Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#09634560 #41939 üzenetére
hozzátenném,h tudtommal-de majd kijavítotok-a hangszóró "ellenállása" egy frekifüggő dolog. a váltók eléggé megkeverik az amúgy sem fix,frekitől függő ellenállást.a "4 ohmos hangszóró", ami innentől kezdve csak egy képzetes fogalom, simán lemehet akár 2 ohm alá is bizonyos frekiken. konkrét példát nem tudok mutatni, nem mániám nézegetni az ilyen diagramokat, de úgy emlészem volt ilyen..
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #41925 üzenetére
xtreme:te sem tudsz tipped adni előerősitő épitésében?több ilyet hallottál mint én
hivox elmagyarázta,mely 2 dolog az,amivel jobbá tudom tenni a láncot. igy is jó,de ha meg akarom tartani a kiemelkedő ár/érték arányt(konkrétan sz*ré hugy* épitkezni,akkor marad,h magam készitem el a cuccokat. -
-
bajnokpityu
félisten
válasz
electrocarlo #41693 üzenetére
heco természetesebb,és általában nyugodtabb,középorientáltabb.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
robi0604 #41663 üzenetére
sajnálom, a kapkodás miatt kikerült kezeim közül a saját kábelem- a hivatalos próbakábel helyett). nem volt idehaza semmi jó minőségű tápcsati, és egy olcsót kellett rátennem,h egyáltalán kipróbálható legyen. 3-4 hete nyúzzák az összefércelt kábelt, és tegnap szétesett...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#09634560 #41479 üzenetére
abban a focalban gyárilag nagyon jó belső kábelek lehetnek,váltója is nagyon jónak tűnik, nekem viszont a magasa nem tetszett.kábeleket a rubin belül itthon ki kell cseréljem, ez most realizálódott. nem verseny volt,inkább haverkodás. egy komoly focal majd egyszer sztem nálam is befigyelhet, mert a hangfalak stilusa,karaktere hasonlít a rubikonokra.nyilván ezt a vonalat vitte tovább a drágábbakban.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #41481 üzenetére
ha az olcsó kinai tápkábelt nem érezni differenciának,akkor ott nem jön ki.HM erősitőnél nem üvöltött a difi nálam sem.bár nem is kerestem
kizárt,h bodor és hivox is ugyanazt épitsék meg,majd egyik eladja 12ért,másik meg 100ért.
szivesen odaadom haverom brutál kábelét,de mint mondottam volt,sok járatás kell neki,utána szabad véleményt alkotni. függetlenül attól,h nálam már heteket ment.
de ettől függetlenül ötleteltünk Tonyoval,van pár irány,amit ki akarunk próbálni, ezektől függetlenül.
-
bajnokpityu
félisten
mai nap tanulsága az volt,h tápkábelnél,pláne ilyen durván vastag a kábel,akkor sok járatás kéne.
egyetértettünk,h az a kábel,ami nálam otthon jól működött,ujrahajlitgatva(10mm2 tömör!) szar lett. nálam egyáltalán nem volt kevés a mély mielőtt elvittem. abból kiindulva,h más 6 órányi járatás után arról számolt be,h megnőtt a mély,sztem csak ez lehet.diszlokáció totál hazavágta a hangot.nincs időm most hifizni,megirom ezt,közben ebédelek, de rögtön vissza melóhoz.nemtom itthon most milyen.majd járatom...
-
bajnokpityu
félisten
bibi,hallottam ma egy focalt
Tonyoét.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #41369 üzenetére
és mi az az online?
bedugod ethernet hálózatba?hangfalkábelt akkor dugdosod a hangfal seggébe? nálam is igy van...
-
bajnokpityu
félisten
azért megnézem az elműs 80e-rt fizetett előadóját,mikor valaki ilyen igénnyel bemegy,h húzzanak ki világ végéről a házához direkt kábelt
nem értem az ilyet.azt még felfogom,h valaki tökéletes sinus hullámot akar otthonra. de az megvan 100rugóból, gemini néven.
sutyi: mi az,h elég? hasonló audioquestem volt, sokat szenvedtem,végül eladtam. nem illett ide, de jól bejáratva jó lehet máshova. nagy tere volt,nagyon szép melyei,közepe volt,irdatlan energia van benne.
-
bajnokpityu
félisten
lehet,de én szó szerint vettem Dorina írását
igen,ha 90Ft 1 méter 99,99%os villanyászdrót,és tényleg ezt használnák,akkor azért durva lenne....
megmondom őszintén kizártnak tartom,h ilyen kábel legyen benne.
Hivoxén pl teljesen korrekt árrés van.arról az utopiás szobáról többektől hallottam.kőlap,panel.ember szerint sokkal rosszabb volt,mint enyém. igy kell hazavágni egy baromi jó hangfalat...)
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #41327 üzenetére
na ebben nem értek egyet.ákosék még szinezüstből is készitenek tápkábeleket,,meg platina ötvözetből,ezek a kábelek már anyagköltségben is erősen 100rugó körül lennének.
cekk:de ezekben a balsokban ki szokták cserélni a villákat.olyan konstrukció,h egyszerűen cserélhető.fura lenne,hogy 1000Ftos csatit raknak egy 100+os kábel végére.marketing szempontból mindenképp.
-
bajnokpityu
félisten
Ákos kábeleiből van itthon nekem is néhány.volt nálam exc,néhainak is néhány kábele,gotham,kimber hero,pbj.
egyelőre a valhallákkal vagyok legjobban megelégedve, bár a néhai jobbik ICje, és kimber hero is kurta jó kábel.
a dacon belül is ma akartam kipróbálni ákos által küldött saját gyártású kábeleit. 3 hete nem volt rá időm,h átforrasszam.ezek a belső kábelek elvileg a legjobbak,amiket ő beépít,elad. Csak azért tudtam megfizetni(mert ha kérsz árlistát,kiderül,h többe lenne az analóg IC,mint a komplett láncom fele),mert ezek túl rövidek,h eladja,nekem meg pont ilyen kellett.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #41323 üzenetére
tudsz erről a dühről többet?
van köze a cuccokhoz?véletlenül ugyanezeket a csatikat hazsnálom én is. tehát egy ilyen kábel 1300Ftot mindenképp megér
ezeknek a csatiknak van egy réz villás változata is.asszem az 1 rugó felár.a gyári az sajnos recés,nem illeszkedik igazán pontosan a dugaljba.
-
bajnokpityu
félisten
volt néhány ember AVXen,akik sztem személyes dühből adtak el minden bodorjukat.
ezeknek a felvevőköre sztem nem mi vagyunk.én itthon inkább gyártok 10ből 4 tápkábelt,amikről a csatikat biztosan tudom később is használni,ha tudomásomra jut egy még jobb alapanyag.most pl van új kedvencem, épp több is, egyelőre mind jónak tűniksztem 1 évig 100rugós kábelt 10ért biztosan nem hagyták volna...
-
bajnokpityu
félisten
hol esett szó arról,hogyan lehet hangra birni hdmin keresztül az ati vidkarikat?
egyáltalán számgépről bármi audio jel át tud menni?v kell valami spéci beállitás a denon?6450es ati xp alatt. user error: meg sem nyikkan...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #41128 üzenetére
és mi van ha nem tetszik?akkor kié a benyapéz?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #41116 üzenetére
5ezeré átveszem,ha házhoz hozod
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #41043 üzenetére
egyébként hogy 1 hétig nem volt roti,ma valahogy nem tetszett igazán,h visszajött.
nem tudom mi,de valami nem kóser..
egyszer fent,egyszer lent. mintha eltünt volna a lelke a zenének... -
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #41037 üzenetére
bááár lenne végre lehetőségem...
furi,igy visszagondolva,hogy elszaladt a 3 óra.mintha alig hallgattunk volna zenét -
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #41033 üzenetére
azért zenéltünk is fülesen is meg a szoban is.vagy 3 órát
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #41027 üzenetére
most ment el tőlem Zoli. tök jó tippeket adott
sajna meghiúsult a 2. roti tuning
és dicsérte a dacomat.onnan jutott eszembe,h Te is szóba kerültél
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #40936 üzenetére
le is pippant?
-
bajnokpityu
félisten
hmm
[link]
ez az enyémnek a butitott mélyes,olcsó belső kábeles változata.és még ez is tényleg lemegy 25Hzig,5dba eséssel. ahogy a fülem megaszonta. +-3dba nem rossz sztemazért az utopia durván egyenes.
egyébként sztem annyira sokat azért nem számit a frekimenet.kisebb hibákhoz hozzászokik az ember füle.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #40883 üzenetére
jó ügyvéd lenne Kendből!
ui: igazad van
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #40878 üzenetére
őőő,izé.sorok között mintha elrejtetted volna a mondatot,de tény,h nem irtad le.
vagy csak nekem jött le igy? pl az uccsó HSZed?nem jött vissza ma a hivoxroti
remélem holnap.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #40871 üzenetére
oké,annyiért már szóljon.is valahogy
de az olcsó focal, ami felrémlik, emlékeim szerint még árnyéka sem volt ennek a hangzásnak.lehet csomó szabadalmuk, meg lehet előbb utóbb valahogy eljut az olcsókhoz is,de valami kiherélt formában sztem.
japánban még az öreg JBL monitorokat ajánlgatják,tuningolják.nem mindet, de néhányat rendes kultusz övez.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Csabroncka #40753 üzenetére
én mondjuk nem privátot irnék neki,hiszen nagyon sokan vannak,akik ugyanezt a kérdést feltették,fel fogják tenni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Csabroncka #40751 üzenetére
használtan sokkal több lehetőség volna,de olyan sokat nem ismerek.BBécire hallgass,sztem ő hallott közülünk legtöbbet.ami használt 150,az ujonnan 300-400e.ezt a kategóriát én csak érintőlegesen ismerem, de itt már van hosszabb távon használható is,bár mindegyiknek lesz hibája, ezért magadnak kell a végső döntést meghozni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Csabroncka #40749 üzenetére
sztereo v használt bejátszik?csak hangfalak,ugye?
5.0 ujban csak a kommersz jamo,wharfik vannak, esetleg a QLN -
bajnokpityu
félisten
válasz
Termi16 #40728 üzenetére
egyébként használtan nem sok sztereo erősitő van 40-60között.
ha akarod egy tuningolatlan 935ös rotelt kölcsön tudok adni néhány napra, kb jövő hétvégén,de ez alatta van az összegnek.(hogy hangja mit ér,azt nem vetetted fel,tuning nélkül egyébként kb annyit ér,mint a többi 40rugós)Dorian,amúgy minek,ha van dacod?
1 előnye van a belső DACnak,hogy nincs adattovábbitás. nálam ez a gyenge pont,de ezen majd dolgozok.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #40670 üzenetére
kis kával a tuti, ugye Pappi
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #40574 üzenetére
nem. a következőt épitem én...
mármint ha lesz időm
tudom,h poenkodsz!
heedék úgy vettem észre szeretik a kicsit mosott hangot,nincs olyan felbontás ezért sztem,de sokkal kevéssé igényes a kábelekre,pl.K500at 17ért vettem
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #40564 üzenetére
hányszorosába került a Tied?10-15x?
finomabban átfogalmazva: bizonyos zenéken nagyon fülelve, éppencsak hallható az egyébként elég jó kábelek között a különbség.de az én kicsi felbontású füles láncomon nem vesz el az élményből semmit egy olcsó kábel,csak más hangszinnel szól,ennyi. a nagy láncomon nem nagyon tudok zenét hallgatni Ákos kábele nélkül, tehát nem a fülem a szűk keresztmetszet.szerintem egyébként a füles erősitő a ludas ebben.
-
-
bajnokpityu
félisten
volt un p87es erősitőm,aztán gyártattam egy olyasmi füles erősitőt,ami a canampal egyező kapcsolást használ.és télen,ha épp nem lesz maszekom,gyártok egy naim koppintást.nekem egy K500as fülesem van.ami kb 2 kategóriával jobb,mint a K240S volt.idén tölti a 20. életévét a kislány.
-
bajnokpityu
félisten
K272,hiába kis impedanciás füles,nagyon kell neki a külön füles erősitő.
K240Sem volt,kb ugyanaz a membránja,és egy teljesen másik hangzást kaptam erősitve.az integrált erősitők csak teljesitményben tudják meghajtani,de minőségben nem.és ha veszel egy jobb fülest, úgyis fog kelleni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Gál István #40541 üzenetére
C6 is hasonló,úgy emlékszem.meg van egy hatalmas kiemelése gyárilag a mély tartomány közepén.
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Samsung S23 Ultra 256GB Állapot: 10/10 6 Hónap Jótállás!
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest