- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Sony Xperia 10 VI - vajon miben bízhat?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Júliusi techmontázs (2025)
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Aktív témák
-
-
BBéci
legenda
válasz
Ed Parker #45473 üzenetére
Most kiakasztottál!
Hogy a bánatos, büdös francban lehet a hangzás minőségét mérni??? Ki nem tojja le, mit mutatnak a műszerek? Ki a rossebet érdekel a rezonancia frekvencia? Például megmutatják, hogy elkent vagy megfogott, precíz a basszus?
Tucatnyi hangdobozpárt hoztam haza, valamint többtucatnyi autóhifis hangszórószettet, amiket teszteltem, Kivétel mindegyiknek változott, javult a hangzása, ahogy múlt az idő.
Ebben a teljes hifis szakma, mindenki egyetért, elfogadott tény.
30 éves tapasztalatom alapján jelentem ki a fentieket.(#45467) Bull Boss
Sosem fix érték az impedancia, ezért korrekt a 4...8 Ohm. -
BBéci
legenda
válasz
Bull Boss #45463 üzenetére
"Hangszórók impedanciája: a mai erősítők nem kényesek rá, és nincs pl. 6 vagy 8 ohmos erősítő! Csak akkora impedanciára van megadva a kimenőteljesítmény és a torzítás. Természetesen egy határ alá nem érdemes menni (általában 4 ohm). A modern erősítők figyelik a kimenő portjaikat (is), így nagyon nagy baklövést nem tudunk elkövetni (rövidzárlatot és túlterhelést is túlélik)."
A magasabb impedanciájú hangdobozok valamivel halkabban szólnak azonos erősítő- teljesítménnyel, mást nem venni észre. A 4 ohmosoktól valamivel jobban melegszik az erősítő. -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
Ed Parker #45441 üzenetére
Némelyik hangdoboz jelentősen másképp, egyértelműen jobban szól bejáratás után.
Megfordítva: az is jellemző, hogy egy hangdoboz az első 1-2 (az első 30) órában rémesen szól, annak alapján nem szabad megítélni a képességeit, minőségét.
Nem lehet kiemelni valamelyik jellemzőt, összességében kell vizsgálni a hangzás változását.(#45446) wolfattila
A Pioneer CS sorozatú hangdobozok újonnan is rémesen szóltak, legfeljebb házibulis döngetésre alkalmasak. Több példányhoz volt szerencsém, ismerem őket. -
BBéci
legenda
válasz
hallerúr #45423 üzenetére
Számomra inkább az a ketyere a rémálom.
(#45432) BULITA
Látszik piros fény a kábel végén?
Próbaképpen kösd be a TV feliratú aljzatba!(#45419) mp54
Ha fontos a zene, Pioneer, Denon BD-játszót vegyél és ne a legolcsóbbakat, mert csalódásban lesz részed. Egy 100000 forintos BD-játszó CD hangját mocskosul lealázza egy ugyanannyiba kerülő CD-lejátszó. -
BBéci
legenda
Nem kellene annyira nagy jelentőséget tulajdonítani a specifikált adatoknak, különben mindenki Magnatot venne!
Teljesítményesést nem jelenthet, mert olyanja nincs a hangdobozoknak.
Azt sem tudjuk, a két cégnél egyformán mérték-e az érzékenységet (hatásfokot). Lehet 1 wattal és 2,83-mal is, nyilván ez utóbbi jobban mutat leírva.(#45303) krenkoka
Popcorn A210, Dune D1. -
BBéci
legenda
Azt látom, de az okát nem értem. Szerinted eleve 29,98 van a lemezen?
(#45279) krenkoka
Páromnak nincs ilyen tapasztalata, csak kábelen csatlakoztatott merevlemezről játszunk le filmeket, különben is én kezelem a kütyüket.(#45284) Warter
Abszolút jogos, ezt, a mértékegységek helytelen írását, nem szabad szó nélkül hagyni! -
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #45258 üzenetére
Sanci! Ne kavard össze!
A tévéjén és a DVD-játszón NINCS HDMI, ezt háromszor leírta!(#45262) Pali1119
Scarton három analóg videójel formátum mehet: kompozit, S-video, RGB. Az utóbbi a legjobb minőségű.
Bitstream a nyers digitális adatfolyam, egyes lejátszókon RAW-nak nevezik, azt kell az erősítőbe küldeni dekódolásra. -
BBéci
legenda
válasz
Bull Boss #45246 üzenetére
Örülnék, ha legalább a nevemet nagy kezdőbetűvel írnád, ha már a mondatokat csak elvétve!
A H/K AVR 142 nem egy hangminőség bajnok, de azok az Eltaxok még nála is szerényebb képességűek.
Természetesen lehet sztereóban (így írjuk magyarul) hallgatni, arra mindegyik AV rádióerősítő képes. -
BBéci
legenda
válasz
Bull Boss #45241 üzenetére
Haveromét én állítottam, be, megszenvedtem vele, mert nincs képernyőmenüje, az egyes csatornák hangerejét nem lehet külön szabályozni és más hiányosságai is vannak.
Korábban a H/K erősítők teljesítményét még korrektül adták meg, az ideieket ugyanúgy specifikálják, mint a japánok.
Például a csúcsmodell AVR 760 7x75 W, az AVR 165 5x95 W.Adatlapja szerint a Concept 400 érzékenysége 93 dB, ami ha igaz, elegendő lehet hozzá az AVR 142. Viszont nem írták a 93 dB mellé, hogy hány V (volt) tartozik hozzá, 1 vagy, 2,83.
(#45244) Pali1119
A tévéken HDMI BEMENET szokott lenni, nem kimenet. Az újabbak ARC-je sem lenne jó arra, amire használni szeretnéd.
Igazából nem értem, miért kell az a kimenet??? -
BBéci
legenda
válasz
daniel2121 #45239 üzenetére
Amennyit pár perces hallgatózásból meg tudtam állapítani, kiváló az (itthoni) ár/érték arányuk. A kivitelük szintén elismerést érdemel.
-
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #45067 üzenetére
"Szeretem az LCD TV fényerejét-színét-kontrasztját,"
Ezt úgy értelmezem: szereted a szemkiégető, bántó fényerőt, a valóságtól messze álló színeket és a gyenge, vacak kontrasztot. Ugyanis így, ezek jellemzőek az A551-re és bármelyik 3 éves LCD tévére, valamint az ideiek többségére."persze 50k:1 kontraszt legyen meg dinamikusban."
Kivétel nélkül az összes teszt leírja - a józan ész is azt diktálja - hogy a dinamikus kontrasztot azonnal ki kell kapcsolni! Zavaró és rontja a képminőséget, a színeket. A műszeres kalibrálás is egy adott fényerőt határoz meg, azzal, ahhoz lehet megközelítőleg helyesre állítani a színeket. Amint változtatsz a fényerőn, az összeg többi paraméterre kihatással lesz."kételkedek abban, hogy nappal is lesz e élvezhető a projektoros filmvetítés "
A vetítés megköveteli a teljes elsötétítést, sőt, a falakat és a plafont is ajánlott sötét árnyalatúra festeni! Pár napja volt erről szó a "Milyen projektort vegyek?" topikban.
A használt árakhoz nem tudok szólni, konkrétumokkal többre mennénk.(#45091) mp54
Nincs értelme konkrét összegekkel dobálózni. Ha nagyon akarod, erősítő esetén legyen félmillió forint. -
BBéci
legenda
válasz
daniel2121 #45062 üzenetére
Ha az erősítő hangzásbeli képességének kihasználása szerepel a terveid között, akkor be kell tartanod az első hozzászólásban említett 1:2 arányt. Ez új árakra vonatkozik, tehát legalább 6-700000 forintos hangdobozszett passzol hozzá. Ennek a felét szokták kitenni a frontok.
-
BBéci
legenda
válasz
vaksi8 #45048 üzenetére
Nagyon sokszor leírtuk, hogy minél jobb egy rendszer, annál szebben, tisztábban szól halkan is. A drága nem jelenti azt, hogy hangosabb az olcsónál. Azokból a pici Pioneer bögrékből egy árva természetes, színezetlen hang nem tud kijönni. Egyik topiktásrsunk pár nap után megbánta, hogy megvette és elkezdte keresgélni a menekülés, továbblépés irányát.
-
BBéci
legenda
Nem szükséges kezdésnek többszázezret költeni, de olyat sem szabad megvenni, amit nem tudsz továbbfejleszteni és az Onkyo olyan, mert passzív a mélynyomója.
A Pioneer centere és háttérsugárzói rettenetesen vacak minőségűek, az erősítője elfogadható, a frontjai középszarok. -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
Pali1119 #44999 üzenetére
A hangdobozokat az erősítőhöz kell csatlakoztatni, abból kapják az áramot, amitől megszólalnak. A másfeles az a kábel vezetőszálainak vágási felületét jelenti négyzetmilliméterben. A szükséges hosszúságot méréssel tudod megállapítani.
Jól gondoltad, lehetőség szerint HDMI kábelt kell használni, de nem DVD-játszó és erősítő közé, hanem kép és HD hangformátumok átvitelére. Ez utóbbi a DVD-játszók esetében nem létezik, tehát a hangot digitális koaxiális, vagy optikai kábelen kell az erősítőbe juttatni. -
BBéci
legenda
válasz
daniel2121 #44973 üzenetére
Priusz megadta a választ, Ő jól értelmezte, amit írtam.
-
BBéci
legenda
válasz
littlerock #44846 üzenetére
Előbb voltak meg valódi cseresznyefával burkolt Quadral Aurum hangdobozaim, mint a hifiállvány és a könyvespolc rendszer. Ahhoz igyekeztem igazítani a bútor színét, szóval tudom, miről beszélsz.
A maga kategóriájában nincs baj a Geniussal, és a PC köré kifejezés arra vonatkozik, hogy pici terület hangosítására tervezték és a hangminősége nem AV erősítőkhöz illő. Leginkább játékok és MP3 megszólaltatására való. Még akkor sem házimozi, ha 8-9 mm-es pozdorjából készült a dobozuk. A Bose kockáit senki nem szidja azért, mert műanyagok.
Hangszóróvezetéket nem szokás forrasztani, inkább a nem ajánlott műveletek közé tartozik, kivéve a hangdobozok belső kábelezésénél, ott elfogadott. Toldani szigorúan tilos!
Az AVI filmek sem tartoznak a házimozi témakörébe.
A megfelelő topikban tárgyalhatunk autóhifiről, 5 évig voltam az Autóhifi magazin szerkesztője. A hátulra szerelt kisovál kizárja, hogy autóhifinek lehessen nevezni egy rendszert.(#44847) Wizard8
Elképzelhető, hogy valamiben jobb az a H/K, de attól még mindkettő a belépő kategóriába tartozik.
Miért fontos számodra a besorolásuk? -
BBéci
legenda
válasz
littlerock #44842 üzenetére
Genius szett PC köré való, nem nevezhető házimozinak.
-
BBéci
legenda
válasz
Kamikaze240 #44788 üzenetére
Igazi kamikáze feladat. Teszteld le, aztán mesélj!
Arra kíváncsi vagyok, hogyan méred le a maximális kitérést? -
BBéci
legenda
válasz
daniel2121 #44770 üzenetére
Ha csak a hangzást vizsgáljuk, akkor a Denon 3311 sem jobb annál az Arcamnál.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #44749 üzenetére
Amikor teszteltem, 180000 körül árulták párját.
(#44744) littlerock
A BD-, DVD-lejátszók nem fogadnak semmilyen jelet, mert nem tartozik a feladataik közé semmi más, csak a behelyezett lemezekről kiolvasott információk lejátszása, azért ez a nevük. Amikre Te gondolsz, azok a bögreszettek központi egységei, külön nem kaphatók.
Az, hogy a tévéd a HDMI-n kapott jelet optikain csak sztereóban adja ki, nem ár függvénye, mindegyik úgy működik. -
BBéci
legenda
válasz
daniel2121 #44731 üzenetére
Szerintem ginola konkrét típusok felsorolását várja, akárcsak én, mert Arcamhoz, NAD-hoz nem lehet hangdobozokat ajánlani. AVR600-hoz már igen.
Ne hagyd figyelmen kívül az 1:2 szabályt!Alaposan lemaradtam.
-
BBéci
legenda
válasz
torma1981 #44660 üzenetére
Erre az lenne a kézenfekvő válasz: próbáld ki!
Bennem soha fel sem merült, hogy ne csavarozzam helyükre a tüskéket, annyira magától értetődően tartozéka a hangdobozoknak. A feszes, pontos, megfogott, tiszta hangzás záloga a stabil alátámasztás.
Létezik a tüskéknél jobb hatású lábazat, pár napja említettem, Soundcare a neve.(#44666) bajnokpityu
Nem tudok olyan összehasonlításról, amit említettem, az terv, a jövő zenéje.(#44669) Tamoo
A Polkok alá jól jöhet a gránitlap, mert lefelé néz a reflexnyílásuk, a szőnyeg sokat csillapít, nem terjed olyan mértékben a kiáramló levegő, mint parketten, egyéb szilárd padlón.
Számít a lap súlya, ezért nem ajánlott a gres, ami általában nem vastagabb 1 centinél. -
BBéci
legenda
válasz
nagyandras #44643 üzenetére
Állódobozokat kizárólag padlóra szabad tenni, körülötte legalább 70 centire semmi ne legyen!!! Bútorra monitor (állványos) dobozokat állathatsz.
(#44642) Brandys
Egy próbát megérne, de az említett rendszerbe nem érzem feltétlenül szükségesnek a külső DAC-ot. -
BBéci
legenda
válasz
kigyi_23 #44638 üzenetére
Nem néztem be semmit!
Polk Audio PSW 110 Owner's Manual5 percen belül ne írj egynél több hozzászólást, szerkeszd az elsőt!!!
(#44640) Brandys
Amennyiben a külső DAC jobb minőségű, mint ami az erősítőbe van építve, akkor érdemes.
Az sem lényegtelen szempont, hogy a hangdobozaid kiaknázzák, visszaadják-e a többletet? -
BBéci
legenda
Várj! A kezelési leírás szerint 1 db LFE IN és 2 db (L és R) LINE IN bemenet van a PSW 110 hátulján.
Azt is írják, (egyébként magától értetődő) hogy az erősítő SUBWOOFWER OUT-ját kell összekötni az LFE IN-nel. Ezt írtam délután is. Ebben az esetben nem működik a Lowpass filter, mert nincs rá szükség.
Ha nem vagy elégedett a hangjával, az a helytelen bekötés miatt is lehet. -
BBéci
legenda
válasz
electrocarlo #44606 üzenetére
A leírásából, kezelési könyvéből. Szerintem nem tudja.
(#44607) ginola
Pioneer márkájú merevlemezes DVD-felvevőm két USB csatlakozóval rendelkezik, egyszer kipróbáltam 320-as MP3-mal. Feleségem ki volt akadva, mi ez a szar, azonnal kapcsoljam ki.
Na ja, eredeti CD-hez van szokva. Azért a Plextor külső íróval, 1x sebességgel, FLAC-ból és hasonlókból égetett CD-ket is elviseli. -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
krenkoka #44598 üzenetére
Nem vagyok kíváncsi a beszólásokra, a verseny érdekel, és ami ahhoz szorosan kapcsolódik.
Már az 1986-os, első mogyoródi futam előtt F1 rajongó voltam, azóta is az vagyok, számomra nincs idegesítőbb kommentátor, mint PL. Katasztrófa a pali(k), nem szabadna mikrofonközelbe engedni. Ha megteszik, hang nélkül fogom nézni. Visong, sikongat mint valami elmebeteg, infantilis nőimitátor. -
BBéci
legenda
Nem esélyes, hanem tény, hogy az M1 fogja közvetíteni az F1-et, már 3 hete aláírták a szerződést. Egyelőre úgy néz ki, "szeretett" Gyulánk nem megy át, a többiek sorsa még kérdéses. WG nekem nagyon hiányozna, elképesztő a tudása, hozzáértése és normálisan beszélni, fogalmazni is képes.
(#44582) cekkk
Palikkal kapcsolatban maximálisan egyetértünk, valahol a neten láttam egy gyűjteményt azokból az orbitális baromságokból, amit közvetítései során mondott. Alig volt értelmes mondata. -
-
BBéci
legenda
válasz
DeadAdder #44534 üzenetére
A Marantzot választanám.
(#44540) spiky03
Nem jó az elhelyezés, több sebből vérzik.
Az a fölső léc takarja a membránt és maga a doboz inkább lógjon túl egy centivel a polcon, mint beljebb legyen 1 milliméterrel.(#44541) Vikthor
150000 forintért olyan 2-3 éves használtat vehet, ami hangzásban durván lealázza a 1912-t. Múlt héten 180-ért kínáltak H/K 760-ast!!! -
BBéci
legenda
válasz
Mr Paris #44495 üzenetére
Lehet másfajta, de nem ajánlott.
Ha feltételezzük és elfogadjuk, hogy van a kép és hangminőségükben különbség, akkor mi értelme lenne egy vacakabb kábel által elrontott képet drágábbal, jobbal vinni a tévébe. Annak már tök mindegy, a félmilliós madzag sem javítana rajta.
Tehát egyformákat vegyél, az összekapcsolandó készülékekhez illő minőségi és árkategóriából!(#44497) ginola
EISA, csupa nagybetűvel, Valdus, Powercube, nagy kezdőbetűvel írandó. Egy hirdetés megérne kicsivel több figyelmet! -
BBéci
legenda
válasz
LuckyT #44490 üzenetére
A dobozok burkolata (azt hiszem) vinyl fólia, nem lehet egyszerű átfesteni. Inkább öntapadós tapétával próbálkoznék.
(#44492) adamssss
Kipróbálás nélkül nem mernék nyilatkozni a jelromlás mértékéről, szerintem valamennyit biztosan ront a szétosztás.
A kettő közül gondolkodás nélkül, annyira egyértelmű, az Inakustikot választanám. -
BBéci
legenda
Tegnap délután 2,5 órán át hallgattam zenét és moziztam egy ilyenJBL Synthesis rendszerrel. Még nem volt teljesen komplett, hiányoztak az extra tápkábelek és a hálózati szűrés, de jelen állapotában is brutálisat ütött. Például a nemrég emlegetett Super 8 vonatos jelenete.
-
BBéci
legenda
válasz
Lotusz #44246 üzenetére
"egy 200k körüli sztereó erősítő + hangfalpár kombón mennyire lehet élvezni az 5.1es hangzású filmeket? zavaróan összemosódnak a csatornák, vagy azért annyira nem?"
Egyáltalán nem mosódnak össze, nem is értem ez hogyan juthatott eszedbe.
Azt szoktuk mondani, inkább egy jó sztereó rendszeren szóljon a filmek hangja, mint valami szedetvedett, gagyi bögreszetten, ami ráadásul ugyanannyiba kerül.
Adott összegből lényegesen jobb hangminőséget kapsz sztereóban, mint 5.1-ben. -
BBéci
legenda
válasz
electrocarlo #44258 üzenetére
Senki nem mondott olyat, hogy nem számít a keresztmetszet, de az önmagában nem garancia a jó hangminőségre.
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest