- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Netfone
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Már készül a rajtra a Xiaomi 15T Pro
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
dimice #43305 üzenetére
Minden médiajátszó (nemrég pl. egy tizezer forintost üzemeltem be,előtte egy dune-t,így tapasztalatból beszélek) szolgáltat egyidejüleg analóg és digitális hangot is. Akár ugy hogy HDMI-n a tévébe,optikain erősitőbe,analógon hifi-b mehet hang.
Popcorn A210 amugy nagyon jó,prémium kategóriájú szerkezet. -
törölt tag
válasz
dimice #43302 üzenetére
Egy kérdést engedj meg: Mennyi aux,cd,vagy bárilyen vonali bemenete van a Philipsednek?
Ha egynél töb van akkor elég egy DAC,és ara a tévé,és a legolcsóbb médiajátszókon levő sztereo piros-fehér kmimneet kötelető tartozék. Ha csak egy akkor egy olyan régi HM erősitő jöhet szóba,bármilyen olcsó és márkájó amelynek van 2 Diihtális optikai bemenete és sztereó pre out kimenete,és az erősitőt előfokként használhatod.Ez neked megteszi. -
törölt tag
válasz
Gabor970 #43127 üzenetére
LPCM és PCM: Pulzuskód modulált hullámok,emberi nyelven: ezt küldi a CD játszó lapból és ez megy MP3 adatfolyam küldésekor is, És MINDEN olyan esetben ez fog kimenni,mikor a lejátszó dekódol tehát ha a DD,DTS DD TrueHD,stb. kódolását a lejátszó végzi és ennek a jelnek a tartalmát digitálisan továbbitja.Igy HD tartalmak is továbbithatók nem HD-s készülékre.
Szerintem egy jó középkategóriás erősitő,zenére megfelel.Elő-Végfok(bontható végfokkal) ötlet jó. -
törölt tag
válasz
DM-Fan #42979 üzenetére
Szerintem igen,mást nemigen találtam csak sokkal drágában ami SACD-t kezel pl.Oppo BDP 93/95 eu. Ami viszont médiajátszónak sem utolsó.(Tudom neked Popcornod van.)
#42996: Regger: Nem hiszem hogy a Panasonic tudna SACD-t annál is inkáb meert anak idején DVD Audio mellett kötelezte el magát. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #42986 üzenetére
Igazad lehet de ha jól figyeltél,az olcsó Hamákat kifogásoltam. rágábbaknak nem vagyok elene.
-
törölt tag
válasz
david9999999 #42988 üzenetére
Igen.
-
törölt tag
válasz
Patice #42884 üzenetére
200 max és álló de erősen gondolkodom az XTZ modellen.
Miért,mert láttál a Saturnban valami nagyon jó vételt Denon 3806 mellé ennyiért??) Mert akkor kicsit feljebbmehetek.... Addig elgy olcsóbb egységes cucc jól jönne. már a szedett-vedett hangdobozokkal is olyat alkot a Denonom, hogy csak na... még egy 1912-es se tudta utólfogni a hangzását,mehetett rá Jamo vagy Dali ikon...
Jühet bármi HDMI,HD, vagy lottóötös: a Denon marad!
Tényleg csak ideiglenesen kellene.. uj tulaj járna velem jól:kapna egy jól bejáratott rendszert... -
törölt tag
válasz
Khelben #42879 üzenetére
Az is RAC és nem jack. Igy rá udod mindenféle átalakitósdi nélkül kötni.
Második kérdésed célját nem értem mire jó ha van LFE kimenet akkor minek még pluszba rákötni a hangsugárzókábelen? Egyébként is az a legjobb beállitása a mélynek,ha nem uralja a hangképet tehát nem hallod ki az irányát. -
törölt tag
válasz
Anubis_9 #42578 üzenetére
A Sonyk eléggé válogatósak lemezek szempontjából,
A Dicixnek csak a 3.11 és a 4-es verziói tartoznak az Mpeg4 kategóriába a többi nem kompatibilis vele,lásd:wikipédia. És nem nyilt formátum,,hanem licenszköteles,mert ani nyilt, az az XVID.Igy nem várható el hogyha nincs rajta a givX logü akor vigye is divx-et,hiába MPEG4. -
törölt tag
válasz
szinimini #42550 üzenetére
A lefelé néző hangszórós sub inkább öblös-terjengős mélyeket ad, ami filmeknél nem nagy probléma, hiszen ott leginkább robbanásoknál, ilyesmiknél indul be, de nem elég precíz, "feszes", inkább ütősebb,erősebb hangja van,főleg ha a visszaverődő felület padló,Az előre inkább hi-fi irányban viszi el az irányt,nem annyira dübörög,ez szebben szól,bár kinek mi jön be.
-
törölt tag
válasz
kocsonya #42533 üzenetére
Igen az optikai csatlakozón kimegy az USB, tuner és a megosztott filmekről sz 5.1. A DTS és A DD is.Tehát nyuogodtan összekötheted az Onkyót a tévével optikain,az 5.1 lesz akár DD,akár DTS.
A HDCP a Hdmi-n csatlakoztatott készülékekre vonatkozik tehát a HDMI-n csatlakoztatott készülékek sztereón mennek ki a z Onkyóra a tévé optikai kimentéből. De az onkyo fogad HDMI-t igy ami készülékeken HDMI van azokat közvetlen csatlakoztathatod az Onkyóra,onnam mehet a tévére. -
törölt tag
Az általad kinézett H/K 3490-esen van DAC.Nem kell mellé venned másikat.És a médiajátszóról ha analóg sztereót vezetsz ki az ugyanugy HD vagy DD lesz mint az eredeti,mindössze sztereó lesz, amit halhatsz belőle.
Pedig az 1.hozzászólásban (aminek megírásában részt vettem) feketén-fehéren le van írva de úgy látszik sokaknak nem egyértelmű. -
törölt tag
Sztereóval nagyságrendeljobb hangot kapsz,mint házimozival tehát 140-es sztereó erősitő hangját cirka 400 ezres házimozi hangban kapod meg. Igy sztem 140-es sztereó és kb 180-as hangszórópárral olyan hangzást kaphatsz amiről iss sokaknak csak álmaiban sem fordul meg. És 140 ezerért a középkategőriás Denon 1912-es erősitőt se kapsz,amelyet is csak alulról kezdünk zenére ajánlgatni. És sztereó(piros-fehér) kimenet minden készülék kötelező tartozéka (az hogy milyen DAC dolgozik bene az más tészta) Így én szerintem maradj a sztereó mellett ha fontos a zene.És a képet még mindig HDMI-n továbbithatod a projektorba a médiajátzsóról vagy laptopodról.
Gratulálok a leendő villamosmérnöki okleveledhez!!Nézz néha vissza azért és oltogathatod a sok 8 ohmos erősitőről való képzeleteket.Neked talán elhiszik: itt az erősitő csak forrás... -
törölt tag
Nincs se a Pióval,se a Yamahával semmi baj. Egyszerüen a legtöbbször szolgáltatásokat kérnek és a Denon-Onkyo páros -igazából kemény ellenfelek- elég jól ellátják a készülékeiket.
Felső-közép kategóriát pedig a legtöbb ember hallgatással vesz,mert ott már jól kijönek az egyes márkák közötti különbségek.Valamint az újak baromi drágák sok ember számára és aki ilyent szeretne inkább a használtpiacon keresgél ilyen kategóriát,amit nagyon jól tesz. -
törölt tag
válasz
zeroo93 #42496 üzenetére
Nehezen érthető így a leirásod de valamennyit kihámoztam belőle:
Scarton keresztül nem adhat 5.1-et, ilyen állitási lehetőség még véletlenül sincs.Scarton kimenetként mükszik a lHT-C553,bemenetként a tévé és ezen nem tudsz változtatni, tehát nem fogsz onnan audiojelet kapni,max ha van rajta TV gomb azzal is csak sztereót. Optikai kábellel kell összekötnöd a tévét a samsunggal, ha 5.1-et akarsz csiholni a tévédből.Erre van is lehetőség a Ht-C553-on.
Ha valamit elértetem: elnézést kérek és fogalmazd át valahogy a kérésed. -
törölt tag
válasz
szinimini #42489 üzenetére
Surroundokat konzolra teddd,ne falra,különösen ne a hátsó bassreflex nyilásuakat. És feléd kell nézzenek.
banándugó elég aranyozott és nem kell forrasztani mert a csavaros csatlakozója elsőrendű kötést biztosit. A Banán a legjobb de ha csak szoritós van akkor hát az van,az is jó, RCA nem szokott lenni ebben az osztályban... -
törölt tag
válasz
gazsibacsi #42488 üzenetére
Mi itt a kérdés? Ha tetszik,vedd meg...
-
törölt tag
válasz
torma1981 #42477 üzenetére
Valóban erősiteni és kikódolni is az erősitő fogja,de nem mindegy hogy a forrásról milyen jelet kap! Sztem döntse el ő: ha a Maya jobb jelet ad ki,akarom irni jobb hangja lesz tőle az erősitőnek,akkor ne adja el hanem kösse abba.
És sztem nem mindegy... itt nem csak 0-ák és 1-esek sorozatárol van szó hanem 16-24 bitenként öszerakott bitfolyam algoritmus segitségével készitett szinuszhullámokról,és ahol jobban megközelíti az eredeti jelből levett mintát,és minél kevesebbet kell az utólagos hibajavitást használni ott fog jobban szólni. -
törölt tag
válasz
Gorneck #42462 üzenetére
Igen,a 380-as és az 520-as tudja.
Vannak olyan készülékek már most is amelyeknek csak HDMI kimenete van.
Ja még egyet hozzáteszek: nagyobb gépet nem azért vesznek hogy hangosabb legyen -bár van aki 40-50 nm.-re szeretné,oda csak nagykategóriát ajánlunk,és használtat inkább- hanem épp hogy halkabban is szebben szól, valamint minél jobb kategóriájú készüléket vesznek,anál jobb minőségű hangot kapnak. -
törölt tag
válasz
electrocarlo #42413 üzenetére
Igen vannak olyan erősitőkAmelyek kikapcsolva is átengedik, Denon Onkyo Pioneer és Maranztok az olyanok. Ezt a szolgáltatást HDMI Thru-nak nevezik.
Miért kell felkonvertálós erősitő: mindene tévé alapból megteszi? Felkonvertálósnak csak pl Onkyo 100x,Denon 33xx és ezek felett van olyan hatással a képre hogy érdemes legyen elgondolkodni rajta.
660 W/h-t már teljes hangerő alatt is felveheti,akár,legyen szó 5.1-ről is. De kis hangerőn nem fogja felvenni. KB 40-60 W/h-t számolj az elktronika,kijelzők,védelem,HDMI vezérlés,stb, meghajtására, a többit nyelik el a végfokok. -
-
-
törölt tag
válasz
ginola #42284 üzenetére
Árat nem irtál...
Cm.-re keressek,huh.. Tán gugggoltok vagy japán kunyhóbanesetleg talág ugliban laktok?Akkor sztem ne állót vegyél hanem monitort ,pl nekekm és többünknek nagyon bejött at XTZ monitorja, 70 ezer/pár és a center 44 ezer igy 200 alatt megúsznád.Tisztességes mélyek mellett jó közepe és telt magasai voltak.Én is erősen gondolkodom rajta. Másik választottam pl. a Tannoy V5. 209 netdeponál és nem is fog az ára emelkedni, Ráadásul nekem a Polk RTI-től is jobban tetszett a hangja.
-
törölt tag
válasz
ginola #42282 üzenetére
Ja bocsi, én a Warfi diamond és a vardus közütt választottam.
De az általad választottak között is inkáb Warfi. A Jamo S dobozhangú,szinez, rossz hangja pár mp alatt le is vettem a képzeletbeli listáról,Warfi Diamond sokkal halgathatóbb,Vardust most alapból nem próbáltam. A C807es jobb választás lenne csak tele méllyel,semmi magas.
Milyen árban gondolkodsz: Dali C nem fér bele??? -
törölt tag
válasz
electrocarlo #42275 üzenetére
Több is tudja,pl: Onkyo 578,609 és felett imodellek(igy a 608 is!) H/k 255 feletti modellek,Pioneer921..
-
törölt tag
válasz
electrocarlo #42243 üzenetére
Erre egy barátom szavait tudom tolmácsolni akivel hangfalnézőben voltam: "Onkyo kemény dübörög,baszusa job alapból de harsányabb, Denon lomhábbnak tünik de részletesebb, igy Denon annak való aki minden kis részletet élvezni akar,Onkyo annak aki csak egyszerűen hangosan akarja. Tehát az egyiknél ami előny a másiknál ez hátrány."
-
törölt tag
válasz
electrocarlo #42214 üzenetére
Jól hiszed. Viszont valamivel jobb hangja van zenére...
-
törölt tag
válasz
electrocarlo #42128 üzenetére
Földtől elcsatolja a vezetéket, így javul a hangzás.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #41958 üzenetére
Ha lesz időm kifejtem neked, ha kell de igazad van..
-
törölt tag
válasz
#03969024 #41957 üzenetére
Megirtuk többször: 4 alá nem kell menni.. 1-2 ohmon már zárlai áram kleetkezhet. 4-ig mindegyik birja Onkyok Denonon a 3-at is simán.
Hogy mi történik? képzeld el hogy müanyagcsüvön (salgon) engedsz vizet,és az átfolyó viz mennyisége legyen az áramerősség.. minél jobban megnöveled az ellenállást,annál messzebre visz,és kevesebb vizet visz át,viszont ha csökkented a rést azaz az impedanciát,annál könyebben nyomja a szivattyú ls annál több vizet présel át és szélesebb lesz a permet.. Ha teljesen nyitva hagyod akkor csak a lában elé vizelsz,a permet mgszünik. Ez természetesen csak analógia. Melegedés pedig az ármamerősséggel egyenesen arányos. -
törölt tag
válasz
szinimini #41908 üzenetére
Béci irásán kivül. AMI TELJESEN HELYTÁLLÓ!!!:: 4-el jobban melegszik,hangosabban, jobban szól,de hamarabb eléri na torzitási pontját ugyanaz az erősitő.... 4 alá ne menj,de 4-ig mindegyik( még a Piók és a H/Kardonokis!!!) is birják, a mondvacsinált érvek ellenére,csak hagyd szellőzni...
-
törölt tag
Igen és sztem jól is szóltak. Jó hangzás nem subbal telitett,épp lineáris. A jó sub épp attól jó hogy nem telepszik rá a hangképre.
Béci: jól szólt valóban a tölcséres, irtam is, de az ára miatt se,és az izlésvilágomhoz sem passzol. Az ott levő állványok viszont tetszettek, ha sok pénzem lesz, egy olyant szivesen bevállalok.
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest