- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
Peak
addikt
válasz
Thuglife #30860 üzenetére
Vegyük példának a Jamo S606 HCS3 házimozi hangfalszettet.
Áll 2 db S606 álló frontból, 2 db S602 háttérsugárzóból és egy S60 centerből.A kérdés az, hogy ha én kicserélem a 2 db S602 háttérsugárzót másik 2 db S606-os álló hangfalra, akkor miben sérül a THX hangminősítésem?
(tudom-tudom, szentségtörés itt jamot emlegeteni, csak épp ez volt előttem
)
-
Peak
addikt
újabb kérdés, remélem nem megyek az agyatokra.
mi a koncepció abban, hogy a HM hangfal szettekben front sugárzók állók, nagyok, nagy membránfelülettel, wooferrel... és a surround és back hangfalak oly picikék?
Spórolás miatt?
Vagy mert azokra az oldal és hátsó csatornákra amúgy sem tolnak/kevernek olyan massziv hangokat, hogy szükség lenne nagyobb dobozra?ostobaság lenne párban kapható álló hangfalakat venni 3 párral a 7.1hez?
-
Peak
addikt
válasz
bajnokpityu #30854 üzenetére
hogyan tudom ezt felfedezni, bemérni?
mit kell figyeljek, hogy felismerjem a helyes fázisba dugást?pár hsz-el ezelőtt volt egy kérdésem... hangfalkábelekkel kapcslatban.
valaki tudna segiteni, hogy milyet érdemes választani, milyen szint alá nem szabad adni ebben? tudom hogy a legkisebb tétel egy ilyen rendszerben, de szerintem ezen lehet a legnagyobbat bukni, ha rosszul választ az ember, nem? -
Peak
addikt
válasz
incipio #30847 üzenetére
Nekem a sötétbarnák
)))
Hát ugye van a konnnyektorba' egy fázis meg egy föld. A villásdugót meg értelem szerűen 2 féle képp tudod bedugni. És ugyebár állítólag nem mindegy, hogy mely irányban folyik az áram. Na pl. ilyenek.Hozzátenném, hogy ez nem a "mi" szintünkön fontos... hanem a 20millás audiophile erősítőknél...
Bár... majd a kollegák kijavítanak, hogy ha mégis fontos a kis 150.000es HM erősítőknél is...
-
Peak
addikt
válasz
incipio #30844 üzenetére
Nekem, mint laikusnak ez az irás borzasztóan sekélyesnek tűnik, egy picit hiteltelen, mert kizár egy csomó olyan dolgot, amit pl. elektronikai műszerésztől hallottam, mint pl. hogy miként dugod be a konnektorba az erősítőt, másképp működik az elektronika, ergo más lesz a hang. (az más kérdés, hogy nem mindenki hallja meg)
-
Peak
addikt
válasz
bajnokpityu #30837 üzenetére
azt hiszem pont ezt mondom én is
hogy változik az ember igénye a zenében is.
pl. nagyon szeretem komolyzenében, jazzben a bőgő hangját, ha erőteljes, karakteres és tisztán szól.
de sok esetben a hangmérnök a masteren kihúzza ugyan flatre a hangot, és esetleg ezzel elnyomja a többi hangszer a bőgőt, akkor mindenképp utána húzom.
ezért szép ez a szakma... minden szubjektiv és független...szerk: eszembe jutott hogy a diana krall Live in paris koncert albumon van egy bőgőszóló a 'deed I do c. számban... na azt pl. 1000 féle képp hallottam már... és csak 1x igazán szépen.
-
Peak
addikt
válasz
Thuglife #30833 üzenetére
Igen-igen, sejtettem, hogy ez lesz a vége
))))
Igazából azt vettem észre, hogy az ember egy bizonyos hangzáshoz igenis hozzá tud szokni, megtudja szeretni, s utána az előző "kedvenc" lesz szar.
Ezért inkább elsőnek a technikai paramétereket nézegetem, trükköket amiket alkalmaznak a gyártók, milyen torzítása van az erősítőnek, milyen szolgáltatásokat nyújt.Gondolkodtam a kábelezésen is. Van egy olyan érzésem, hogy a hangfalak kábelezése alsó hangon is 30kHUF lesz csatlakozókkal. Jól sejtem? Mennyibe kerülnek a komoly, nagytisztaságú hangkábeleknek métere? Hogyan kell kérni? Hogy kell keresni?
Vannak esetleg ilyen referencia CDk, DVDk, filmek, amivel a hifista/házimozis "társadalom" előszeretettel próbálgatja a cuccokat? Amelyek mondjuk etalonnak számitanak ebben a szakmában?
Azt hiszem az a pár eredeti audio és írott CDm nem igazán jó alap.
Esetleg a médialejátszóm el tudom vinni kipróbálásra, TrueHDs tesztvideokkal. -
Peak
addikt
Pár napos böngészés után az alábbi 3 HMerősítő márkát találtam szimpatikusnak saját felhasználásra:
Onkyo TX-SR608/NR607
H/K AVR-260/AVR-360
Denon AVR-1911/AVR-1912Természetesen robi0604 kollega javaslatára elolvastam az Ő szuper és szubjektiv élménybeszámolóját ezen eszközökről
( a linket ismét köszönöm ) , de nagyon kiváncsi lennék, hogy több helyi "szaki" milyen véleménnyel van ezekről az erősítőkról.
Esetleg van-e olyan hangfalmárka, széria, amely egyikkel vagy másikkal jól összepasszol, amivel hálás párost alkotnának?
Hangzást tekintve inkább a meleg, puha, lágy hangzást szeretem, mint a szigorú, nagyon preciz és steril hangokat.A nappalim mérete 5,6x4,4m 3,2m belmagassággal (kb. 78 légköbm.), egyelőre nem sok berendezéssel, viszonylag sok csupasz fallal. Egy A.C.Ryan PlayON!HD2 lejátszóm van HDMI/koax/opt. kimenetekkel, egy LG 47LD750 LCD TV-vel.
Szóval jó választás a háromból valamelyik?
A hangfalakról még fogalmam sincs, abban majd ismét a segítségeteket kérem.
(tudom-tudom, meg kell hallgatnom)
-
Peak
addikt
Egyelőre ezt találtam:
A T.M.D.S. a DVI és a HDMI nagysebességű átviteli technológiája.
(Transition Minimized Differential Signaling)
http://en.wikipedia.org/wiki/Transition_Minimized_Differential_SignalingA TMDS protokol specifikációi itt:
http://www.ddwg.org/lib/dvi_10.pdfEzen "hivatalos" szabadalmi adatok alapján nem megengedett a HDMI adatátvitelnél adatmódosulás, de nem zárja ki, hogy a kábelek mint vivő közeg hibázna, csak egyszerűen a fogadó oldalnak kutyakötelessége korrigálni, vagy újraküldetni az adatcsomagot.
-
Peak
addikt
válasz
Poplacsek #30770 üzenetére
A legnagyobb tisztelettel... ez egy marketing video.
Ennek ellentétét pedig ezen a linken hallgathatod meg.
http://www.youtube.com/watch?v=IrqDWcb_-14&feature=relatedS mivel rohadtul nem találtam idáig egyik oldalról sem 100%osan biztos infot, ezért jómagam továbbra is tanácstalan vagyok a témában.
Egyértelmű, hogy nem vagyok szakértője a HDMI kábelek garantált jelátvitelének technikájának, de azért a szubjektivitást sem kéne elfelejteni, az emberi hibás érzékelés tényezőt, stb...
Természetesen köszönöm a hozzászólásod, igyekszem kideriteni a HDMI jelátvitel hibalehetőségeit, s ha találok valami hasznos és hiteles technikai infot, igyekszem majd megosztani veletek. Ha ti bukkannátok valami érdekességre, ne habozzatok átadni.
-
Peak
addikt
Sony erősítők mennyire játszanak a HM kategóriában?
Vajon jelzés értékű az, hogy a használt piacon olyan sok Panasonic/Yamaha/Pioneer/Sony terméket látok eladásra kínálva?
Rosszak vagy csak tükrözik a márka népszerűsége miatti piaci részesedést? -
Peak
addikt
No meg is van egy kis kutatás után az okosság.
Tehát SPDIF optikain vagy koaxiálison dobhat bitet az asszinkronitás miatt, mivel az átvitt jelben nincs időzités, igy a fogadó oldalon csúszhat a pufferelés.
Olyan mint ha egy nagy tölcsérbe csak öntenéd a folyadékot, alul meg a vödörcserénél pár csepp kifröccsenne.
Ezt a dekóder elektronika nem tudja korrigálni (error detection and correction)
Ezt a hiányos jelsorozatot aztán a DAC megkapja, és a jómunkásemberhez méltóan korrigálja ahogy tudja, kitölti a hiányos területeket valamilyen adattal, bittel és abból csinálja az analóg jelet.
EZ AZ amit valóban hallani lehet, amiben tényleg szólhat jobban vagy szarabbul egy cucc.http://en.wikipedia.org/wiki/S/PDIF
http://en.wikipedia.org/wiki/Bit_slipHDMI csatlakozás viszont egész más rendszerű, más technikájú átvitel, veszteségmentes tömöritett adatátvitelre is képes hangban, képben, hibajavítás és detektálás is része, tehát ott nincs hibázásra lehetőség.
-
Peak
addikt
válasz
robi0604 #30749 üzenetére
Dehogy sértődök meg, azért vagyok itt, hogy tanuljak.
Az állandó egyetértés még sosem vitte előbbre a világot.Nagyon szivesen figyelek, tanulok nálam okosabbtól, nem okoz problémát, ugyan ezt várom el mástól is cserébe.
Elhiszem neked, és másnak is.
Én a magyarázatot keresném meg.
Kizárólag a fogadó oldali dekóderben látom azt az okot, ami hallható különbséget produkál egy digitális jelnél. Méghozzá azt, hogy valamennyire hibatűrő, vagy megengedő dekóder algoritmus dolgozik bennük, mert ugye "csak" analog hang lesz belőle.De pl. ez a "másként jelenik meg a weboldal". .. úristen, felsírtak a hálózatos szakemberek az informatikán itt.
)
Ha a monitoromat összekötöm HDMIn a gépemmel, és 60 FPSes képet küldök rá 1920x1200 felbontáson, 32bites szinmélységgel, mondjuk amiben minden képpont 0-0-0-0 értékű, azaz full fekete... akkor másodpercenként 4.423.680.000 bitet visz át a kábel.
Ha minden 60. képkockában 1 pixelen 1 bitet változtatok és az 255-0-0-0 lesz, akkor az bizony ott nem lesz "korrigálva" a "kábel által" (LOL), hanem szépen felvillan.
Ott nincs megengedés, ott nincs ilyen ostobaság. -
Peak
addikt
válasz
Gál István #30739 üzenetére
Minden tiszteletem az audio technikában nálam jelentősen tapasztaltabb és járatosabb kollegáknak és jelenlevő fórumózoknak, de ez a magyarázat orbitális ostobaság.
Csak gondoljatok bele, akár csak mondjuk az üvegszálas digitális optikára, vagy a netre.
Az adó oldalon a digitális adat "csomagolásra" kerül, minden féle nagyon komoly matematikai algoritmusok alapján védelemmel ellátva, hogy az bármikor 100%os pontossággal visszaállitható legyen (ilyen pl. a CRC is), majd a vevő oldalon az adat 100%osan azonosan megjelenik.
Ha létezne ilyen "digitális zaj" ami befolyásol 0-át vagy 1-et úgy, hogy az a vevő oldalon adateltérést okozna, akkor az milyen káoszhoz vezetne?
Pl. a banki átutalásodon mondjuk 16x annyi pénzt vennének el tőled... óó csekélység... hiszen az csak 1 bit...
Vagy az űrhajók ballisztikai pályája szépen az óceánba vezetne, stbstbstb.Átgonldolva az egészet arra gondolnék, hogy egy rosszabb és egy jobb minőségű kábel esetén az átvitt zajos jelet a fogadó oldalon az elektronika "nehezebben" tudja visszaállítani pontosan ugyan arra a jelre, amit az adó oldal küldött, többet "dolgozik" vele.
De ettől még a kész, megkapott jelsorozat pontosan ugyan annak kell lennie, mint a küldött adatnak. Ezért digitális. Ezért diszkrét.Ha volna esetleg valakinek hiteles, magyarázattal tarkított információs oldala, weboldal, link, nagyon szívesen venném, mert érdekelne ez a dolog.
De sajnos ilyenről még nem hallottam az informatikában eltöltött 17 évem alatt, hogy egy diszkrét digitális jel átvitele során az módosulna úgy ráadásul, hogy az elfogadott.
Eleve ellentétes az egész digitális technikával. -
Peak
addikt
-
Peak
addikt
válasz
Gál István #30708 üzenetére
Értem. Köszönöm szépen az infot, igy már értem a fekete pontot.
-
Peak
addikt
válasz
Thuglife #30705 üzenetére
Esetleg van valamilyen ezen topik látogatói által preferált oldal a használt cuccok vásárlásához, ahol megbizható eladók hirdetik portékájukat?
Szabad érdeklődni, hogy van oka, indoka is a Jamoról lebeszélésnek? Kommersz? Szar? Sok a meghibásodás? Rossz anyagot használnak?
Egyéb iránt egy 5,6x4,4m nappalit szeretnék betölteni, egyelőre csekély bútorzattal, és nem szeretném kihagyni a házimozi erősítőkhöz és hangfalakhoz mérten a minőségi zenehallgatást sem. Ezért szeretnék találni valamilyen optimális középutat, hogy ne kelljen külön hifi erősítőt és hangfalat vennem a házimozi mellé, hanem két legyet egy csapásra.
-
Peak
addikt
válasz
#09634560 #30703 üzenetére
Nem teljesen értem mire mit szerettél volna írni, csak az utsó linket értettem.
Sajnos ezen márkát nem ismerem, fogalmam sincs róla miért lehet jobb, mint a Jamo.Erősítőben a TX-SR608 is tök jó lenne, nem kell az NR609, mert van médialejátszóm, és a 608on van front oldali analog bemenet is, és ráadásul a StreamAudionál 116kHUF akciós áron van, bár ezüst színben, ami teljesen elüt nálam mindentől, mert minden fekete.
-
Peak
addikt
Teljesen kezdőként amatőr módon kitaláltam, hogy nekem majd tök jó lesz egy Onkyo TX-NR609 és egy Saturnban látott Jamo S806 5.0 szett és valamilyen sub.
Elment az eszem?
Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Linux kezdőknek
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Autós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fujifilm X
- Milyen monitort vegyek?
- E-roller topik
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja a trendeket...
- További aktív témák...
- Motorola Razr 50 256GB 12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6230 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S21 Ultra /Kártyafüggetlen / 12/256 GB / 1Év garanciával
- Eladó karcmentes állapotban levő Xiaomi 14T 12/256GB / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest