetére
3808at nem hallottam konkrétan.sőt, egyedül a 250es arcamot hallottam.enyémnél drágább HM erősitőt. az nálam nagyságrendileg a 2309 szintje volt, de ugyanúgy kompromisszum a jó zene és a hm között.
én HMben nem fogok a 2309 fölé lépni hangban.mozizni én igényeimnek tökéletes.tere, atmosztférája,élvezeti faktora nekem elég.de zenére meg sajna nagyobb az igényem.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Gál István #34568 üzenetére
ilyen kategóriájú hangfalakon gondolkodol,miközben még mindig HM erősitőről megy?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Thuglife #34564 üzenetére
a felsőbb kategóriákra is jellemző egyébként,h fejlődnek hangban a hm erősitők?
mert a 2106nál azért jobb a 2309,és ezek alapvetően egy kategória.szóval nem biztos,h sajnálni kell a 3as végű denont.bár nagyon olcsó volt..
nem vagyok benne biztos,h ott is igy működik-e,de majd a többiek,megmondják az igazat
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Gál István #34562 üzenetére
igen, de sokkal könnyebb merev dobozt kapsz ivesen, mint vastagabb oldallal.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Gál István #34554 üzenetére
de a súly abszolut nem arányos a hanggal.
a kismalac fele volt a rotelnek.és hát gyári állapotban minimum fej-fej mellett voltak.vagy pl a rubi hátterei 5 kilósak sincsenek, asszem.
Hivox szerint egyik borzalmasan jó monitort lehet belőle kihozni.és az átkábelezés nem viszi fel a súlyát a bűvös 9 kilóra...de a végeredménnyel,h pénzt nem adnék műanyag subért,egyetértek.
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz
TazLeacher #34499 üzenetére
legegyszerűbb,ha elmégy,meghallgatod.
ha van valami, ami a kedvenc zenéiden nem tetszetősen szól rajta,akkor ne vedd meg.később mást sem hallasz,mint a hibát.prosonok magasabb kategóriát szeretnének elérni, mint pl a jamo,ami meg sztem nem akar túl sokat,ellenben azt teljesiti.ha túl sokat akar a szarka,van,amikor kilóg a lóláb,és 1 frekikiemelés hazavágja a többi királyságot.ez meg vagy zavar,vagy nem
szóval hallgatózni.
nekem tuti jobban tetszene ezek közül a dali.akkora tere van, és mélye,h nem feltétlen hiányolnám a 3.1et...
másik meg,ha továbblépsz,akkor dali már nem veszit értékéből.proson jamo meg 2 évesen felét éri
-
bajnokpityu
félisten
válasz
TazLeacher #34496 üzenetére
a 8as dali mellett kisebb szobában nem azonnal szükséges a sub,ha ezzel a c8 irányába lehetne terelni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
torma1981 #34489 üzenetére
sztem ilyen erősitőn nemigen üvölt a különbség.
inkább elvi dolog,mint ahogy DSUBot sem érdemes használni hdmi miatt.
itt nem analóg-digit átalakitás van,hanem elektromos,fény,majd vissza,tehát annyira nem durva a különbség sem,de van.
5m-ig sztem jobb a koaksz.jah,elméletileg jobb lehet,de mivel egyáltalán nem hallgatok zenét a hm erősitőmön, igy HDMIt sem hasonlítottam össze optikaival
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #34452 üzenetére
44 nél még nem volt.rá 1 évvel megjelent utódjánál 66nál tényleg volt külön plakettes.
"The KI Signature builds on the basic SE model in various ways. The power supply frame transformer has, allegedly, been replaced by a highly-specified toroid, and reservoir capacity increased by about 20 per cent, though the power spec remains unaltered at 50 Watts per channel at eight Ohms and 70 Watts per four Ohms. The chassis has been extensively copper plated to reduce eddy current effects; even the back panel has a copper mirror finish, making this one of the few amplifiers that looks good back and front. Key passive components have been upgraded, and the moving-magnet phono stage incorporates 'major' but unspecified improvements.
The PM-66 KI Signature is a very precise, highly articulate piece of kit that knows how to rock and roll."66SEhez képest 44nek nagyobb volt a tápja(90W helyett 120W áramfelvétel, és szintén oxigénmentes, bár nem toroidtrafós,hanem kocka),és annak is rézből volt a ház egy része.kapcsolásit már nincs időm megnézni,h milyen kondikat használnak.de akkor egyelőre még mindig úgy tippelem,h a 66SE KI az kb a 44SE.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
TazLeacher #34446 üzenetére
pont a nagy távolság miatt nem tennék kicsi átmérőt hátra
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #34435 üzenetére
régen hallottam nem SE malacot,nagyon fényes volt a hangja,semmi mély.nem volt jó.
a 44se,ami nálam volt ,egyenletes volt minden frekin.ha minden SE igy működik,akkor jó készülékek.Asszony szerencsére nem görcsöl a motorozás miatt. szülei annál inkább.hogy babakocsira kéne cserélni.mondom,már megvettem
de sokat higgadtam, hol vannak már a peremen fordulások, felfoduló gyomrok.inkább azért bajol, mert nem tud felülni mögém,akkora a pocak.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#09634560 #34432 üzenetére
amennyire beleolvasgattam,nem érdemes HM erősitőt tuningolni.
sem hely,sem az alkalmazott kapcsolásokban nincs normális tartalék.plusz nagyon sok alkatrész van belül, és nehéz követni a rengeteg interferenciát.igazából megfogadtam,h megjön a DAC kedden,utána már csak a rubi tuning,és a kábelek finomhangolására fogok költeni.és vége.ez után csak nagy pénzért lehetne előrelépni.meg úgy látom,h az ár sem garantálja a tetszetős végeredményt, tehát komolyan utána kell mászkálni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#09634560 #34422 üzenetére
nem próbáltam.de nem merném leirni,h hülyeség. ennek is van irodalma.
igazából hiába kutakodtam,h esetleg bepróbálom magam tuningolni a rubikat, annál inkább elment a kedvem magam csinálni. inkább Hivoxra bizom. konkrétan simán újraépíteném a váltót is, kábeleket is, tömést is. de ez azért egy külön szakma, és a 30-40évnyi tapasztalatot nem lehet fórumon összeszedni.a végén meg lehet pénzkidobás, mert mégsem tökéletesek az új kábelek.a gyári kábelek,váltó sem annyira szar,mint általában ebben az árkategóriában, tehát volna mit vesziteni.
szintén furcsa dolog, de mióta meggyütt a pöckölt rotel, újabb javulásokat akarok...
mocskosul jól sikerült a belenyúlás,de ez a mellékhatása.még mindig emberi áron lépegetek, egy darabig még sztem jó lesz az ár/érték arányom.extreme:te is motoroztál?
hogy tudtad abbahagyni?
14éves korom óta nyomom. amikor lakást vettünk, eladtam az akkori F2es CBRt,de megőrültem az utána levő 2 évben szerpentin láttán, úgyhogy újra vettem egy kisCBRt.
Ezt viszonyt annyira szeretem,és annyira rossz a használtmotoroknak az ára,h ez már megmarad.2001es Fsportom van. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #34419 üzenetére
megjegyzem ez azért igy nem tökéletesen korrekt.
futásidő korrigálásnak hivják, ami kb annyit takar,h a magas hangok gyorsabbak a méyleknél,és ezt hangfalkábelezésnél kéne figyelembe venni.persze a mostani témában csak annyiban csatlakozik,hogy azonos hiba legyen minden hangfalon,azonos kábelnek kéne lennie.
namost,én sem tökölök ezen,mivel nem 100%osan egyezik a frontom meg a centerem.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #34368 üzenetére
milyen az a minusz kettő hertz?
15-17 HZ?
egyébként én úgy emlékszem,h ezt már különálló ütéseknek hallottam,nem 1 konkrét frekinek.
Aktív témák
Hirdetés
- Parkside szerszám kibeszélő
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Goddess of Victory: Nikke
- iPhone topik
- Eredeti játékok OFF topik
- sziku69: Szólánc.
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- További aktív témák...
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest